Keittiön säilytysjärjestelmät kuntoon!

Säilytysjärjestelmät vaikuttavat niin uudessa kuin vanhassakin keittiössä ratkaisevasti keittiön mukavuuteen ja toimivuuteen. Oletko ajatellut parannella keittiötäsi tai ehkä remontoida koko keittiön? Laatikoiden ja kaappien tilan hyödyntämisen voi optimoida erilaisilla säilytysratkaisuilla. Käytännöllisessä keittiössä tila käytetään tehokkaasti hyödyksi ja jokaisella esineellä on oma paikkansa.

Keittiön säilytys on osa Keittiökoulua - Tutustu muihin osiin!

taiteovikaappi_detalji

Keittiön säilytys ja järjestys pikkurahalla

Keittiön pikkutavarat voi tallentaa erilaisiin rasioihin, minkä lisäksi laatikkoihin on nykyisin tarjolla erilaisia lokerikkoja, jakajia ja telineitä, joilla säilytettävät tavarat pysyvät järjestyksessä. Myös seinähyllyjen avulla tyhjät seinänpätkät ja kulmat saa hyödynnettyä ilman että keittiö alkaa tuntua tukkoiselta. Seinähyllyn kannattimineen voi sijoittaa melkein minne vain.

On olemassa myös hyllyjä, joita voi lyhentää tarpeen mukaan, jolloin hyllystä saa tilaan kuin tilaan juuri sopivan mittaisen.

Kuivatarvikkeet voi laittaa seinähyllyille kauniisiin purkkeihin. Läpikuultavien säilytysastioiden avulla myös kaapit saavat siistiin järjestyksen.

Säilytysastioiden käyttö hyödyntää tilan tehokkaasti ja myös kaapin sisältö näkyy niiden ansiosta yhdellä silmäyksellä. Säilytysastiat on myös helpompi järjestää kuin epäsäännöllisen muotoiset pakkaukset.

Aina ei kuiva-aineita tai maustepurkkeja haluta esille ja näkyville. Yhtenä vinkkinä on kiinnittää yläkaapin sisäpuolelle mausteteline, josta purkit on kätevä ottaa kokatessa. Toisena vaihtoehtona voi lieden viereiseen laatikkoon hankkia ihan maustepurkkeja varten suunnitellun telineen, jossa kaikki purkit ovat siististi rivissä.

Poimi vinkit!

  • Ripusta maustehylly oven sisäpuolelle. Varmista, että ovi menee kiinni.
  • Kiinnitä ovien sisäpuolelle koukkuja, joihin voit ripustaa pyyheliinat.
  • Pieni kori roskiskaapin ovessa pitää tiskiaineen tai -tabletit käden ulottuvilla.
  • Imukupitkin tarttuvat useaan materiaaliin
  • Muista! Älä laita liikaa painoa saranoiden varaan


Keittiön välitila hyötykäytöön

Jos kaappitilaa on turhan vähän, yksi keino vapauttaa työtasolle lisää tilaa on ripustaa yrttiruukut ja osa keittiöv...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan