Rakenna kodin viihdekeskus: kotiteatteri

Kotiteatteri isolla kuvalla ja tasokkaalla äänimaailmalla sekä kätevillä verkkopalveluilla luo viihde-elämyksiä ja huikean tunnelman tuoden koko viihteen tarjonnan suoraan kotisohvallesi. Se on helppo ja mukava keino rentoutumiseen sekä pääsy erittäin laajamittaiseen viihdemaailmaan. Erilliseen tilaan tai osaksi olohuonetta rakennetun kotiteatterin avulla kukin perheenjäsen voi nauttia omasta lempipuuhastaan: pelaamisesta, leffoista, urheilun seuraamisesta, musiikista, tv-ohjelmista tai laulamisesta. Kaikki tämä tasokkaasti ja isolla kuvalla.

Mitä kotiteatterilla voi tehdä?

Kotiteaterikokonaisuudessa on valtava määrä kaikkea viihdetarjontaa. Sen avulla katsot teräväpiirtoelokuvia, 3D-elokuvia, voit seurata TV-ohjelmaa tai pelata konsolipelejä. Ne, jotka haluavat nauttia musiikista, voivat kuunnella musiikkia CD:ltä, Super Audio CD:ltä monikanavaisesti, toistaa mitä tahansa laitetta, jossa on musiikkia tai toistaa sitä internetistä saatavilla palveluilla.

Suomessa verkkotarjonta on erittäin laaja ja voitkin katsoa elokuvia, urheilua, niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin TV-sarjoja – jopa niitä, joita ei näytetä Suomessa lähes ilmaisilla palveluilla, kuten C More, Netflix ja Viaplay sekä monet muut. Parasta niissä on hyvä kuvanlaatu ja vapaus katsoa milloin tahansa ilman erillistä tallentamista ja ajastamista.

Pelaajille kotiteatteri tuo uuden ulottuvuuden, koska se tarjoaa äärimmäisen huikeita pelikokemuksia, kun pelissä olevat vastustajat ovat oikean kokoisia. Interaktiiviset urheilupelit tarjoavat pelikenttiä ja näkymiä oikeissa mittasuhteessa ja verkkopelaaminen tiiminä on aivan ällistyttävää, varsinkin 3D -peleissä. Niin musiikki kuin kuvakin ovat laajennettavissa koko talon käsittäväksi kokonaisuudeksi, jolloin esim. musiikista voi nauttia terassilla, saunassa, makuuhuoneessa tai missä tahansa kotinsa piirissä.

Lisätietoa kotiteatterista löydät täältä...

Kotiteatterin ohjausmahdollisuudet

Laitteiden ohjaaminen voidaan toteuttaa helposti ilman minkäänlaisia lisäkustannuksia lataamalla ohjainsovellukset omaan puhelimeen, jolloin kaikkia laitteita ja sieltä saatavaa materiaalia ohjataan Wifi-pohjaisesti. Silloin kaikki kaukosäätimet jäävät pois kokonaan ja jokaisella perheenjäsenellä on oma ohjain kuhunkin laitteeseen, jolloin niitä voi käyttää yhtä aikaa sekä toistaa eri materiaalia eri puolilla taloa. Kotiteatterin laajennuksen voi tehdä myös valmiiseen taloon, jolloin valitaan ns. langattomia ratkaisuja.

Mistä kotiteatteri koostuu?

Aito kotiteatteri koostuu kuva- ja äänilähteistä, joita ovat esim. Blue ray -toistin, PS3, digiboksi, CD-soitin tms. Laitteet kytketään monikanavaiseen AV-vahvistimeen, joka välittää kuvaa ja ääntä. AV-vahvistimeen liitetään kaiuttimet ja videotykki, jonka kuva heijastetaan valkokankaalle. Oleellinen vaikutus kokemukseen on suurella teräväpiirtokuvalla ja monikanavaisella äänentoistolla. Lukuisat nettipalvelut, kuten Netflix, nettiradio, Spotify ja monet muut täydentävät viihdevalikoimaa. Näiden avulla saavutetaan todella tasokas ja kustannustehokas ratkaisu ennennäkemättömän upealla tavalla. Sen parissa viihtyy koko perhe.

Hanki kotiteatteri helposti

Käytännössä hankkimiseen on kaksi tapaa. Voi ottaa itse selvää halutuista asioista ja ostaa laitteet sopivaksi katsomastaan paikasta. Tämä on tavanomainen tapa harrastajille, jotka ehkä nauttivat enemmän laitteiden vertailusta ja etsimisestä kuin itse lopputuloksesta. Paras tapa hankkia laitteet on ostaa ne yhdestä paikasta perehtyneen kauppiaan suositusten mukaan ja Avaimet käteen -periaatteella.

Valkokangasnet Oy tarjoaa ilmaista suunnittelupalvelua, mikä ei edellytä asiakkaalta kuin perusmittoja tai pohjapiirustuksen toimittamisen sähköpostilla sekä budjettitiedon. Tällöin asiakas pääsee äärimmäisen helpolla sekä säästää merkittävästi rahaa ostaessaan tuotteet pakettina. Tilatessaan myös asennuspalvelun Valkokangasnetiltä voi säästää lisää, sillä kaikki asennuksemme ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

Jätä yhteydenottopyyntö täältä!

Videotykin edut kotiteatterissa

Iso kuva luo edellytykset sille, että minkä tahansa kuvamateriaalin realismi paranee moninkertaisesti verrattuna TV:n kuvaan.

Iso kuva luo autenttisen kokemuksen, jossa katsoja on osana tapahtumia, kun taas TV vain välittää kuvan, jolla on rajallinen vaikutus.

Projektoripohjainen ratkaisu on parhaimmillaan kymmenen kertaa edullisempi kuin vastaavan kokoinen televisio. Sen käyttö on ihan yhtä helppoa kuin TV:n käyttö kotiteatterissa.

Projektori vie ainoastaan ns. hukkatilaa katosta ja se on näppärän kokoinen, sisustuksellinen elementti. Sen kuljettamiseen ei tarvita isoja laatikoita tai suurta varovaisuutta saati kantoapua.
 
Julkaistu
6.1.2014