• Etusivu
  • Talo

Kalliot valitsivat terassin katteeksi Fastlock Uni -valokatteen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Päivitetty 23.03.2022
20132_33756.jpg

Antti Kallio asentaa 30 neliön valokatetta terassilleen timpurinsa kanssa.

Terassin katteeksi valittiin Icopalin valokate

Antti ja Eveliina Kallio päättivät hankkia tontin ja talopaketin, jonka voisi viimeistellä juuri oman maun mukaan. Sopiva tontti löytyi Tuusulasta, päiväkodin ja koulun läheisyydestä. Talopaketin perusmallia muokattiin muun muassa nostamalla sisäkattoja ja vaihtamalla terassin päälle tulevan katteen materiaali tiilestä valokatteeksi.

Tontti löytyi keväällä 2010, ja rakennusprojekti aloitettiin maaliskuussa 2011. Tällöin käynnistyi pohjan tekeminen. Toukokuussa päästiin asentamaan terassin valokatetta.

- Alkuperäisessä suunnitelmassa terassin katteena oli suoraan katosta jatkuva tiilikatteinen lippa. Se olisi aikalailla pimentänyt terassin puoleisia huoneita ja koko oleskelutilaa, kertoo Antti Kallio.

Tuotteet verkkokaupasta >>

Auringonvaloa ja sääsuojaa terassille katteella

- Halusimme terassille sekä sääsuojaa että valoa. Vaihtoehtoina olivat lasinen kate ja valokate. Katettava ala oli melko iso, päälle kolmekymmentä neliötä, joten lasi olisi tullut varsin kalliiksi.

Hyvännäköisen ja laadukkaan katteen Kalliot silti kodilleen halusivat ja päätyivät tuttavien suosituksesta tutkimaan yhtenä vaihtoehtona Icopalin Fastlock Uni -katetta.

- Luimme netistä lisätietoja ja tilasimme Icopalista näytepalan. Tuote vaikutti kaikin puolin pätevältä, joten valitsimme Fastlock Unin.

- Kate tuntui jämäkältä ja sitä oli helppo käsitellä, kertoo Antti Kallio katteen asennuksesta.

- Kiinnikkeitä tuli paljon ja niiden naputtelussa oli jonkin verran työtä näin ison valokatteen kanssa. Nopeasti työ silti sujui, meitä oli kolme miestä hommaa tekemässä. Työmaalla olivat apuna Jou-To Rakennus Oy:n kaksi timpuria: Jouni Tolsa ja Jouni Ahvenlampi, jotka asensivat myös terassin katetta.

Katettu oleskelutila muuntuu moneen käyttöön

Viime lokakuun loppupuolella saapui muuttokuorma Tuusulaan ja rakennusprojekti saatiin päätökseen kun se kuuluisa viimeinenkin lista oli paikallaan. Nyt valokatettu terassi on valmiina kesän aamukahveja varten.

Kahvittelun lisäksi katokselle on keksitty Antti Kallion mukaan jo paljon muutakin käyttöä:
- Valokatteella katettu terassi on ollut tosi monipuolisessa käytössä. Rakennusaikana katos toimi työtilana; työstimme siinä muun muassa kattopaneelit ja saunan paneelit. Sisälle ei tullut pölyä eikä pieni sade haitannut kun työt tehtiin katoksessa.

Ison valokatteen alla on ehditty juhlia myös Kallioiden lapsen syntymäpäiviä ja katteen alle suojaan saa kätevästi vaikkapa polkupyörän peräkärryn.

Terassin valokate kesti talven 2010 lumisateet ja jäät hyvin, kertoo Antti Kallio.
Terassin valokate kesti talven 2010 lumisateet ja jäät hyvin, kertoo Antti Kallio.
Fastlockin muovikiinnike kiinnitetään ruoteen päälle, kun taas sivukiinnityksen vaihtoehto on metallinen kiinnike.
Fastlockin muovikiinnike kiinnitetään ruoteen päälle, kun taas sivukiinnityksen vaihtoehto on metallinen kiinnike.

Fastlockin putkisaumakiinnitys takaa tiiveyden

Fastlock Uni -valokate koostuu 20 leveistä paneeleista, jotka kiinnitetään toisiinsa putkisaumasta yhteen napsauttamalla. Tiiviiden saumojen kiinnittämistä voi helpottaa suihkuttamalla saumoihin saippuavettä ennen yhteen liittämistä.

Valokatepaneeleita on saatavana useinta eri varastopituuksia, mutta katetta on myös helppo työstää itse sopivan mittaisiksi paloiksi. Työvälineeksi sopii pienihampainen saha tai kulmahiomakone timanttilakalla.

Kiinnikevaihtoehtoina ovat ruoteen sivuun kiinnitettävä etumuovikiinnike tai ruoteen päälle kiinnitettävä muovikiinnike. Etumuovikiinnikettä voi käyttää puuruoteissa, muovikiinnike soveltuu taasen puu- ja metalliruoteeseen ja se on suositeltavampi kiinnike varsinkin kaareviin ja isoihin katoksiin.

Etumuovikiinnikkeitä käytettäessä katetta voi koota valmiiksi maassa ja nostaa isompia levyjä ruoteisiin kiinnitettäväksi, pienemmässä katoksessa valmiiksi voi maassa koota vaikka koko katteen.

Etumuovikiinnikkeillä valokate kiinnitetään turvallisesti katteen alapuolelta eikä rakentajan tarvitse kiivetä katteen päälle lainkaan.

Muovikiinnike puolestaan asennetaan ruoteen päälle, joten se ei jää ollenkaan näkyviin. Kummallakaan kiinnikkeellä valokatteeseen ei tule läpireikiä, joten kiinnitys on varma ja tiivis.

Info

Info

Fastlock Uni -valokate
• Materiaali: Polykarbonaatti
• Valonläpäisykyky:
- Valkoinen 35 %
- Kirkas 72 %
• Tilauksesta myös muita sävyjä
• Levyn leveys/hyötyleveys: 216 mm/200 mm
• Paino: n. 1,9 kg/m²
• Materiaali: 1,0 mm paksu polykarbonaatti
• UV-suojattu

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Icopal Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20099_18869.jpg
Hallittu sadevesijärjestelmä
Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!
20072_3487.jpg
Aluskate pidentää kattosi ikää
Varsinainen katemateriaali suojaa kattorakenteita sateelta ja lumelta – mutta kosteuden varsinainen pysäyttäjä on katteen alle asennettava aluskate. Katteen alle pääsee aina kosteutta. Tuiskuava lumi löytää tiensä esimerkiksi tiilikatteen alle ja kondensoituva kosteus pääsee kattorakenteisiin, ellei aluskate sitä pysäytä. Aluskatteen laatuun kannattaa panostaa – muutaman kymmenen euron säästö aluskatevalinnassa ei kannata. Laadukas aluskate on halpa vakuutus katollesi!
20133_34517.jpg
Miksi kannattaa valita S-Pankki?
S-Pankki on S-ryhmän oma pankki, joka tarjoaa arkea helpottavia pankkipalveluita päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen, säästämiseen ja hankintojen rahoittamiseen. S-Pankissa voi asioida S-ryhmän toimipaikoissa eri puolilla Suomea. Lisäksi asiakkaiden käytettävissä on verkkopankki ja puhelinpalvelu.Lue lisää S-Pankista
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asuntomessuilla Hämeenlinnassa Ammattilaispäivät
Aukioloaikaa pidennetty neljänä päivänä kahdeksaanAsuntomessuilla Hämeenlinnassa järjestetään ensimmäistä kertaa asuntomessutapahtuman historiassa Ammattilaispäivät 1.-2.8. ja 8.-9.8. eli keskiviikkona ja torstaina niin tällä kuin ensi viikollakin. Päivät näkyvät erityisesti kerrostalon perusparannusta esittelevässä oheiskohteessa. Niin oheiskohde kuin asuntomessualue kaikkine kohteineen on Ammattilaispäivinä avoinna koko messuyleisölle.Hämeenlinnan asuntomessuilla voi vierailla huomenna keskiviikkona ja ylihuomenna torstaina vaikkapa töiden jälkeen, sillä aukioloaikaa on pidennetty kahdeksaan saakka. Messut ovatkin Ammattilaispäivinä auki klo 11-20. Samat aukioloajat ovat voimassa myös ensi viikon keskiviikkona ja torstaina.– Haluamme palvella työssäkäyviä ihmisiä, jotta hekin ehtivät hyvin messuille työpäivän jälkeen. Esimerkiksi Espoon messuilla pidennetyt aukiolopäivät kahtena viimeisenä torstaina olivat suosittuja. Toisena torstaina Espoossa tehtiin myös yleisöennätys, kertoo Suomen Asuntomessujen messupäällikkö Pasi Hulkkonen.Ammattilaispäivinä messukohteissa on esittelijöinä normaalia enemmän ammattilaisia, jotka osaavat neuvoa messuvieraita tarkemmin rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Hämeenlinnan asuntomessuilla ovatkin esillä mm. kaikki lämmitysmallit. Energianlähteeksi on valittu joko maalämpö, kaukolämpö, sähkö, bioöljy tai pelletti. Messutaloissa on myös esillä painovoimainen ilmanvaihto sekä aurinkoenergia. Näytteillä ovat lisäksi erilaiset runkoratkaisut sekä monia tämän hetken uusimpia teknisiä ratkaisuja kuten sähkölasit tai vaikkapa itsestään puhdistuva ulkorappaus. Asumisen tietoutta täydentävät vielä näyttelytarjonta sisustushallissa sekä rakentajahallissa.Työtehoseura (TTS) on lisäksi arvioinut messukohteita, joissa on tehty hyviä ratkaisuja sekä tilakohtaisesti että kokonaisuuksina. TTS:n arvioitavina olivat asunnon eri tilojen ominaisuudet, joita kannattaa ottaa huomioon, kun rakentaa tai remontoi asuntoa omaan tarpeeseen. Asuntokohteiden arviointikriteerit sovittiin yhteistyössä hanketta rahoittaneen kauppa- ja teollisuusministeriön asiantuntijoiden kanssa. Työtehoseura arvioi mm. keittiöiden toimivuutta, millainen on hyvä toimiva keittiö ja mitä on huomioitava suunnitteluvaiheessa. Arvioinnin kohteena olivat myös eteistilat, pesu-, pukuhuone- ja vaatehuoltotilat, olo- ja makuuhuoneet, työhuoneet sekä säilytystilat.– Messuvieraille on jaossa moniste, jossa on tiedot arvioiduista kohteista ja niiden sijainnista messualueella. Kohteet on myös merkitty opastavilla tauluilla sekä asunnon ulkopuolella että tilakohtaisesti sisällä, toteaa Hulkkonen.
20223_77474.jpg
Kolmas sukupolvi tuo muutoksia ja vilskettä 1950-luvun omakotitaloon
Huittisissa sijaitsevan maatilan korkeimmalla kohdalla, talossa mäen päällä, on eletty 1950-luvulta saakka Törmälän suvun tahtiin. Nyt uusin sukupolvi tekee talosta omia tarpeitansa vastaavan, sillä Mari ja Mikael Törmälällä on yhteensä kuusi pientä lasta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton