Valitse aina korroosio-olosuhteisiin sopiva kiinnike

Korroosio on ympäristön vaikutuksesta tapahtuvaa metallin muuttumista ja hajoamista ja sillä on merkittävä vaikutus asennusten kestävyyteen. Korroosion näkyvä ilmenemismuoto on ruoste, mutta usein korroosiota ei pysty silmällä erottamaan. Korroosiota aiheuttavat erityisesti ilmasto-olosuhteet ja niiden muutokset sekä altistuminen korroosiota kiihdyttäville aineille, kuten merivesi, saasteet tai kemikaalit.

Olosuhteiden vaikutuksesta syntyvän pintakorroosion lisäksi myös eri metallilaatujen yhdistäminen voi johtaa epäjalomman metallin nopeaan korroosioon (galvaaninen korroosio). Korroosiota hyvin kestävät materiaalit, kuten ruostumaton teräs, ovat herkkiä metallin sisäisten ja ulkoisten jännitysten sekä ympäröivien korroosio-olosuhteiden yhteisvaikutuksesta syntyvälle jännityskorroosiolle.

Kiinnikkeitä suojataan korroosiolta sinkityksellä, erilaisilla korroosiota hidastavilla pinnoitteilla sekä ruostumattoman teräksen (A2, A4, erikoishaponkestävä) käytöllä. Sormatin valikoimasta löydät kiinnikkeitä vaativimpiinkin korroosio-olosuhteisiin.
Sähkösinkitty
Kuivat sisätilat, ulkona vain väliaikaiset kiinnitykset.

Kuumasinkitty / mekaanisesti sinkitty / blackdized
Kosteat sisätilat, ulkona vain kevyissä korroosioolosuhteissa.

Ruostumaton teräs / Nano-pinnoite
Märät sisätilat, ulkona keskiraskaissa korroosioolosuhteissa.

Haponkestävä teräs A4 1.4404 / 1.4578
Märät sisätilat, ulkotilat, teollisuusolosuhteet, meriilmasto, ei merivesikosketusta. Ei altistusta klorideille.

Erikoishaponkestävä teräs 1.4529 (High corrosion resistant HCR)
Erityisen aggressiiviset korroosio-olosuhteet sisällä ja ulkona, merivesiroiskealueet, uimahallit ja maantietunnelit. Kestää erinomaisesti klorideja.
 
Päivitetty
31.1.2013