Kattoprojektin vaiheet

Helpoin tapa asentaa uusi katto, on ostaa Ruukin kattopaketti. Se sisältää kaiken tarvittavan katon asennukseen ja katon toimivuuteen: teräskatteet, listat, läpiviennit, kiinnitystarvikkeet, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät.


Suunnittele kattoprojekti huolellisesti. Hyvä suunnitelma varmistaa, että aikataulut ja kustannukset pysyvät kurissa.

Jätä yhteydenottopyyntö uudesta katosta Ruukille

Lue lisää Ruukin kattoratkaisuista

Vaihe 1 - Katon suunnittelu

1. Huomioon otettavia asioita kattomateriaalin valinnassa
Kattoremontin yhteydessä tai rakentaessa uutta taloa on tärkeää valita oikea materiaali katolle. Kysy itseltäsi, mitä ominaisuuksia haluat katoltasi; kestävyyttä, helppohoitoisuutta, modernia vai klassista ulkonäköä? Sekä rakennuksen rakenteet että haluamasi ominaisuudet tulee ottaa huomioon kun arvioit kustannuksia.

2. Valitse teräskaton tyyli ja väri

  • Vertaile tuotteita ja takuuaikoja verkossa.
  • Käy paikallisten myyjien luona katsomassa kattoprofiileita ja värimalleja.
  • Tutustu suosituksiin ja tarkista katon väriä koskevat määräykset omalla asuinalueellasi.


3. Laske kattoprojektin kustannusarvio ja pyydä tarjous
Ruukki antaa tarkan tarjouksen nopeasti, jos toimitat meille talosi piirustukset. Sähköisessä muodossa olevat piirustukset voi lähettää tarjouspyynnön mukana, tai voit ottaa ne mukaasi, kun käyt tapaamassa lähintä Ruukin kattotuotteiden myyjääsi.

Vaihe 2 - Sopimuksen tekeminen

Rakennatko uutta taloa?
Tarkista ennen sopimuksen allekirjoittamista, sisältyvätkö katto, sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet urakoitsijan tarjoukseen. Voit vaikuttaa kattomateriaalien, lisävarusteiden, sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden valintaan itse.

Jätä yhteydenottopyyntö uudesta katosta Ruukille

Vaiheet 3 ja 4: Tuotanto ja toimitus

Kun olet tehnyt tilauksesi, materiaalien valmistaminen kestää noin kaksi viikkoa valitun materiaalin ja Ruukin varastotilanteen mukaan. Materiaalit toimitetaan rakennuspaikalle.

Huomaa, että tiettyjä Ruukin tuotteita, kuten Finnera-teräskattoja, sadevesijärjestelmiä, kattoturvatuotteita ja lisävarusteita voi olla saatavilla myyjien varastoissa.

Varmista ennen toimituksen saapumista, että rakennuspaikalla on riittävästi tilaa materiaalien säilyttämiseen. Siten voit varmistaa, että materiaalit pysyvät hyvässä kunnossa ja asentajat löytävät ne helposti. Ota yhteyttä myyjääsi ja asennusurakoitsijaasi, jos et tiedä, kuinka paljon varastotilaa tarvitaan.
Normaaleissa oloissa katelevypinoja voi säilyttää pakattuina tai pakkauksista purettuina noin kuukauden ajan. Jos pinoja joudutaan säilyttämään kuukautta pidempään, ne on suojattava ja sijoitettava loivasti kaltevalle alustalle, jotta levyjen väliin jäävä vesi pääsee haihtumaan tai valumaan pois.

Vaihe 5 - Katon asennus

Katon asennukseen kuluva aika riippuu katon alusrakenteiden kunnosta, katon koosta ja muodosta, savupiippujen ja kattoikkunoiden määrästä sekä asennettavien lisävarusteiden määrästä. Teräskaton asennus kestää yleensä muutamasta päivästä viikkoon. Asennusaika on riippuvainen kohteen vaativuudesta ja se sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Katon asennukseen kuuluvat yleensä seuraavat vaiheet:

  • vanhan katon purku/poisto (koskee vain kattoremontteja)
  • alusrakenteiden korjaus ja/tai uusien alusrakenteiden asennus (koskee vain kattoremontteja)
  • katelevyjen, listojen, tiivisteiden ja läpivientien, kuten savupiippujen ja kattoikkunoiden asennus
  • sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden, kuten tikkaiden, lumiesteiden ja kattosiltojen asennus
  • loppupuhdistus.


Helpoin, nopein ja luotettavin tapa saada uusi katto on hankkia Ruukin kattopaketti. Paketti sisältää kaiken kattoprojektissa tarvittavan – aina kustannus- ja aika-arvioista materiaaleihin, toimitukseen ja asennukseen asti.

Muista paikalliset turvallisuusmääräykset
Rakennuspaikan turvallisuudesta huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää riippumatta siitä, asennatko katon itse vai huolehtiiko urakoitsija asennuksesta. Työturvallisuudesta huolehtiminen on turvallisen asennuksen olennainen osa.

Haluatko asentaa katon itse?
Voit asentaa kattoprofiilit, sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet myös itse.
 
Julkaistu
4.3.2013