Taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä Vallox Blue Sky

Vallox Blue Sky ilmanvaihdon kanavajärjestelmä

Vallox Blue Sky on taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Asennuksen nopeus ja vähäinen kanavaosien tarve tekevät Vallox Blue Sky -kanavasta edullisen ratkaisun sekä uudisrakennukseen että saneeraukseen.

Tilaa ilmanvaihtoesite

Hanki Vallox Blue Sky ilmanvaihtojärjestelmän tarvikkeet Jäsentukusta

Vallox Blue Sky ilmanvaihtojärjestelmä sopii pieneenkin koteloon (putken halkaisija on 75 mm).Vallox Blue Sky ilmanvaihtojärjestelmä sopii pieneenkin koteloon (putken halkaisija on 75 mm).

Taipuisan Vallox Blue Sky -ilmanjakojärjestelmän puolesta puhuvat:

• Mahtuu pieneen tilaan
– ulko ø 75mm
• Hygieeninen
– sileä sisäpinta
– M1 puhtausluokka
• Helppo puhdistaa
– antistaattinen ja mikrobisuojattu sileä sisäpinta
• Tiivis rakenne
• Pieni painehäviö
– sileä sisäpinta - pieni virtausvastus
• Ei vaadi lisäeristystä asennettaessa puhallusvillaeristeeseen
• Nopea asentaa
– valmiit osat
– taipuisa kanava
– helpot liitokset
– pituutta voidaan jatkaa pikaliittimillä, putkesta ei jää hukkapätkiä
• Asennus helppoa jo rakennusrungon tekovaiheessa, kuten sähkö- ja viemäriasennukset rakennusosien sisään.

Vallox BLUE SKY on erityisesti ilmanvaihtoon kehitetty taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen kanavajärjestelmä.

Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimen kautta Vallox BLUE SKY ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan koko taloon.

Vallox BLUE SKY -ilmanjakojärjestelmässä jokaiseen venttiilin on yhdistetty yksi tai kaksi putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.

Vallox BLUE SKY -ilmanjakojärjestelmä voidaan asentaa vaivattomasti väliseinien sisälle, välipohjiin,alaslaskettuihin kattoihin ja koteloihin tai betonivaluun, Blue Sky ilmanjakojärjestelmä on helppo puhdistaa,eivätkä melu ja äänet kantaudu huoneesta toiseen kanaviston kautta.

Vallox BLUE SKY on hajuttomasta polyeteenistä valmistettu taipuisa ilmanvaihtoputki. Putkessa on kaksinkertainen rakenne: aallotettu ulkovaippa sekä sileä, antistaattinen,hajuton, tiivis ja mikrobisuojattu sisäpinta.

Vallox Blue Sky -ilmanvaihtojärjestelmän osia: ilmanjakolaatikko, venttiiliyhde ja ilmanvaihtokanavat.Vallox Blue Sky -ilmanvaihtojärjestelmän osia: ilmanjakolaatikko, venttiiliyhde ja ilmanvaihtokanavat.

Vallox Blue Sky -ilmanvaihtojärjestelmän asennusvinkkejä

• Vallox BLUE SKY on taipuisa kanavajärjestelmä, joka on järkevää suunnitella ja asentaa “tähden muotoon”. Näin tehden kanavistosta tulee symmetrinen ja lyhyt.
• Vallox BLUE SKY -kanava on ennen asennusta tarkastettava mahdollisista kuljetuksessa syntyneistä vaurioista ja epäpuhtauksista.
• Kanaviston mitoittamisen voi, työn nopeuttamiseksi, tehdä ensin lattialla, jonka jälkeen putket jakolaatikoineen voi nostaa ja kiinnittää kattoon ellei niitä asenneta rakenteiden sisälle tai betonivaluun.
• Jakolaatikoissa, venttiilin liitäntäosissa ja TINO-D sarjan venttiileissä on valmiit Blue Sky kanavalle sopivat lähtökaulukset. Jotta liitoksesta tulisi tiivis, kanavan päähän, ensimmäiseen aaltojen väliseen uraan asetetaan tiivisterengas. Vallox suosittee tiivisterenkaan kostuttamista vedellä ennen asennusta!
• Asennuksen jälkeen on kanavien päät suojattava pölyltä ja muulta lialta käyttöönottoon asti mukana olevilla suojatulpilla.
• Blue Sky -kanavisto kannattaa asentaa kokonaisuudessaan joko höyrysulun ulko- tai sisäpuolelle, jotta höyrysulusta tulee mahdollisimman tiivis.
 
Julkaistu
18.3.2013