Miten sinun talosi lämpenee?

Oletko huolissasi energian kulutuksesta? Kauhistuttaako sähkön hinnan nousu? Haluatko omalta osaltasi huolehtia luonnosta ja käyttää ympäristöystävällisempää lämmönlähdettä?

Uponor-komposiittiputkella uuden vesikiertoisen patteriverkoston tekeminen ja vanhan korjaaminen käy nopeasti ja siististi. Myös Uponor-lattialämmitysjärjestelmistä löytyy sopiva vaihtoehto kaikkiin kohteisiin. Lisäksi uusi Uponor-ohjausjärjestelmä säästää energiaa jopa 8% perinteisiin lattialämmityksen ohjausjärjestelmiin verrattuna.

Kun lämpö jaetaan huoneisiin vesikiertoisten pattereiden tai lattialämmitysputkien avulla voidaan valita mikä tahansa lämmönlähde.

Muistathan, että Uponor-lämmitysremontin asennuksen osuuden voi vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksenä.

Vesikiertoinen patterilämmitys

Sähköpatterit voidaan vaihtaa kätevästi vesikiertoisiin, kun putkiverkoston tekemiseen käytetään Uponor-komposiittijärjestelmää. Komposiittiputket asennetaan pintavetoina, jolloin talon rakenteita ei tarvitse rikkoa. Remontti kestää muutaman päivän ja talossa voi yleensä asua koko remontin ajan.

Myös ikääntynyt vesipatteriverkosto saattaa olla uusimisen tarpeessa. Vesivahinkoa ei kannata jäädä odottelemaan, vaan vaihdattaa putkistot, jonka jälkeen ne toimivat taas moitteettomasti vuosikymmeniä.

Lisätietoa komposiittiputkista

Mitä patteriremontti maksaa ja kauanko se kestää?

Patteriverkoston uusiminen vie aikaa noin 3-6 päivää, kun se tehdään Uponor-komposiittijärjestelmällä. Remontin hinta vaihtelee yleensä 5000-10 000 euron välillä. Hintaan vaikuttavat mm. talon koko, kerrosluku sekä rakennusmateriaali.

Lämmönlähteeksi voi valita mm. kaukolämmön, maalämmön, ilma/vesilämmön, öljyn, aurinkoenergian tai niiden yhdistelmän. Urakoitsija auttaa sopivan lämmönlähteen valinnassa ja hänelta voi kysyä hintaa eri vaihtoehdoista.

Jätä yhteydenottopyyntö patteriverkoston remontoinnista

Vesikiertoinen lattialämmitys

Sähkö- tai vesipattereilla varustettu rakennus voidaan muuttaa esim. talon lattiaremontin yhteydessä vesikiertoisella lattilämmityksellä lämpiäväksi. Lattialämmityksen suunnittelussa on otettava huomioon lattian materiaalit, rakenne, eristys ja se, kunka paljon vanhaa lattiaa on varaa nostaa. Remonttia suunniteltaessa onkin hyvä olla yhteydessä rakennesuunnittelijaan.

Uponor-lattilämmitysjärjestelmään voidaan liittää uusi energiaa säästävä Uponor control system DEM -ohjausjärjestelmä. Se on itseoppiva, dynaamisesti ohjautuva järjestelmä, joka säästää energiaa jopa 8% perinteisiin lattialämmityksen ohjausjärjestelmiin verrattuna.

Lisätietoja lattialämmityksestä ja DEM-ohjausjärjestelmästä

Kosteiden tilojen lattialämmitys

Jos talossa on vesipatterit, kannattaa myös kosteiden tilojen lämmitys hoitaa sähkökaapeleiden sijasta vesikiertoisella lattialämmityksellä. Se on käyttökustannuksiltaan edullinen matalalämpöjärjestelmä, ja siksi patteriverkoston vesi ei suoraan sovellu siihen korkean lämpötilansa takia. Sen takia väliin tarvitaan Uponor Push 12 -pumppu- ja sekoitusryhmä kierrättämään lattialämmityspiirien lämmitysvettä ja sekoittamaan siihen samalla kuumempaa vettä patteriverkostosta.

Ammattitaitoinen suunnittelija kuitenkin osaa ottaa tämän huomioon.

Jätä yhteydenottopyyntö lattialämmityksestä (Remontoijat)

Uponor-lämmitysremontti on osa Uponor KOTI –palvelukonseptia

Oletpa rakentaja tai remontoija, Uponor KOTI tarjoaa asiantuntevat talotekniset LVI-palvelut sekä rakentamiseen että remontointiin.

Uponor KOTI auttaa silloin, kun LVI-remonttiasiat ovat ajankohtaisia. Saat kätevästi ja vaivatta asiantuntevaa opastusta sekä kaiken kartoituksesta aina asennukseen asti samasta paikasta.

 
Julkaistu
16.12.2013