• Etusivu
  • Remontti

Rintamamiestalon sisäpuolen remontoinnin hinta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 23.02.2024
Rintamamiestalon remontit

Rintamamiestalon remontti voi aiheuttaa epävarmuutta, mutta oikeilla toimenpiteillä se voidaan toteuttaa onnistuneesti. Tässä artikkelissa käymme läpi viisi yleisintä remonttia sisätiloissa sekä suurimpia korjausvirheitä. Remonttien toteutuksessa kannattaa ottaa huomioon tilojen nykykunto. Remontointi aloitetaan huonoimmassa kunnossa olevasta tilasta.

Hyvä on muistaa, että esimerkkihinnat kattavat tyypillisimmät tapaukset, mutta kaikki kohteet eivät tälle välille mahdu. Kustannuksiin vaikuttaa myös kohteen kunto ja materiaalivalinnat mukaan sekä oman ja teetetyn työn suhde.

1. Kylpyhuoneremontti − hinta noin 7 500−10 000 €

Suurimmat korjausvirheet kylpyhuoneessa ovat puutteellinen tai virheellinen vesieristys sekä ilmanvaihto.

Pesuhuone on kokonaisuudessaan vesieristettävä lattioiltaan ja seiniltään. Vesieristeen on oltava yhtenäinen. Työ kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi, jotta vedenpitävyys varmistuu ja työlle saa takuun.

Kun vesieristys on tehty, on syytä peittää pinnat ennen pinnoitustöiden aloittamista. Tällöin mahdollisesti putoavat esineet eivät pääse vahingoittamaan eristettä.

2. Keittiöremontti − hinta noin 5 000−20 000 €

Suurin korjausvirhe on suunnittelun puute.

Lähes kaikilta keittiövalmistajilta saa nykyisin ilmaisen keittiösuunnittelun ja tuota kannattaa ehdottomasti käyttää hyödyksi. Ergonomisesti oikein suunnitellussa keittiössä on ilo työskennellä, kun kaikki tarvikkeet ovat sopivasti käsillä ja oikeilla korkeuksilla.

Keittiön korjauskustannukset ovatkin sitten taas melkoisen haitarin alla. Jo pelkät kaapistot saattavat maksaa muutamasta tuhannesta useisiin kymmeniin tuhansiin. Yleensä keittiön täysremontti jää kustannuksissa kuitenkin noin 10 000 euroon.

3. Lämmitysjärjestelmä − remontin hinta on noin 5 000−30 000 €

Suurin korjausvirhe olisi lämmitysjärjestelmän täysvaihto, jos käytössä on esimerkiksi vesikiertoinen järjestelmä, ei sitä kannata suorasähkölämmitysjärjestelmäksi vaihtaa.

Lämmitysjärjestelmän remonttia suunniteltaessa kannattaa miettiä voiko nykyistä järjestelmää hyödyntää uuden lämmitysjärjestelmän toiminnassa.

Lämmitysjärjestelmän valinnassa ei kannata tuijottaa ainoastaan hintaa, vaan on hyvä ottaa huomioon tulevaisuudessa saadut säästöt. Myös kotitalousvähennykset tai erilaisten tukien hyödyntäminen kannattaa selvittää.

Kustannusarvio riippuu valitusta järjestelmästä, halvimmillaan voi maksaa noin 5000 euroa ja esimerkiksi maalämpöpumpun hinta asennuksineen on noin 16 000−30 000 euroa.

4. Sähkötyöt - hinta noin 2 000−10 000 €

Suurin korjausvirhe sähkötöiden osalta on ammattitaidottoman henkilön käyttö töissä. Sähkötöiden tekijän on oltava merkitty TUKESin rekisteriin.

Talon sähköistystä uusitaan edellä esitettyjen töiden edetessä. Erilaisten sähköpisteiden tarve lisääntyy jatkuvasti ja siinä missä 50-luvulla huoneessa riitti yksi pistorasia tarvitaan niitä jo joka seinälle useampia.

Sähköjohtojen uusiminen on turvallisuusasia, sillä monessa purueristeisessä talossa on vanhat tekstiilipäällysteiset johdot. Näiden jakorasiat ovat eristeiden seassa avonaisina ja aiheuttavat selkeän palovaaran.

Suurimmat yksittäiset kustannukset aiheutuvat vanhan mahdollisen yksivaiheisen sähköliittymän muutoksesta kolmivaiheiseksi. Sähkötöiden kustannukset lähtevät noin 2 000 eurosta ylöspäin.

<p data-block-key="dpgwc">Vanha sähköistys on aina paloriski.</p>
Vanha sähköistys on aina paloriski.

5. Vesi- ja viemäriputket, vesikalusteet − kustannukset ovat tapauskohtaisia

Suurin korjausvirhe on vanhan putkiston vain osittainen uusiminen. Vesiputkistojen käyttöikä varsinkin piilossa olevien putkistojen osalta tulisi ottaa vakavasti.

Kun remonttia tehdään, niin varsinkin vanhat betonilattioiden sisällä olevat putkistot on uusittava eikä odoteta niiden paukahtavan rikki ennen toimenpiteisiin alkamista. Jos näin käy, on asunto pitkään käyttökelvottomana jo pelkkien rakenteiden kuivaustöiden vuoksi ja samalla ehkä juuri uusitut pintamateriaalit pilaantuvat. Vakuutusyhtiöt eivät myöskään korvaa yli-ikäisten putkitusten aiheuttamia vahinkoja täysimääräisinä.

Kun viemäröintiä uusitaan, olisi hyvä uusia samalla koko verkosto. Vaikka vanhat betoniputket sijaitsevat turvallisen tuntuisesti betonilattian alla, ovat ne hapertuneet ja saattavat minä hetkenä hyvänsä aiheuttaa tukoksia ja vuotoa maaperään.

Vanhojen vesiputkien käyttöikä on noin 50 vuotta ja esimerkiksi 60-luvulla betonilattioihin asennetut käyttö- ja lämmitysvesiputket ovat tulleet jo tiensä päähän. Myös vanhat wc-istuimet on hyvä vaihtaa jo pelkästään vedensäästön kannalta.

Varsinkin rintamamiestaloissa runkoviemäri on yleensä betonia ja muut osat betonia tai rautaa. Kunnan uusiessa katuviemäröintiä tämä runkoviemäri yleensä myös uusitaan. Usein se onnistuu hyvin ujuttamalla muoviviemäri vanhan betoniputken sisään. Talon sisäpuolella joudutaan sen sijaan kaivamaan lattia auki viemäriputken osalta, jotta vaihto saadaan tehdyksi.

Kun remontin suunnittelua ollaan aloittamassa, mistä tulisi aloittaa?

Hyvä remontti alkaa aina tietenkin hankekartoituksella eli käydään läpi nykyinen rakennus ja sen korjaustarpeet. Sen jälkeen tehdään korjaustarpeessa olevien töiden kustannusarviot ja arvioidaan se, mitä kaikkia korjaustöitä oma budjetti kerralla aloitettavaksi sallii.

Yleensä talon täydellinen remontti tehdään vain talon ostohetkellä ennen asuntoon muuttoa ja, jos asunnossa jo asutaan, remontit ajoitetaan osissa tehtäviksi pidemmällä aikavälillä. Kun itselle on selvinnyt tuo työjärjestys ja aikataulutus, mietitään mitä kaikkea aikoo tehdä itse ja mitä töitä teettää.

Kun päätetään käyttää ulkopuolista työvoimaa, kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja kysyä tuttavilta hyvistä työntekijöistä, sillä heitä ei useinkaan lehtien palstoilta löydä. Rautakauppojen valikoimaan ehtii sitten tutustumaan tarkemmin, kun työjärjestys ja tekijät ovat tiedossa.

Huomio

Huomio

Muista! Monissa remonteissa on huomioitava myös mahdollinen asbesti. Tyypillisimpiä materiaaleja, joissa asbestia voi esiintyä, ovat vanhat putkieristeet, kuitusementtilevyt, laatoitukset sekä lattiapinnoitteena käytetyt vinyylilaatat sekä kiinnitysliimat. Asbestia on käytetty myös muun muassa paloeristeissä, maaleissa, ilmanvaihtokanavien eristeissä ja muovimatoissa.

Asbestia voi löytyä vielä 90-luvun alkupuolella rakennetuissa taloissa. Asbestikartoitus lisää kustannuksia ja se tulee tehdä aina isommissa purkua edellyttävissä remonteissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa taloissa. Vaihtoehtoisesti kartoituksen voi jättää tekemättä, jos purkutyö tehdään suoraan asbestipurkuna.

Itse kartoitus kustantaa vain noin 100 – 150 euroa, mutta jokainen tutkittu näyte maksaa erikseen 100-150 euroa.

Mitä huomioitavaa on töiden aloituksessa ja niiden edistymisessä?

Tietyt remontit edellyttävät rakennuslupien tai toimenpidelupien hakemista. Nämä luvat haetaan paikallisesta rakennusvalvonnasta.

Itse töistä on ehkä päällimmäisenä syytä pitää mielessä se, että kaikista asioista on hyvä pitää tarkkaa pöytäkirjaa ja kaikista mahdollisista urakoista tehdään tarkat urakkasopimukset.

Kuvia kannattaa ottaa ennen töitä sekä töiden edistymisen eri vaiheilta. Nuo kuvat voivat nousta arvoon arvaamattomaan mahdollisten ongelmien tullessa eteen sekä tulevaisuudessa, kun haluaa uusia esimerkiksi maalipintoja.

Töiden valmistuttua kannattaa muistaa hakea kotitalousvähennystä.

Remontti
keittiö
kylpyhuone
sähkö
lämmitys
rintamamiestalo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201812_55762.jpg
Ammattilaisen vinkit led-valaistukseen
Valaistussuunnittelu on tärkeä osa kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain kävelemällä sisään (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20232_80786.jpg
Tyylikkäät ledit
LedStoren valikoima on kasvanut tumman sävyisiin koteihin ja muihin tiloihin istuvilla valaisimilla. Valikoimaan kuuluu mustia kattovalaisimia, kiskovalaisin, seinävalaisimia, sekä upotettavia spotti- eli alasvaloja ulkokäyttöön ja sisälle. Muutamien mustarunkoisten valaisimien yksityiskohtina tai kehyksen värinä on messinkiä tai mattakultaa. Mustat valaisimet tuovat yksilöllisyyttä ja ryhtiä sisustukseen.
20199_59892.jpg
Miten vältät huonon led-valaistuksen?
Led-valaisimet ovat energiatehokkaita ja hyviä kotien ja toimistojen sekä muiden tilojen valaisijoita. Tehokkuushuumassa ja ledien hintoja vertaillessa saattaa tulla tehneeksi virhehankinnan, jos muutamat perusasiat eivät ole tiedossa.Tässä 10 kohdan lista, jonka avulla saat vältettyä huonot valinnat led-valaistuksen ostamisessa.
oras-mokkihana-asennettuna
Mökkihanasta lämmin vesi mökille
Oras Safira mökkihana tuo lämpimän veden kesämökeille, grillikatoksiin ja autotalliin. Mökkihanan asentaminen on helppoa – tarvitaan vain kylmävesiliitäntä ja sähkö. Hana ja vedenlämmitin ovat mökkihanassa samassa paketissa.
20195_57753.jpg
Allergiakaudella moni jättää tekemättä olennaisen huoltotyön
Katupölyn ja siitepölyn kulkeutumista sisään voi estää kunnollisilla ilmansuodattimilla. Eri suodattimien välillä on suuria laatueroja, mitä moni ei tule ajatelleeksi. Suodatustehon voi tarkistaa pakkaukseen merkitystä suodatinluokasta. Tähän asti ilmanvaihdon suodattimien vaihtaminen on ollut asukkaan tehtävä. Monessa kodissa ne on kuitenkin jätetty vaihtamatta, joskus jopa vuodesta toiseen. Tämä heikentää sisäilman laatua. Terveysilman kyselyn mukaan joka neljäs suomalainen ei osaa sanoa, milloin suodattimet on viimeksi vaihdettu. Kiinteistöliiton uuden linjauksen mukaan asukkailta helposti unohtuva velvollisuus on nyt siirretty taloyhtiön vastuulle. Omakotiasujien täytyy yhä itse muistaa vaihtaa suodattimet säännöllisin väliajoin.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton