KNX-taloautomaatio tuo rakennukseen mukavuutta, yksilöllisyyttä, turvallisuutta ja energiansäästöä

Ohjelmoitava KNX-kodinohjausjärjestelmä suunnitellaan yksilöllisten toiveiden ja tarpeiden mukaan

Kaikkia kodin toimintoja voidaan ohjata yhdestä paikasta
Yksinkertaisimmillaan kodin sähköistystä voi ohjata yksittäisten laitteiden esimerkiksi säätimien ja läsnäolotunnistimien avulla. Tai kaikkea voi ohjata helposti yhdestä paikasta KNX-taloautomaatiolla. Käyttö perustuu yksilöllisesti ohjelmoitaviin tilanteisiin ja toimintoja voi ohjata myös matkapuhelimen avulla.

Lue lisää KNX-kodinohjausjärjestelmästä

Yhdellä kodinohjausjärjestelmällä kaikki kodin toiminnot hallintaan

Aamulla herätessä painetaan vain yhtä painiketta. Järjestelmä sytyttää halutut valot makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen, keittiöön tai portaisiin. Toisella painikkeella sammutetaan illalla valot, aktivoidaan liiketunnistimet ja vähennetään turhaa lämmitystä.

Kotona/poissa -toiminto
Vain yhdellä painalluksella saa monta toimintoa. Kotiin tultaessa valot syttyvät vaikkapa eteiseen, keittiöön ja käytäviin. Samalla kaikki halutut pistorasiat voidaan laittaa päälle ja ilmanvaihto palautuu normaaliin tilaan, kun poissa ollessa se on ollut minimissä. Kotoa lähdettäessa poissa-toiminnolla saadaan valot sammumaan ja halutut pistorasiat pois päältä.

Loma-ajan simulointi
Ole kotona myös silloin, kun olet lomalla. Loma-ajan simulointi tekee kodista asutun oloisen silloin, kun olet poissa. Simulointi onnistuu helposti käyttämällä KNX-taloautomaatiota. Talossa asumista simuloidaan valaistusta käyttämällä tai vaikkapa ohjaamalla verhoja eri asentoihin päivän mittaan.

KNX- kodinohjausjärjestelmä hallitsee talon toimintoja

KNX-taloautomaatio säätää talon lämmityksen halutulla tavalla
Taloautomaatio pitää huolen, että kodin huoneet ovat lämmitettyinä vain silloin, kun niitä todella käytetään. Sen avulla voi asettaa erilaisia lämpötila-arvoja esimerkiksi lastenhuoneisiin, kirjastoon, olohuoneeseen tai vierashuoneeseen. Yön ajaksi voi laskea makuuhuoneiden lämpötilan asetusarvoa kahdella asteella ja silti herätä mukavassa lämpötilassa taas aamulla. Kun kotoa poistutaan, aktivoidaan murtohälytysjärjestelmä, sammutetaan ohjatut kulutuslaitteet ja myös haluttujen huoneiden lämpötilaa pudotetaan.

KNX-kodinohjausjärjestelmällä turvallisuutta

Se säätää lämmityksen automaattisesti pois päältä tuuletuksen ajaksi. Kotona poissa -ohjauksella ohjataan talo ns. perustilaan. Silloin esimerkiksi ilmanvaihto laskee minimiin, ohjatut kuormat, kuten liesi, kytkeytyvät pois ja magneettiventtiili sulkeutuu vesivuodon välttämiseksi. Markiiseja ja sälekaihtimia voidaan ohjata halutulla tavalla tai säätilan mukaan. Sähkön ja veden kulutuksen, ilmalämpöpumpun tai IV-koneen kulutuksen seuranta ja visualisointi ovat mahdollisia. CO2-hiilidioksidianturi seuraa huoneiden hiilidioksidipitoisuutta ja kosteutta. Esimerkiksi saunomisen jälkeen anturilla varmistetaan, että tuuletus on riittävän pitkä.

KNX-taloautomaatio merkitsee energiansäästöä

Huoneiden lämpötilan lasku yhdellä asteella merkitsee viiden prosentin säästöä lämmitysenergiassa. Vaikutus näkyy nopeasti säästönä lämmityskustannuksissa. Järjestelmä hyödyntää lisäksi päivänvaloa säästääkseen energiaa. Tunnistimet sytyttävät tai sammuttavat valoja päivänvalon mukaan. KNX-taloautomaatio varmistaa, että kodin sähkölaitteet eivät jää turhaan päälle. Sen avulla voidaan myös optimoida sähköä kuluttavien koneiden käyttöä aikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan.

KNX-kodinohjausjärjestelmä ohjaa valaistusta ja säätää haluttuja tunnelmia

Valaistusta voidaan ohjata yhdestä tai useammasta paikasta. Yhteen painikkeeseen voidaan tallentaa erilaisia tilanteita kuten lukutilanne, siivoustilanne tai vaikkapa juhlatilanne tarpeen mukaan. Painikkeeseen voidaan ohjelmoida myös esimerkiksi etu- ja takapihan ulkovalot, joita perinteisellä kytkintoiminnolla on lähes mahdotonta toteuttaa.
KNX-taloautomaatio on laitevalmistajista riippumaton standardi. ABB valmistaa tuotteita kodin kaikkeen sähköistykseen liittyviin toimintoihin. ABB:n tuotteet ovat turvallisia, kestäviä ja helppokäyttöisiä.

Ohjauspaneelilla tietoa talon toiminnoista

KNX-taloautomaation hankinnan perustelu käy yksinkertaisesti. Se on investointi, joka tuottaa vuosien saatossa itsensä takaisin.

Busch ComfortTouch
Ohjauspaneelin kautta voidaan ohjata kaikkia toimintoja yhdestä paikasta. Käyttö perustuu valmiiksi ohjelmoituihin tilanteisiin ja toimintoja voidaan ohjata myös matkapuhelimen avulla. Toimintoja voidaan myös muuttaa jälkikäteen.

Busch priOn, 3-osainen painiketaulu, valkoinen, Busch priOn, kiertonuppisäädin, musta, Busch priOn, TFT-näyttö ja kiertonuppisäädin, maitolasi
Busch priOn, 3-osainen painiketaulu, valkoinen, Busch priOn, kiertonuppisäädin, musta, Busch priOn, TFT-näyttö ja kiertonuppisäädin, maitolasi
Ohjauspaneeliin voidaan kerätä tietoa asunnon kaikista tärkeistä asioista
Ohjauspaneelin kautta voidaan seurata huoneiden lämpötilaa ja kosteus- ja hiilidioksiditasoa. Tarvittaessa ohjausarvoihin voidaan tehdä muutoksia, esimerkiksi huoltoaikataulut on mahdollista tuoda näytön kautta esiin ja käyttötuntilaskurilla voidaan määritellä huoltoväli. Kaikista hälytyksistä saadaan tieto ohjauspaneelin muistiin tai tieto voidaan lähettää viestinä sähköpostiin tai puhelimeen.

Busch priOn on näyttävä kalustesarja KNX-kodinohjausjärjestelmään

Busch priOn on monipuolinen kalustesarja KNX-taloautomaatioon. Se on informatiivinen ja kaunis muotoilultaan. Sarjassa on neljä väriä: musta, maitolasi, valkoinen ja teräs. Näytön voi ohjelmoida jokaiseen kohteeseen yksilöllisesti. Näytöllä voi säätää lämpötilaa, himmentää valoja tai käynnistää ennalta ohjelmoituja tilanteita. Värikonseptin ja kuvakkeiden avulla uusikin käyttäjä löytää eri toiminnot helposti.

TFT-näyttö on monipuolinen
TFT-näytöstä voidaan valita haluttu toiminnallisuus käyttäen kiertonuppisäädintä. Yhden toiminnallisuuden, esimerkiksi valaistuksen tai lämmityksen ohjauksen alle, voidaan laittaa jopa 15 alaohjausta.
 
Julkaistu
25.3.2013