Allure-vinyylilankku mullistaa vanhojen tilojen remontoinnin

Allure-vinyylilankku mullistaa vanhojen tilojen remontoinnin. Allure-vinyylilankku on herättänyt suurta kiinnostusta kuluvan kesän messuilla. Rakentaja.fi kyseli Tampereen Asuntomessuilla Upofloorin messuesittelijöiltä Maarit Laaksolta ja Ida-Mari Voutilaiselta Allure-vinyylilankusta ja siitä ovatko ihmiset tietoisia tästä erittäin kätevästä lattiamateriaalista.

Ida-Mari ja Maarit ovat vasta valmistuneet Kuopion muotoiluakatemiasta tila- ja kalustemuotoilijoiksi eli tuttavallisemmin muotoilijoiksi, joten tietoa ja näkemystä sisäpinnoista ja sisustuksesta löytyy.

Lue lisää vinyylilankuista

Allure Victorian Oak.Allure Victorian Oak.

Täydellinen ratkaisu kodin tilojen remontointiin

Allure voidaan irtoasentaa uivaksi suoraan hyväkuntoisen vanhan päällysteen tai ehjän kiinteän alustan päälle. Vinyylilankun asentamisessa tasoitustyötä ei tarvita eikä hiontapölyäkään synny.

- Allure on täydellinen ratkaisu kodin tilojen remontointiin. Lattian uusiminen onnistuu myös kätevästi tee se itse -henkilöltä ilman erikoistyökaluja, kertovat Ida-Mari ja Maarit.

Ihmiset ovat olleet hyvin kiinnostuneita messuilla Allure-vinyylilankuista. Tuotetyyppi ei ole vielä kovin tunnettu kotikäytössä. Vinyylilankkua on käytetty jo vuosia julkisissa tiloissa, mutta nyt vinyylilankkua on myös saatavilla koteihin.

- Ihmiset ovat kyselleet, että sopiiko tämä vinyylilankku oikeasti kotikäyttöön ja onko se riittävän kestävää. Voimmekin ilolla kertoa kiinnostuneille kyselijöille, että Allure sopii täydellisesti kotikäyttöön ja se ksestää kovempaakin kulutusta, kertoo Ida-Mari.

- Vinyylilankku soveltuu erinomaisesti esimerkiksi koteihin, joissa on koiria, koska vinyylilankun naarmunkestävyys on hyvä, lisää Maarit.

Allure French oak.Allure French oak.

Kosteudenkestävä ja tiivis rakenne

Vinyylilankun rakenne on kosteudenkestävä ja tiivis, mutta sitä ei kuitenkaan suositella asennettavaksi märkätiloihin.

- Vinyylilankun puun syykuvioita korostava pinta varmistaa sen, että pinta ei ole liukas, täsmentää Ida-Mari.

Vinyylilankun paksuus on vain 3,80 mm, joten se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi vuokra-asuntojen lattianpäällysteeksi. Päällyste pitää ehdottamasti asentaa olemassaolevan pinnoitteen päälle, jotta askelääneneristävyys säilyy riittävänä.

- Materiaalin ohuus takaa sen, että ovet aukeavat entiseen tapaan, vaikka vinyylilankku asennetaan vanhan lattian päälle, sanoo Maarit.

Allure-vinyylilankku on FloorScore-sertifioitu sekä paloluokiteltu. Vinyylilankku on lisäksi hiljainen jalan alla.

Tuote on saatavissa esim. Kodin Terroissa ja vastaavissa rauta- ja sisustusliikkeissä.

Exell - nopeasti uusi ilme liiketiloihin

Messuilla on myös esitelty julkisiin tiloihin suunniteltua Exell-vinyylilankkua. Se on ihanneratkaisu mm. liike- ja toimistotiloihin, joihin halutaan tasokkaasti puun ilmeinen, kuitenkin kulutusta ja kosteutta kestävä sekä nopeasti asennettava lattiamateriaali. Exellillä esim. pienehkön liiketilan asennus käy alle puolen päivän sillä vanhaa päällystettä ei tarvitse repiä alta pois. Exell voidaan asentaa suoraan mm. muovimaton, -laatan, linoleumin, keraamisen laatan, laminaatin ja parketin päälle.

- Exell on myös hyvin suosittu lattiamateriaali esimerkiksi vanhainkodeissa, kertoo Maarit.

Exell Blonde Maple Kultajousi Koskikeskus.Exell Blonde Maple Kultajousi Koskikeskus.

Parketit edelleen tunnetuin lattiamateriaali

- Parketit ovat edelleen kuitenkin tunnetuin Upofloorin lattiamateriaali. Myös laminaatti tiedetään hyvin, vaikkakin se on sekoitettu välillä parkettiin ja toisinaan myös vinyylilankkuun. Ihmiset ovat kuitenkin olleet erittäin kiinnostuneita uutuuspäällysteestä Alluresta sen helpon asennettavuuden ja hyvä kestävyyden ansiosta, kertovat Ida-Mari ja Maarit messuhulinan keskellä.
 
Julkaistu
10.6.2013