Vesikiertotakka asennettiin rintamamiestaloon
- tulisija osaksi lämmitysjärjestelmää

Rintamamiestalossa vanha tulisija oli tullut tiensä päähän. Kun uusia tulisijavaihtoehtoja tutkittiin, haluttiin saada uudesta tulisijasta kaikki mahdollinen teho hyödyksi - unohtamatta tulisijan alkuperäistä käyttötarkoitusta. Ajatus vesikiertotakasta alkoi houkuttaa remontoijia.
Tulisijavaihtoehtoihin tutustuttiin Tulikivi-studiolla, jossa sai asiantuntevaa opastusta valintaan vaikuttavista tekijöistä. Tulikiven W10 -vesilämmitysjärjestelmä vaikutti hyvältä vaihtoehdolta. Sen avulla voidaan siirtää merkittävä osa tulisijan tuottamasta lämmöstä käytettäväksi kodin muussa vesikeskuslämmityksessä ja näin leikata huomattavasti ostoenergiasta aiheutuvia kuluja.

Vesikiertotakan asennus alkaa

Kohteeseen valittiin Noora-takkaleivinuuni ja yläliitospaketti. Yläliitospaketti soveltuu päältäliitoshormilla varustettuun tulisijaan ja sopii sellaiseen kohteeseen hyvin, jossa halutaan nauttia miellyttävästä säteilylämmöstä sekä osaksi hyödyntää tulisijaa veden lämmityksessä. Edellä mainitut kriteerit täyttyivät tässä kohteessa.

Jos halutaan hyödyntää mahdollisimman paljon puulämmitystä talossa, valitaan alaliitospaketti. Lämmönsiirtimet asennetaan uunin molemmille sivuille, päälle, taakse ja etuseinään luukun yläpuolelle. Uunin tuottamasta energiasta jopa 50 % on mahdollisuus siirtää veteen.

Tulikivi W10 -vesilämmitysjärjestelmä

Tulikiven vesilämmitysjärjestelmän sydämenä toimii Tulikivi- tai keraaminen-uuni, johon asennetaan ylä- tai alaliitospaketti. Veteen siirretty lämpöenergia voidaan varastoida kombienergiavaraajaan.

Saneerauskohteissa voi hyödyntää jo kotona olemassa olevaa varaajaa ja vesikiertoista lämmitysjärjestelmää. Liitettävyys olemassa olevaan järjestelmään on varmistettava LVI-suunnittelijalta.

Järjestelmä ei muuta uunin lämmitystapaa, vaan uunia voi käyttää normaalisti käyttöohjeen mukaan. Lämmöntarpeen kasvaessa voi lisätä energiantuottoa lämmittämällä tulisijaa kaksi kertaa vuorokaudessa. Näin sähkön kulutushuiput leikkautuvat ja tuntuva säästö sähkölaskussa ei jää huomaamatta. Samalla uunin lämmityskautta voidaan pidentää viihtyisyydestä tinkimättä.

Yläliitospaketin asennus tulisijaan

Huoltovapaa ja pitkäikäinen

Lämmönsiirrin on huoltovapaa ja pitkäikäinen eikä siirrintä tarvitse puhdistaa. Lämmönsiirrin ei joudu missään vaiheessa tekemisiin savukaasujen kanssa, vaan lämpö johdetaan lämmönsiirrinelementteihin suoraan varaavasta massasta.

Lämmönsiirtimellä varustettu tulisija voidaan asentaa tilaan, jossa lämmitystarve on vähäisempi viihtyisyyden kärsimättä. Siirtimen vaikutuksesta tulisijan pintalämpötilat ovat normaalia alhaisemmat, jolloin huonelämpötila pysyy miellyttävällä tasolla myös hyvin eristetyissä rakennuksissa.

Ennen asennusta

  • Varmista, että tulisijan alapuoliset rakenteet ovat kunnossa ja kestävät tulisijan aiheuttaman kuorman.

  • Liitettävyys olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään on varmistettava LVI-suunnittelijalta.

  • Jos vaihdat vanhan tulisijan tai lisäät uuden, varmista vaadittavat lupa-asiat paikkakuntasi rakennusvalvonnasta.
  • Jos piippu on ollut pitkään käyttämätön, se on tarkistettava huolella. Lue ohjeet täältä.

  • Muistathan ilmoittaa uudesta tulisijasta myös vakuutusyhtiöösi

Jätä yhteydenottopyyntö Tulikivelle


 
Julkaistu
1.12.2014