Väliseinää vauhdilla - Leca® EasyLex

Leca EasyLex on markkinoiden nopein muurattava väliseinä­järjestelmä. Loppuun asti mietitty järjestelmä nopeuttaa tekemistä ja varmistaa laadukkaan lopputuloksen. Leca EasyLex­ ja Leca Lex ­harkoista muurattu kiviväliseinä on kosteusvarma, kestävä ja palamaton ratkaisu. Seinän tasoittaminen on helppoa sekä nopeaa  sähkö­- ja vesi­putkien kulkiessa vaivattomasti EasyLex harkkojen rei’issä.

Lue lisää Leca® EasyLexistä

Leca® EasyLex väliseiniin

Leca® EasyLex ­väliseinäharkkojärjestelmän käyttökohteena ovat sekä korjaus­- että uudisrakennus­kohteiden kosteiden ja kuivien tilojen kantamattomat väliseinät. Väliseinäharkot ovat ympäri­pontattuja, mittatarkkoja ja pinnaltaan tasaisia. Suurien ponttien ansiosta harkkojen lukitus on jämpti, muuraus on nopeaa ja helppoa. Muurauksesta tulee tukeva ja näin normaalin huoneen korkuiset seinät voidaan muurata kerralla ylös asti. Muuraus tehdään ohutsaumamuuraamalla, jolloin laasti menekki pienenee ja muuraus nopeutuu perinteiseen muuraukseen verrattuna.
 

1. Leca®EasyLex 88 VS harkko, 2. weber.vetonit OL 15 Ohutsaumalaasti, 3. Leca®EasyLex 2500 profiili, 4. Leca®EasyLex 88-1500 palkki, 5. a) weber.vetonit LR+ Pintatasoite, kuivat tilat
(+ weber Tasoiteverkko tarvittaessa) b) weber.vetonit V+ Hienotasoite, kosteat tilat (+ weber Tasoiteverkko tarvittaessa)1. Leca®EasyLex 88 VS harkko, 2. weber.vetonit OL 15 Ohutsaumalaasti, 3. Leca®EasyLex 2500 profiili, 4. Leca®EasyLex 88-1500 palkki, 5. a) weber.vetonit LR+ Pintatasoite, kuivat tilat (+ weber Tasoiteverkko tarvittaessa) b) weber.vetonit V+ Hienotasoite, kosteat tilat (+ weber Tasoiteverkko tarvittaessa)
Leca® EasyLex on markkinoiden nopein muurattava väliseinä­järjestelmä. Loppuun asti mietitty järjestelmä nopeuttaa tekemistä ja varmistaa laadukkaan lopputuloksen.

  • kosteusvarma, kestävä ja palamaton ratkaisu
  • seinän tasoittaminen on helppoa ja nopeaa
  • sähkö­ ja vesi­putket kulkevat vaivattomasti harkkojen rei’issä
  • valmispalkit aukkojen ylityksiin
  • näkymättömiin jäävä aloitusprofiili

Leca® Lex kantaviin väliseiniin

Kantavat väliseinät tai väliseinät, joihin tarvitaan raudoitusta seinän pituuden tai vaakasuuntaisen kuormituksen johdosta rakennetaan Leca® Lex -­harkoista.

Kantavien seinien minimipaksuus on 100 mm, joten kaik­ki vähintään 100 mm leveät Leca® Lex ­harkot soveltuvat kantaviin väliseiniin. Raudoitusta tarvitaan tyypillisesti yli 6 m pitkissä seinissä kuivumiskutistumisen johdosta. Jos väliseinä toimii jäykistävänä seinänä tai se ottaa vastaan tuulikuormia, seinä pitää raudoittaa.

100 mm, 125 mm ja 150 mm leveät Leca Lex ­harkot ovat umpinaisia harkkoja, joissa on keskeisesti sijoitettuna raudoitusura 8 mm harjateräkselle. Leca® Lex -­harkoissa on päädyissä pontit ja urat, jotka ohjaavat harkot tarkasti paikoilleen ja nopeuttavat muuraamista. Leca Lex -­hark­kojen pystysaumassa ei käytetä laastia. Harkot muura­ taan weber.vetonit ML Leca ­-laastilla 5 mm saumapak­suudella. Tällöin raudoitukselle saadaan riittävä tartunta ja suoja korroosiota vastaan. Muurauskelkka nopeuttaa työtä etenkin pitkillä ja yhtenäisillä seinillä.

 
Julkaistu
18.2.2013