Kivitaso ja kvartsitaso ovat nousseet perinteisten puun ja laminaatin rinnalle varteenotettaviksi vaihtoehdoiksi. Myös betonitasot ja terästasot houkuttavat yhä suurempaa joukkoa uuden keittiön suunnittelijoita.
Mikään materiaali ei ole ehdottomasti muita parempi. Eri materiaaleilla on erilaisia hyviä ja huonoja puolia, joista kuluttajan on tehtävä oma kompromissinsa. Mikä on tärkeintä juuri sinun keittiössäsi? Helppohoitoisuus? Kestävyys? Tietty väri tai tyyli? Hinta? Valinnat riippuvat siitä, mihin järjestykseen eri tekijät asettuvat tärkeysjärjestyksessä.

Katso tästä muut keittiökoulun osat ja lisää työtasoja

Tutustu eri valmistajien puutaso- ja laminaattitasovaihtoehtoihin tästä

Kivitasot eivät ole samanlaisia

Kaunis ja pitkäikäinen luonnonkivi on arvostettu materiaali. Luonnonkivilaaduissa on erilaisia vaihtoehtoja, jotka pitävät sisällään myös eri värejä ja kuvioita. Kivilaatujen huolettomuudessa on eroja. Graniittitaso on kova, kulutusta kestävä ja innokkaalle leipojalle mitä parhain alusta. Luonnonkivistä esimerkiksi kalkkikivi ja marmori taas ovat erittäin huokoisia ja vaativat säännöllistä huoltoa. Oikein huollettuna kivi kuin kivi kestää vuosikymmenestä toiseen. Sen ainoa huono puoli on korkea hinta.

Kivitason ominaisuuksia, hyvät ja huonot puolet

* Paksuus yleensä 30 mm, joistain saatavana myös 40 mm
* Reunamuotoja runsaasti

Plussat
+ Graniitti on käytännössä ikuinen
+ Ei naarmuunnu helposti
+ Kestää kuuman kattilan

Miinukset
- Marmori ja kalkkikivi eivät sovi huolimattomalle
- Ei siedä hankaavia tai väkeviä pesuaineita
- Hinta

Kivitaso on pitkäikäinen vaihtoehto.Kivitaso on pitkäikäinen vaihtoehto.
Esimerkkejä kivitason reunaprofiileista.Esimerkkejä kivitason reunaprofiileista.
Petra-keittiön kivitaso. Reunahionnalla ja muodoilla saadaan näyttävyyttä keittiöön. Hyvän suunnittelun merkitys korostuu herkullisissa yksityiskohdissa.
Petra-keittiön kivitaso. Reunahionnalla ja muodoilla saadaan näyttävyyttä keittiöön. Hyvän suunnittelun merkitys korostuu herkullisissa yksityiskohdissa.
Kivitason, kvartsitason / komposiittitason asennus
Kivestä tehtyyn työtasoon tehdään tarvittavat aukot altaalle, liesitasolle ja hanalle jo tehtaalla. Usein myös altaan kiin...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan