• Etusivu
  • Talo

Tulisijan ja hormin palosuojaus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Päivitetty 17.04.2013
20132_33974.jpg

ISOVER ULTIMATE Protect Palonsuojalevy on päällystämätön mineraalivillalevy lämpöeristyksiin ja rakenteellisiin paloeristyksiin.

Palotekniset rakenteet ovat rakennekirjaston rakenteita, joille ilmoitettu tai arvioitu kantavan tai osastoivan rakenteen paloluokka (REI tai EI), jotka arvot on saatu kirjallisuuden ja julkisuudessa olevien tietojen perusteella tai ne on mitattu.

ISOVER-mineraalivillaeristys edistää rakennuksessa henkilöturvallisuutta ja rakenteiden paloturvallisuutta. Rakennustarvikkeet jaetaan europaloluokkiin sen perusteella, miten ne vaikuttavat palon syttymiseen, leviämiseen sekä savun tuottoon. Pinnoittamattomat ja lasikuituhuovalla pinnoitetut ISOVER-mineraalivillaeristeet kuuluvat parhaisiin paloluokkiin A1 ja A2-s1, d0.

Mineraalivilla on palamaton lämmöneriste, joten sitä voidaan käyttää kaikissa rakennuksissa.

Paloturvallisuusmääräykset pähkinänkuoressa

Piipun eristäminen

ISOVER ULTIMATE Protect Palonsuojalevy on taipuisa uuden sukupolven mineraalivillalevy lämpöeristyksiin ja rakenteellisiin paloeristyksiin. Erittäin joustavan kuiturakenteen ansiosta tuote kestää taivutuksen eristettävän kohteen kulman yli kuitujen rikkoontumatta.

• suojaetäisyys palavista rakenteista 100 mm
• eristys 2x50 mm, saumojen limitys ≥50 mm
• paloeristys ulottuu vähintään 100 mm muun yläpohjaeristeen yläpuolelle
• tuote: ISOVER ULTIMATE Protect Palonsuojalevy

ISOVER ULTIMATE Protect Palonsuojalevy on päällystämätön mineraalivillalevy lämpöeristyksiin ja rakenteellisiin paloeristyksiin. Levyllä on korkea lämpötilankesto, sulamislämpötila yli 1000 °C; DIN 4102. Eristystehokkuusluokitus ULTRA. Rakennusmateriaalin päästöluokka M1.

Teräksisen savuhormin eristys

Uuden sukupolven mineraalivillaverkkomatto U PROTECT 4.0 Alu1 ilmanvaihdon lämpö-, palo-, ääni- ja kondenssieristykseen. Tuote on testattu EN-standardien mukaan IV-paloeristeeksi. Tuote soveltuu myös savuhormien eristämiseen.

• suojaeristys liiallista pintalämpötilaa vastaan (t• eristys sisäkuoren ympärillä vähintään 2x50 mm, saumojen limitys ≥50 mm. Hormin eristys päällystetään min. 0,5 mm paksuisella metallilevyllä.
• eristys palavista rakenneosista 2x50 mm läpimenokohdalla
• tuote: verkkomatto UPWM 4.0 Alu1

U PROTECT 4.0 Alu1 Verkkomatto on päällystetty verkkovahvistetulla alumiinifoliolla ja teräsverkolla. Tuotteen sulamislämpötila yli 1000 °C. Eristystehokkuusluokitus PREMIUM PLUS. Rakennusmateriaalin päästöluokka M1.

U PROTECT 4.0 Alu1 Verkkomatto on päällystetty verkkovahvistetulla alumiinifoliolla ja teräsverkolla
U PROTECT 4.0 Alu1 Verkkomatto on päällystetty verkkovahvistetulla alumiinifoliolla ja teräsverkolla

Tulisijojen palosuojaus

ISOVER ULTIMATE Takkalevy on ohut taipuva ja joustava takkalevy soveltuu tulisijojen- ja hormien palosuojaustarkoituksiin.

ULTIMATE Takkalevy on uuden sukupolven mineraalivillalevy. ULTIMATE Takkalevy on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista, eikä se sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia. Takkalevy on lahoamaton ja hajuton tuote eikä se tarjoa homesienille otollista kasvualustaa. ULTIMATE Takkalevy täyttää rakennusmateriaalien M1-päästöluokituksen

ULTIMATE Takkalevy asennetaan yleisimmin kahden muuratun seinämän väliin eristeeksi esim. tulisijoissa. Useimmiten levy asennetaan ilman erityistä mekaanista kiinnitystä. Levy voidaan kiinnittää alustaansa myös esim. saneerauslaastilla.

Eristeiden tarkemmat lisätiedot

ISOVER ULTIMATE Takkalevy soveltuu tulisija- ja hormieristyksiin.
ISOVER ULTIMATE Takkalevy soveltuu tulisija- ja hormieristyksiin.
Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Jääpuikkoja omakotitalon räystäällä
Miksi jääpuikkoja roikkuu räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
201211_33043.jpg
Nollaenergiatalo Villa ISOVER - esittely
Tässä esitellään Villa ISOVER, kuten se toteutetaan Hyvinkään Asuntomessuille."Tavoitteena on ollut luoda rakennus, joka on ennen kaikkea tilallisesti mielenkiintoinen, ympäristön huomioiva, asuttava ja tarpeen mukaan joustava koti perheelle, ja joka on toteutettavissa nollaenergiaperiaatteiden mukaan."Tutustu Villa ISOVERin suunnitelmiin ja rakennusvaiheisiin
20131_33265.jpg
Huippuluokan ISOVER-eristeet
Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa. Rakenteet tulee suunnitella ja toteuttaa siten, että lämmöneriste pysyy kuivana eikä sen läpi kulje hallitsemattomia ilmavirtauksia.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rudus pihakivien asennusohje
Pihakivien asennus on hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Sen asennus omatoimisesti ei tarvitse korkeampaa matematiikkaa, vaan yksinkertaisesti ohjeiden seuraamista. Kun valitset allaolevasta animaatiosta oman pihasi maaperän tyypin, voitkin jo aloittaa asennuksen!
20151_42110.jpg
Keittiön ovien ja runkojen materiaalit
Keskenään melko samannäköisissä keittiöissä on suuria hintaeroja. Yksi keittiön hintaan vaikuttavista tekijöistä on ovien ja runkojen materiaali, mikä erilaisten tyylien ja ovimallien viidakossa voi jäädä vähemmälle huomiolle. Materiaaleihin kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, sillä lisäsijoitus laatuun voi maksaa itsensä takaisin, jos haluaa pitää keittiönsä kauniina ja käyttää sitä mahdollisimman pitkään.
20093_15527.jpg
Elämää ennen tonttia
"Kaikki" on näköjään mahdollista. Ote päiväkirjasta, syksy 2006.Enpä olisi muutama vuosi sitten uskonut, että tämä kaikki on mahdollista näillä Helsingin hinnoilla! Uuden talon rakentaminen ei tosin edelleenkään ole kirkossa kuulutettu, mutta nyt se on mahdollista enemmän kuin koskaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton