Näpsä-sähkökeskukset rakentamisen eri vaiheisiin

NäpsäSmart sähkökeskukset jo ennen ensimmäisiä lapionpistoja

Ennen perustöiden aloittamista on päätettävä rakennusaikaisesta sähköistyksestä. Sähkökeskuksen voi vuokrata, mutta Näpsästä löytyy ratkaisu työmaakäyttöön. NäpsäSmart-mittauskeskukset on varustettu vikavirtasuojatuilla pistorasioilla, joista saa heti sähköliittymän mukaista sähköä työmaalle ja näin säästää sähkön hinnassa. Ulos asennettavasta mittauskeskuksesta saa vaivattomasti myös lisärakennusten ja ulkoalueiden sähköistyksen.
Omakotitalojen sähköistyksessä sekä sähkökeskusten hankinnassa on tulevien asukkaiden rooli merkittävä, koska silloin tehdään päätöksiä sähköistyksen toimivuudesta rakennusaikana sekä asumisen aikana. Näihin haasteisiin ABB:n kotimaiset mittaus- ja ryhmäkeskukset tarjoavat rakentajalle kattavat ja laadukkaat keskusvaihtoehdot.

Lue lisää: Näpsä sähkökeskukset

Sähkökeskus salamaherkille alueille

Mittauskeskussarjasta NäpsäPlus löytyy runsaasti eri vaihtoehtoja keskuksille sekä asennustavoille. Keskukset voidaan sijoittaa vaihtoehtoisesti joko maahan, ulkoseinälle tai pylvääseen.

NäpsäPlus -mittauskeskukset on varustettu pistorasioilla, joista saa heti sähköliittymän mukaista sähköä jo työmaakäyttöön. Näin saadaan säästöä sähkön hinnassa eikä rakentajan tarvitse vuokrata erillistä työmaakeskusta. Ulos asennettuna mittauskeskuksesta on myös vaivatonta rakentaa lisärakennusten ja ulkovalaistusten sähköistykset.

NäpsäPlus on erinomainen valinta myös ukkosherkille alueille, koska keskuksessa on valmiina paikat ylijännitesuojille. Näillä saadaan tehokas suoja salamaniskuilta.
NäpsäPlus sähkön mittauskeskusNäpsäPlus sähkön mittauskeskus

Upotettava sähkökeskus

NäpsäPro-sisämittaus- ja ryhmäkeskukset on suunniteltu tämän päivän vaatimuksiin. Keskusten suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota asennettavuuteen sekä datatilojen riittävyyteen. Tuloksena on keskus, joka on suurempi sisältä kuin päältä, koska kaapelointitilat jäävät seinän sisään ja vain seinäverhoilun päälle kiinnitettävä ovi jää näkyviin. NäpsäPro-keskukset voidaan asentaa myös pintaan seinäverhoilun päälle.

Sisämittauskeskuksissa on yhdistetty mittauskeskus ja ryhmäkeskus samaan runkorakenteeseen. Sisämittauskeskukset soveltuvat oivallisesti sellaisiin kohteisiin, joissa ei ole tarvetta erilliselle ulkomittauskeskukselle.

Keskitetty kodin sähkönjakelu

Talon sisälle asennettava NäpsäPro-ryhmäkeskus on keskus, johon on keskitetty kaikki kodin sähkönjakelu sekä esimerkiksi sähkölämmityksen ohjaus. NäpsäPro-keskuksissa on markkinoiden parhaat kaapelointitilat sekä riittävästi laajennusvaraa.

Mikäli sisämittaus- tai ryhmäkeskuksen yhteyteen asennetaan datakeskus, voidaan tähän keskukseen sijoittaa kaikki puhelin-, data- ja antenniverkon edellyttämät laitteet. Datakeskukseen voidaan sijoittaa myös hälytys- ja kulunvalvontalaitteet.
NäpsäProNäpsäPro

Vikavirtasuojat lisäävät sähköturvallisuutta

Uusissa sähkökeskuksissa on vikavirtasuojakytkimet jo valmiina. Useimmat pistorasiaryhmät on suojattava vikavirtaa vastaan. Remontoitaessa vanhan pistorasian tilalle voi asentaa vikavirtasuojatun pistorasian. Se katkaisee vaarallisen jännitteen eikä käyttäjä ehdi saada vikaantuneesta laitteesta sähköiskua. Sähkölaitteiden käyttö on tällöin turvallista kaikissa tiloissa.
 
Julkaistu
14.10.2013