Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?

Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.

Olet rakentamassa uutta

Olet tehnyt päätöksen, että taloosi tulee vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Kun haluat lämmittää taloasi edullisesti, suosittelemme maalämpöä. Investointina maalämpö on pieni verrattuna käytön edullisuuteen. Mitä suurempi talo, sitä suurempia ovat myös tulevat säästöt. Lisäksi maalämpö on ekologinen lämmitystapa, käyttäähän maalämpö hyväkseen maahan varastoitunutta aurinkoenergiaa. Lämpöpumppu tulee aina mitoittaa kohteen mukaan, jolloin varmistetaan, että taloon asennetaan oikean kokoinen lämpöpumppu ja keruupiiri.

Lue lisää maalämmöstä

Maalämpöpumpun tavat kerätä lämpöä maaperästä.Maalämpöpumpun tavat kerätä lämpöä maaperästä.

Haluat korvata vanhan öljy-, sähkö- tai puukattilasi maalämmöllä

Koska sinulla jo on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä (vesikiertoiset patterit ja/tai vesikiertoinen lattialämmitys), voit korvata kattilan lämpöpumpulla, joka ottaa lämpöenergiaa kalliosta (porareiän kautta), maasta (maahan kaivetun keruuputkiston avulla) tai järvestä (järven pohjalle lasketun putkiston avulla). Sopivin ratkaisu riippuu talosi sijainnista, kalliopohjasta, siitä haluatko kaivaa puutarhasi jne. Yleensä on halvempaa kaivaa putki maahan kuin porata reikä kallioon.

Valittavan NIBE-maalämpöpumpun koko ja malli riippuu talon asuinpinta-alasta, perheenjäsenten lukumäärästä ja näiden perusteella lasketusta energiatarpeesta.

Mitä suurempi talo ja energiankulutus, sitä suurempia ovat myös tulevat säästöt. Alle 100 neliömetrin taloon on harvoin kannattavaa asentaa maalämpöpumppua, koska energiankulutus on suhteellisen pieni – mutta oikea ratkaisu saattaa silloin olla NIBE-ulkoilmalämpöpumppu.

Haluat säilyttää öljy-, sähkö- tai puukattilasi ja täydentää sitä lämpöpumpulla, joka pienentää lämmityskustannuksia

Koska sinulla on jo vesikiertoinen järjestelmä (vesikiertoiset patterit ja/tai vesikiertoinen lattialämmitys) ja haluat säilyttää nykyisen kattilasi, voit täydentää sitä NIBE-ulkoilmalämpöpumpulla.

Nimensä mukaisesti lämpöpumppu ottaa lämpöenergiaa ulkoilmasta ja siirtää sen sekä pattereihin että lämminvesivaraajaan. Tuloksena merkittävästi alhaisemmat lämmityskustannukset.

Lue lisää lämminvesivaraajista

Lue lisää sähkö-, puu- ja pellettikattiloista

Poistoilmalämpöpumppu on hyvä valinta uusiin, hyvin eristettyihin taloihin. 
Pienellä investoinnilla varmistat talosi asianmukaisen ilmanvaihdon ja 
mahdollisimman alhaisen energiankulutuksen neliötä kohti.Poistoilmalämpöpumppu on hyvä valinta uusiin, hyvin eristettyihin taloihin. Pienellä investoinnilla varmistat talosi asianmukaisen ilmanvaihdon ja mahdollisimman alhaisen energiankulutuksen neliötä kohti.
Asuinpaikastasi riippumatta voit asentaa ilma/vesilämpöpumpun ja 
nauttia tehokkaasta, turvallisesta ja häiriöttömästä lämmöstä ja käyttö-
vedestä murto-osalla muiden vaihtoehtojen kustannuksista ja ympäristö-
vaikutuksista.Asuinpaikastasi riippumatta voit asentaa ilma/vesilämpöpumpun ja nauttia tehokkaasta, turvallisesta ja häiriöttömästä lämmöstä ja käyttö- vedestä murto-osalla muiden vaihtoehtojen kustannuksista ja ympäristö- vaikutuksista.

Sinun on vaihdettava kattilasi ja haluat ulkoilmalämpöpumpun

Hyvä vaihtoehto on silloin ilma-/vesilämpöpumppu FIGHTER 2026 yhdessä NIBE VVM 300 tai VVM 500 –sähkökattilan kanssa. Tämä sähkökattila on suunniteltu toimimaan yhdessä tehokkaan ulkoilmalämpöpumpun kanssa.

Koska ilman sisältämä lämpö/energia vähenee ulkolämpötilan laskiessa alle 20 miinusasteen, kaikkien ulkoilmalämpöpumppujen rinnalle pitää asentaa toinen lämmönlähde, esim. NIBE VVM 300, joka huolehtii lämmöntuotannosta kylminä jaksoina.

Lue lisää ilmavesilämpöpumpusta

Olet rakentamassa uutta taloa, johon tulee vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä

Jos rakennus on pienempi kuin 150 m², suosittelemme taloosi NIBE F 470 poistoilmalämpöpumppua.
 
Julkaistu
8.12.2014