Keskenään melko samannäköisissä keittiöissä on suuria hintaeroja. Yksi keittiön hintaan vaikuttavista tekijöistä on ovien ja runkojen materiaali, mikä erilaisten tyylien ja ovimallien viidakossa voi jäädä vähemmälle huomiolle. Materiaaleihin kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, sillä lisäsijoitus laatuun voi maksaa itsensä takaisin, jos haluaa pitää keittiönsä kauniina ja käyttää sitä mahdollisimman pitkään.

Keittiön ovet ja rungot ovat osa keittiökoulua - Tutustu

Parma

Keittiön ovet melamiini- ja laminaattiovia? Kalvo-ovet kestävät naarmuuntumista

Yleinen ja edullinen kalustemateriaali on melamiini. Se on yksiväristä tai kuviopainettua, kyllästettyä paperikalvoa. Käsittelyn ansiosta pinnasta tulee kulutusta ja kuumuutta kestävä, vettä hylkivä ja helppohoitoinen.

Valmis kalvo puristetaan kiinni levyyn, joka on tavallisimmin lastulevyä. Melamiinin pinta voi olla valkoinen tai värillinen, sileä tai puujäljitelmäksi kuvioitu. Melamiiniovista puhutaan joskus myös kalvopinnoitettuina ovina.

Melamiinia kovempi ja paksumpi materiaali on laminaatti. Se on noin kolme kertaa kestävämpää kuin melamiini, mutta myös kalliimpaa. Aikaisemmin ikilevyksi kutsuttua laminaattia käytetään nykyisin keittiön ovien ja työtasojen ohella myös välitiloissa. Se on lujaa kestomuovia, jota voidaan värittää ja kuvioida eri tavoin.

Laminaatti kestää erinomaisesti kovaa kulutusta ja erilaisia pesuaineita, minkä vuoksi sitä käytetään myös työpöytätasoissa sekä keittiöissä että kylpyhuoneissa.

Sekä laminaatti- että melamiiniovia saa vain sileäpintaisina. Värivaihtoehtoja on kuitenkin satoja.

Kalvo-oven hyvät ja huonot puolet

Ominaisuuksia
* Ovi on sileäpintainen
* Saatavilla mm. laaka- ja peiliovia
* Saatavana matta- tai kiiltäväpintaisena

Plussat
+ Kestää hyvin naarmuuntumatta
+ Värivaihtoehtojen valikoima todella runsas
+ Hinta

Miinukset
- Huonolaatuinen kalvo saattaa alkaa irvistellä
- Varsinkaan saumat eivät pidä kuumasta tai kosteasta
Kalvo-ovi mattapintaisella pähkinäkuosilla (Kuva:Petra-keittiöt)Kalvo-ovi mattapintaisella pähkinäkuosilla (Kuva:Petra-keittiöt)
Keittiön ovet voivat olla maalattu
Levyn materiaalin, tiheyden ym. laadun lisäksi myös pintakäsittelyt eroavat toisistaan. Levyn pinta voi olla edullisemmissa malleissa l...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan