• Etusivu
  • Talo

Lyhytkoulutuksia

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Päivitetty 19.10.2023
Koulutus

Asbestityöt aikataulu

TTS tarjoaa ammatillista koulutusta työelämän tarpeisiin. Koulutuksemme ovat hyvin työelämää palvelevia ja sisältävät paljon käytännön harjoituksia.

Olemme erikoistuneet usealle eri ammattialalle, joissa voi opiskella alan perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Järjestämme myös erilaisia korttikoulutuksia, kuljettajien ammattipätevyyskoulutuksia sekä rekrytointi- ja täydennyskoulutuksia.

Tutustu koulutuskalenteriin tästä

Asbestityöt

Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset tiedot ja taidot, että hän pystyy tekemään asbestipurkutyötä turvallisesti ja työsuojeluviranomaisten hyväksymällä tavalla.

Kohderyhmä
Koulutukseen voivat hakeutua rakennuksilla työskentelevät, purkutöitä tekevät työntekijät ja työnjohtajat. Valtioneuvoston päätös 318/2006 asbestityöstä edellyttää, että asbestipurkutyötä suorittavalla työnantajalla on työsuojeluviranomaisten valtuutus ko. työhön. Edellytyksenä valtuutuksen myöntämiselle on mm. että työnantaja käyttää asbestipurkutyöhön koulutettua työnjohtoa ja työntekijöitä, käyttää purkutyössä työsuojeluviranomaisten hyväksymiä laitteita ja työmenetelmiä ja noudattaa asbestipurkutyössä työsuojeluviranomaisten vahvistamia turvallisuusmääräyksiä.

Koulutuksen kesto
Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaan suunniteltu koulutus kestää 2,5 päivää + näytön, josta annetaan erillinen todistus.

Koulutusmuoto ja hakeutuminen
Koulutus on aikuisten omaehtoista ammatillista lisäkoulutusta ja siihen haetaan suoraan oppilaitokseen. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen koulutuspäivää.

Koulutuksen sisältö
Asbestia sisältävät materiaalit
Asbestipölyn aiheuttamat terveydelliset haitat
Asbestia koskeva lainsäädäntö
Asbestityömaan valmistelevat työt
Jätteiden käsittely
Työmaavalvonta ja hallinto
Suunnitteluharjoitus
Suojalaitteet ja niiden käyttö
Käytännön tietoa asbestinpoistosta
Suojausten rakentaminen
Asbestinpoistoharjoitus
Kohdepoistoharjoitus

Koulutuskalenterista löydät lisätietoja

Kattotulityökurssi

Kuvaus:
Kattotulityöntekijällä tulee olla voimassa oleva kattotulityökortti. Kattotulitöitä ovat mm. eristettävän alustan kuivaaminen liekillä tai kuumalla ilmalla, bitumin kuumentaminen bitumikeittimessä ja kermieristyksen kuumentamalla tapahtuva kiinnitystyö. Kattotulityökurssi kestää yhden päivän ja sen hyväksytystä suorittamisesta saa kattotulityökortin, joka on voimassa viisi vuotta.

Kurssin oppikirja on nimeltään Kattotulityöt hanskassa, ja se on suomenkielinen. Oppikirja sisältyy jokaiseen kurssiin. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) tulityötoimikunta on vahvistanut katto- ja vedeneristysalan tulityökurssin tavoitteet ja ohjelman.

Kattotulityökurssi on päivän mittainen ja se sisältää kuusi oppituntia sekä alkusammutusharjoituksen. Koulutukseen kuuluvat seuraavat aihealueet:

Ohjelma

Koulutuksen avaus

Paloturvallisuus
viranomaismääräykset, SPEK tilastot, työvälineet, nestekaasun käyttö, valvontasuunnitelma, tulityölupa, tarkastuslista

Työturvallisuus, rakenteellinen
viranomaismääräykset, kaiteet ja telineet, nousu ja kulkutiet, aukkojen suojaus, gsm-tukiasemat

Työturvallisuus, henkilö
työasu ja suojajalkineet, kypärän, kuulosuojainten, silmäsuojaimien, hengityssuojaimien käyttö, ergonomia, oikeat työasennot

Onnettomuustilanteissa toimiminen
tilannearviointi, hätäilmoitus, kaasuvaara

Kirjallinen koe (kesto 30 min)

Alkusammutusharjoitus

Koulutuskalenterista löydät lisätietoja

Kattotulityökurssi aikataulu
Kattotulityökurssi aikataulu

Työturvallisuuskortti, rakennusalapainotteinen

Kesto:
1 päivä

Toteutustapa
Koulutus kestää yhden päivän klo 8.00 - 15.30 ja järjestetään TTSn tiloissa osoitteessa Sarkatie 1, Vantaa.

Kohderyhmä
Työturvallisuuskortti on kehitetty yhteisten työpaikkojen työturvallisuuden parantamiseksi. Työturvallisuuskortin käyttöönotto on vapaaehtoista, mutta useat tilaajayritykset edellyttävät alihankkijoidensa työntekijöiltä työturvallisuuskortin.

Tavoite
Työturvallisuuskorttikäytännön tavoitteena on
- parantaa käytännön yhteistoimintaa yhteisillä työpaikoilla tilaaja- ja toimittajayritysten välillä
- tukea työnopastusta yhteisillä työpaikoilla
- antaa perustietoa työsuojelusta
- vähentää eri tilaajien antamaa päällekkäistä koulutusta
- herättää työpaikoilla kiinnostusta ja motivaatiota oman henkilöstön työturvallisuusosaamiseen
- pyrkiä vähentämään työtapaturmia ja vaaratilanteita

Sisältö
Työturvallisuuden kehittämiseksi teollisuuden yhteisillä työpaikoilla on kehitetty valtakunnallinen menettelytapa, josta käytetään nimitystä työturvallisuuskorttikoulutus. Menetelmän kehitystyöhön on teollisuusyritysten lisäksi osallistunut työmarkkinajärjestöjen, vakuutusalan ja koulutusorganisaatioiden edustajia. Koulutus sisältää koulutusaineiston, yhden päivän kurssin, kirjallisen kokeen ja työturvallisuuskortin. Käytäntö astui voimaan teollisuudessa vuoden 2003 alusta.

Kortin voimassaoloaika
Työturvallisuuskortti on voimassa viisi vuotta.

Koulutuskalenterista löydät lisätietoja

Työturvallisuuskortti aikataulut
Työturvallisuuskortti aikataulut
TTS-Kehitys Oy
Talo
koulutus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201512_45087.jpg
Tulityökoulutus uudistuu
Tulityökoulutus sekä katto- ja vedeneris­tysalan tulityökoulutus yhdistyvät 1.1.2016. En­nen vuotta 2016 suoritettu koulutus on voimassa kortissa mainitun ajan ja oikeuttaa tekemään vain kortin mukaisia tulitöitä: tulitöiden turvallisuus­tutkinto oikeuttaa tekemään vain tulitöitä, ja kat­to- ja vedeneristysalan tulitöiden turvallisuustut­kinto vain katto- ja vedeneristysalan tulitöitä.Ilmottaudu koulutukseen tästä!
Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
20222_76873.jpg
Uusi oppimateriaali vastaa rakennusalan osaamiskritiikkiin
Rakennusfysiikan tuore oppimateriaali painottaa teoriaosaamisen merkitystä.
20223_77107.jpg
Naantalin Asuntomessuilla kehitetään rakentamisen laadun seurantaa
Asuntomessujen tiedotteen mukaan Naantalin Asuntomessualueella määritellään kohteiden laatupisteet yhdessä opiskelijoiden, rakentajien ja rakennuttajien kesken. Projektin ensivaiheessa tutkitaan laatupisteiden määrittämiseen liittyvien kysymysten ymmärrettävyyttä.
Ipad pöydällä
Tutustu ABB:n webinaaritarjontaan sähköalan ammattilaisille
Järjestämme koulutustilaisuuksia yrityksille ja sähköalan ammattilaisille, ja niiden sisältö on suunniteltu heidän tarpeisiinsa. Tulevat koulutukset löydät alta. Tutustu myös englanninkielisiin verkkokoulutuksiin sekä webinaaritarjontaamme!Tilaa Koulutukset ja webinaarit -uutiskirjeemme ja saat kutsun suoraan sähköpostiisi, kun uuden koulutuksen tai webinaarin ilmoittautuminen avataan. Uutiskirjettä käytetään ainoastaan koulutuksien ja webinaarien tiedottamiseen. Koulutukset ja webinaarit -uutiskirjeen avulla saat ajankohtaista tietoa ja varaat paikkasi tulevissa koulutuksissa ja webinaareissa.Tulevat koulutuksetABB-free@home kodin ohjaukseenABB-Welcome -ovipuhelinjärjestelmäKNX-taloautomaatioTUTUSTU WEBINAARITARJONTAAN

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton