Ilmanvaihtokanavien eristys

Hyvä sisäilma on ensiarvoisen tärkeää ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Se vaikuttaa virkeyteen ja jaksamiseen. Lisäksi se luo miellyttävän työ- ja oleskeluympäristön.

Tehokkaasti ilmastoidussa talossa kosteus- ja homeongelmat eivät pääse vaurioittamaan rakenteita. Terve rakennus kestää sukupolvelta toiselle ilman suurempia rakenteellisia remontteja.

Pientalon ilmanvaihdon lämmöntalteenottojärjestelmän tultua lähes pakolliseksi uusien energiansäästömääräysten yhteydessä on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota myös ilmanvaihtokanavien eristämiseen.

Ilmanvaihtokanavien eristys voidaan toteuttaa joko CLIMCOVER ROLL CR ALU2 -ilmastointimatolla tai vaihtoehtoisesti tähän käyttötarkoitukseen suunnitelluilla CLIMCOVER TUBE Alu2 -putkieristeellä. Eristekourut ja eristematot on valmistettu pääosin kierrätettävistä materiaaleista. Kierrätyslasin osuus näissä on jopa 80 %

Näin asennat ilmanvaihtokanavan eristeen

Pientalon LTO-järjestelmän ilmanvaihtokanavien eristys

1. Ulkoilmakanava tuodaan aina, jos mahdolista yläpohjaeristeen yläpuolella. Eristepaksuus 100 mm. Kaikki saumat teipataan huolellisesti 75 mm Al-teipillä.

2. Tuloilmakanavan eristyspaksuus on 50 mm yläpohjaeristeessä ja 100 mm kylmässä tilassa ullakolla. Eristyksen poikittaissaumoja ei tarvitse teipata. Lämpimässä huonetilassa tuloilmakanavan eristyspaksuus on 30 mm ja kaikki saumat teipataan huolellisesti.

3. Poistoilmakanava eristetään kuten tuloilmakanava

4. Jäteilmakanava: Keittiön erillinen jäteilmakanava on paloeristettävä (EI 30). Eristeenä käy­tetään UPWM 4.0 Alu1 50 mm paloeristemattoa ja sen päälle asenne­taan kylmissä tiloissa tarvittaessa CLIMCOVER ROLL CR ALU2 50 mm ilmastointimatto läm­möneristeeksi. Eristyksen poikittaissaumoja ei tarvitse teipata. LTO-koneelta lähtevän jäteilmakanavan eristys tehdään kuten tuloilma­kanavassaTaloteknisen eristämisen ratkaisuja - Ilmanvaihtokanavien eristys

CLIMCOVER ROLL CR ALU2

CLIMCOVER ROLL CR ALU2 on verkkovahvistetulla AL-laminaatilla päällystetty kevyt lasivillamatto ilmanvaihdon lämmön- ja kondenssieristyksiin.

Tuotteessa on rypytetty kuiturakenne, joka antaa sille hyvän puristuskestävyyden ja mittapysyvyyden. Tuote on taipuisa maton pituussuunnassa.
CLIMCOVER ROLL CR ALU2 on verkkovahvistetulla AL-laminaatilla päällystetty kevyt lasivillamattoCLIMCOVER ROLL CR ALU2 on verkkovahvistetulla AL-laminaatilla päällystetty kevyt lasivillamatto

CLIMCOVER TUBE Alu2

CLIMCOVER TUBE Alu2 on kourumainen sujutettava kanavaeriste pientalojen iv-kanavien lämmön- ja kondenssieristyksiin.

Ilmanvaihtokanavien eristys ennen niiden asentamista paikoilleen nopeuttaa työtä huomattavasti ja asennuksen jälkeen jäljelle jää vain saumojen viimeistely. Myyntipakkaus sisältää selkeät ohjeet kulmien ja t-haarojen tekemiseen. Erillisiä kulmaosia ei tarvita.
CLIMCOVER TUBE Alu2CLIMCOVER TUBE Alu2

U PROTECT WM 4.0 Alu 1 verkkomatto

U PROTECT 4.0 Alu1 Verkkomatto on päällystetty verkkovahvistetulla alumiinifoliolla ja teräsverkolla -uuden sukupolven mineraalivillaverkkomatto ilmanvaihdon lämpö-, palo-, ääni- ja kondenssieristykseen. Tuote on testattu EN-standardien mukaan IV-paloeristeeksi. Tuote soveltuu myös savuhormien eristämiseen. Rakennusmateriaalin päästöluokka M1.

Tuotteen asennus:
Lämpö- ja paloeristykset: Matto leikataan määrämittaan ja taivutetaan eristettävän kohteen ympärille ja sidotaan verkon silmistä sinkityllä teräslangalla (0,9 mm), käyttämällä teräshakasia tai taivuttamalla verkkoa sidontakoukulla. Kaikki saumat sidotaan n. 50-100 mm:n välein huomioiden, ettei jatkoskohtiin synny rakoja.
Kondenssieristykset: Eristys tehdään kahdessa kerroksessa, jolloin uloimmaksi kerrokseksi tulee CLIMCOVER ROLL CR Alu2 matto saumat teipattuna. Tai eristys on päällystettävä esim. metallipäällysteellä ja kaikki saumat, lävistykset ja erityksen päätteet tiivistetään huolellisesti.
Ultimate UPWM 4.0Alu1Ultimate UPWM 4.0Alu1

ISOVER U PROTECT iv-kanavien paloeristys

 
Julkaistu
31.3.2014