• Etusivu
  • Energia

Tilaa ilmainen sähkökatsaus

Rakentajan toimitus
Päivitetty 26.03.2013
20132_33970.jpg

Sähkökatsaus, jonka tarkoituksena on paitsi tukea kilpailutusta, opastaa sähkösopimuksiin liittyvissä asioissa.

Sähkökatsaus on sähköpostitse toimitettava, 4-10 kertaa vuodessa ilmestyvä kokonaisuus, joka sisältää seuraavia aiheita:

Sähkökatsaus

  • yleiskatsauksen sähkön hintaan vaikuttavista asioista
  • arvion sähkönhinnan kehittymisestä
  • tietoa meneillään olevasta sähkötarjouksesta
  • tietoa tulevien kilpailutusten ajankohdista
  • tietoa muista mahdollisuuksista edulliseen sähkön hintaan
  • tietoa sähkösopimuksen tekemiseen liittyvistä asioista
  • tietoa ajankohtaisista asioista, jotka voivat vaikuttaa sähkön tai sähkön siirron hintaan

Sähkökatsaus kannattaa tilata nyt heti. Ensimmäinen katsaus on juuri ilmestynyt ja tilamaalla heti, saat vielä ensimmäisen Sähkökatsauksen sähköpostiisi.

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20094_16213.jpg
Ilmanvaihtojärjestelmän valinta
Jo varsin alkuvaiheessa kohteeseen päädyttiin valitsemaan Uponor Pientaloratkaisu, johon yhtenä osana kuuluvat ilmanvaihtokanavat. Rakentaja.fi-sivustolla tutustuttiin myös Vallox-ilmanvaihtokoneisiin ja Rakenna & Remontoi-messuilla, Valloxin osastolla perehdyttiin tarkemmin eri vaihtoehtoihin ja sopiva ilmanvaihtokone matalaenergiataloon löytyikin. Ilmanvaihtosuunnitelmiakin tutkittiin ja Valloxin ehdotuksesta annettiin lopullinen suunnittelu Kaartecno Oy:n tehtäväksi. Uuden suunnittelun yhteydessä päädyttiin valitsemaan autotalliin oma pienempi ilmanvaihtokone, joka pitää tallin kuivana. Suunnittelija onnistui optimoimaan tarvittavien kanavien määrää ja ilmanvaihtokoneen sijoituspaikaksi valittiin tekninen tila.
20204_63740.jpg
Integroitavilla kodinkoneilla toimiva ja tyyliltään yhtenäinen keittiö
Integroitavien kodinkoneiden ominaisuudet ovat tänä päivänä huippuluokkaa, joten laitteita valittaessa ei tarvitse tehdä kompromisseja ulkonäön ja käytännöllisyyden välillä. Esimerkiksi NoFrost-automaattisulatus löytyy melkein kaikista integroitavista kylmälaitteista. Enää nykyisin integroitavien kodinkoneiden hintakaan ei karkaa tavallisia malleja korkeammalle.
200710_7219.jpg
Kustannushallinnan merkitys korostunut rakentamisessa
Viime aikoina olemme saaneet lukea tiedotusvälineistä miten rakennuskustannukset ovat nousseet hurjaa vauhtia ylöspäin ja miten rakentajien rakennuskustannukset ovat monella karanneet käsistä. Onko oman talon rakentaminen nykyisin siis kannattamatonta verrattuna muuhun asumismuotoon?Jos rakentamiskustannuksia verrataan muihin asumismuotojen kustannusten nousuun, vastaus on ei. Teimme eri asumismuotojen tilastollisen vertailun pidemmällä aikajaksolla ja avuksi otimme tilastokeskuksen indeksit koskien vuokra-asumista, kerrostaloasuntojen hintaa sekä rakentamiskustannuksia.Ajanjaksoksi otimme vuodet 1990 – 2007 ja niistä aina toisen vuosineljänneksen keskiarvot jolloin pääsimme mahdollisimman lähelle nykyistä tilannetta. Lähtökohtana siis se että kaikissa kolmessa asumistavassa vuosi 1990 kustannustaso on sata. Tuosta hetkestä kustannusten nousu tämän vuoden toiseen vuosineljännekseen on järjestyksessään seuraava:
20124_30340.jpg
Mitä ihmeen asennuskalusteita?
Sähköistyksessä tarvitaan asennuskalusteita. Mutta mitä ne ovat, mitä niihin kuuluu ja miten tärkeää osaa ne näyttelevät omassa talossa? Lue alta, niin asia selviää.
20229_79579.jpg
Jätevesijärjestelmän asennus on nopeaa haastavallekin tontille
Satakuntalaiset Johanna ja Sauli halusivat nelihenkiselle perheelleen uuden kodin metsäiseltä tontilta ja mielellään idyllisessä maalaismaisemassa. Unelma kuulostaa melkeinpä maalaukselta, mutta todellisuus oli lähempänä kuin he osasivat arvatakkaan. Tontti uudelle kodille löytyi totuttujen lähiöiden ja keskustan ulkopuolelta. Tästä on nyt aikaa kolmisen vuotta. Löytämässään tontissa he ihastuivat erityisesti sen korkeuseroihin ja kallioiseen maastoon.Johanna ja Sauli arvostavat ekologisuutta ja kunnioittavat luontoa, joten rakennusprojekti tuli toteuttaa arvojen mukaisesti.
20205_64613.jpg
Näin huollat terassin kesäkuntoon
Milloin uusi terassi on hyvä käsitellä? Millä terassi kannattaa käsitellä? Kuinka usein terassi on hyvä huoltaa?Terassin käsittelemiseen ja huoltamiseen liittyy paljon kysymyksiä. Siihen löytyy myös monia ohjeita ja vinkkejä. Käsittelyyn vaikuttaa terassin materiaali sekä asennusajankohta. Uusi painekyllästetystä puusta tehty terassi kannattaa antaa kuivua hyvin ennen ensimmäistä käsittelykertaa. Käsittele painekyllästetty puu vasta seuraavana kesänä asennuksesta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton