Tytan-tuotteet kaikenlaiseen rakentamiseen

Tytan Professional O2 uretaanivaahto rakentamiseen

Uretaanivaahtoa voidaan käyttää rakentamisen eri vaiheissa. Tyypillisiä käytökohteita ovat

 • ikkunoiden ja ovien karmien asentaminen
 • lämmön – ja ääneneristäminen
 • aukkojen, halkeamien ja reikien täyttäminen sekä
 • tiivistäminen
 • valmiselementtien yhdistäminen
 • läpivientien tiivistäminen
 • lämmöneristelevyjen ja eristeharkkojen asentaminen

Tytan Professional O2 uretaanivaahto on turvallinen vaihtoehto käyttäjälleen, sillä se ei sisällä haitallisia MDI – päästöjä asentamisen ja kuivumisen aikana. Lisäksi:

 • Riittoisuus on 55-65 l
 • Tilavuuden kasvu (jälkiturpoaminen): 30-60 %
 • Ääneneristys: 61 dB asti
 • Matalapainekoostumus (estää muodonmuutoksia)
 • Uuden sukupolven venttiili; vähentää huomattavasti
 • Tukkeutumisen riskiä ja kaasuvuotoja

Tytan Professional polyuretaanivaahto on monikäyttöistä.Tytan Professional polyuretaanivaahto on monikäyttöistä.

Nykyaikainen ja heti käyttövalmis Tytan Professional Ohutsaumaliima vähentää kylmäsiltoja

Nykyaikaista ja heti käyttövalmista Tytan Professional Ohutsaumaliimaa voidaan käyttää rakennuksen sisä- ja ulkoseinien rakentamiseen hyvin ohuella saumalla (ohutsaumalaastin sijasta). Tytan Ohutsaumaliimaa voidaan käyttää vain 1-1,5 mm mittatarkoille höyrykarkaistusta kevytbetonista tehdyille harkoille (ACC esim. Siporex) tai keraamisille harkoille (Wienerberger Porotherm) sekä muurattaville väliseinäkiville. Huom! harkkojen korkeusero juoksumetriä kohden maksimissaan 3 mm.

Heti käyttövalmista Tytan Professional Ohutsaumaliimaa voidaan käyttää rakennuksen sisä- ja ulkoseinien rakentamiseen (ohutsaumalaastin sijasta). Ohutsaumaliimaa voidaan käyttää 1-1,5 mm mittatarkoille höyrykarkaistusta kevytbetonista tehdyille harkoille (ACC) ja väliseinäkiville.

Tutustu Tytan-tuotteisiin

Tytan ohutsaumaliimaTytan ohutsaumaliima

Muut Tytan-tuotteet rakentamiseen

Silikonit
Yksikomponenttinen, käyttövalmis tiivistysmassa, jolla on alhainen modulus. Kovettuu ympäröivän ilman kosteudesta vahvaksi ja kestäväksi tiivisteeksi kuitenkaan menettämättä elastisuuttaan. Neutraali Silikoni kestää erinomaisesti sääolosuhteita ja sallii liikettä.

Akryylit
Yksikomponenttinen, plasto-elastinen tiivistemassa, jota suositellaan halkeamien täyttämiseen ja erilaisiin saumoihin jotka eivät ole alttiina kovalle kuormitukselle.

Polyuretaani liimatiivistemassat
Korkealaatuinen, elastinen, yksikomponenttinen tiivistemassa, jonka pohjana on polyuretaani. Kovettuminen tapahtuu ilman kosteuden vaikutuksesta Tuotteella on korkea koossapysyvyysvoima annetussa venytyksessä ja sitä suositellaan monenlaiseen tiivistämisen ja kiinnittämiseen yleisesti sekä auto- ja laivateollisuudessa. Kiinnittyy erinomaisesti lähes kaikille pinnoille rakentamisessa: betoni, puu, elaksoitu alumiini, lakattu metalli, polyesteri, PVC, lasi, kivi, keramiikka ja betonitiilet.

Tytan Professional Fix&Seal MS Polymeerimassa

Yksikomponenttinen pysyvästi elastinen tiivistemassa ja liima, joka yhdistää silikoni- ja polyuretaanitiivistemassojen edut ilman haittoja. Tuotetta suositellaan käytettäväksi erityisesti ajoneuvojen valmistuksessa ja runkotöissä, säiliöissä, ilmasäiliöissä, ilmastointi- ja lämmityslaitteissa, metallitöissä ym.
Tuotteella on erinomainen kiinnittyvyys useimmille rakennusmateriaaleille, kuten puu, lasi, eri metallit (sinkki, alumiini, teräs), lakatut ja pohjustetut pinnat, duroplast, termoplast (paitsi PP, PE, PTFE).

Erikoistiivistysmassat
Tytan Professional Tiivistysmassa tulisijoille on erikoistiivistysmassa, joka on tarkoitettu palonkestävään tiivistämiseen takkojen, liesien, polttimien ja savupiippujen saumoissa, halkeamissa ja säröissä. Tiivistysmassa muodostaa vahvan savu- ja kaasutiiviin sementin kaltaisen kerroksen, joka ei laajene tai supistu. Tiivistysmassalla on erittäin hyvä tarttuvuus metalli-, tiili- ja betonipinnoille. Ei sovellu keskuslämmitykseen tai kaasulaitteistoon.

Asennusliimat
Asentaminen on nyt entistä helpompaa Tytanin uuden asennusliimasarjan avulla. Multi-, Classic ja Hydro FIX -tuotteet soveltuvat monenlaiseen kiinnitykseen ja niillä voidaan korvata naulat ja ruuvit useimpien rakennusmateriaalien asennuksissa.

Kestävyys ja Mukavuus -tuotekokonaisuus
Uusi Tytan Professional Kestävyys ja mukavuus - tuotekokonaisuus koostuu korkealuokkaisista ja kestävistä tuotteista, joita on mukava, nopea ja helppo käyttää.

Build Green -tuotekokonaisuus
BUILD GREEN… ja voit luottaa siihen, että tuotteet ovat turvallisia sekä käyttäjälleen että ympäristölle! Yleiskontaktiliimat ja Puuliimat
PVA -pohjainen dispersioliima, jota suositellaan kylmä- ja kuumaliitoksiin kaikenlaiseen puuhun, joka ei ole pysyvästi alttiina kosteudelle. Sopii erilaisten puusta, vanerista, lastulevystä tai muista puumateriaaleista valmistettujen huonekalujen liimaamiseen. Sopii pehmeän ja kovan puun reunakiinnitykseen. Sen lisäksi suositellaan laminoidulle lastulevylle. Kuumakiinnitys alentaa liiman kuivumisaikaa.

Kemiallinen ankkurointimassa + tarvikkeet
Käyttökohteet ankkuroinnissa: ontelorakenteet, harkot, muuraus & betoni.
Ankkuroitavat materiaalit: pultit, harjateräkset, kierretangot, raudoitukset, pultit, pilari- ja palkkikengät.
TYTAN Professional O2 on uuden sukupolven polyuretaanivaahto, joka salpaajien ja modernin teknologian ansiosta on ympäristöystävällinen eikä vapauta haitallisia isosyanaatti (MDI) – päästöjä asentamisen ja kuivumisen aikana. Toistuva altistuminen MDI: lle saattaa aiheuttaa hengityselinten ja ihon herkistymistä, allergioita ja keuhkoastmaa sekä päästöillä saattaa olla syöpää aiheuttavia vaikutuksia. Erityisesti ikkunoiden ja ovien ammattiasentajat altistuvat MDI – päästöjen haitallisille vaikutuksille käyttäessään tavallisia PU – vaahtoja. MDI – päästöjä voi kerääntyä keuhkoihin ja siksi terveysviranomaiset ovat virallisesti luokitelleet sen terveydelle haitalliseksi aineeksi. Riskien eliminoimiseksi Selena on kehittänyt TYTAN O2 PU – vaahdot, jotka on tutkittu ruotsalaisessa SP Provning Forskning Instituutissa (johtava tutkimusyksikkö arvioimaan MDI – päästöjä ja niihin liittyviä riskejä) ja tutkimukset ovat vahvistaneet, että Tytan O2 vaahdot eivät vapaudu lainkaan MDI – päästöjä.
 
Julkaistu
26.3.2013