Kiinnitykset huokoisiin ja ontelomaisiin rakennusmateriaaleihin

Kevytbetoni
Melko yleinen rakennusmateriaali kaikessa rakentamisessa keveytensä ja muunneltavuutensa johdosta, tuotemerkkinä mm. Siporex. Kevytbetonia käytetään ensisijaisesti osastoivina, mutta myös kantavina rakenteina.

Kevytsora
Yleinen rakennusmateriaali pienkiinteistöjen rakentamisessa, tuotemerkkinä mm. Leca. Kevytsoraharkkoja käytetään etenkin perustuksissa ja kantavissa rakenteissa.

Kevytbetoniruuvi KBRM

KBRM on täsmäkiinnike huokoisille materiaaleille. KBRM on suunniteltu erityisesti kevytbetoniin ja kevytsoraan kiinnittämiseen. KBRM asennetaan ilman esiporausta ja tulppia, kuten tavallinen puuruuvi. SITAC C4-korroosioluokkaan hyväksytty KBRM sopii myös ulkokäyttöön.

Nailontulppa NAT L

NAT L tulpat on suunniteltu erityisesti kevytbetoni-, kevytsoraharkko-, sekä reikätiilikiinnityksiin. Esim. pitkä NAT 8 L kestää kevytsoraharkossa 90 kg ja betonissa 140 kg kuormituksen (varmuuskerroin 3).NAT – tulpan siivekemäiset ulokkeet sekä tulpan tyvessä että keskellä estävät pyörimisliikkeen ja tulpan karkaamisen porareikään. Lämpötilan kesto -40…+80 °C. Ruuvin pituuden valinta = Tulpan pituus (L) + kiinnitettävän väliaineen paksuusTfix + 5 mm

VINKKI! Vältä nailontulppien ylikiertyminen harkoissa kiristämällä asennus loppuun käsin tai käyttämällä ruuvivääntimen/porakoneen momenttia!

Karmitulppa S-UF ja S-UP

Universaalit karmitulpat S-UF® ja S-UP® ovat 10 mm nailontulppia läpiasennuksiin varustettuna pidennetyllä kaula- ja laajennusosalla. Tulpat on suunniteltu soveltuviksi sekä koviin kiinnitysalustoihin (betoni ja umpitiili) että myös huokoisiin ja ontelomaisiin rakenteisiin (kevytbetoni / kevytsoraharkko / reikätiili). Pitkän kaulaosan johdosta tulppia voidaan käyttää paksujen materiaalien, kuten mm. karmien ja erilaisten aluskoolausten kiinnittämiseen.

Kevytbetonitulpat KBT ja KBTM

Polyamidista valmistettu kevytbetonitulppa KBT on suunniteltu kevytbetoniin (Siporex) suoritettaviin kevyisiin kiinnityksiin. Tulpan ulkopinnan karkea kierre aikaansaa lujan tartunnan kiinnitysalustaan. Sopivia ruuveja ovat yleis- ja puuruuvit sekä metrisellä kierteellä varustetut ruuvit. Käyttölämpötila-alue on-40…+80 °C. Metallinen vaihtoehto KBTM soveltuu Siporexin lisäksi myös mm. kevytsoraharkkoihin tehtäviin kiinnityksiin. Metallisen rakenteensa johdosta KBTM soveltuu myös palonkestoa vaativiin kiinnityksiin. Sopivia ruuveja ovat metrikierteiset ruuvit.

Kemiallinen injektointimassa ITH-P

Sormat ITH P on vähätuoksuinen hyvä perusmassa erilaisiin kiinnityksiin.Hyvälaatuista silikonipuristinta käyttäen tällä massalla saavutetaan kustannustehokas, vahva ja erilaisia kemiallisia yhdisteitä hyvin kestävä kiinnitys. Kemialliset massat soveltuvat erityisesti lähelle rakenteiden reunoja tehtäviin kiinnityksiin. ITH P soveltuu lähes kaikille alustamateriaaleille ja kiinnittää teräsrakenteet, koneet, elementit, portit, vaarnat, pultit, ruuvit jne.

VINKKI! Vanhan harkkokiinnityksen pettäessä, hyvä vinkki on porata vanha reikä kartion malliseksi ja käyttää uuteen korjauskiinnitykseen ITH P-massaa ja vaarnaa.

 
Päivitetty
1.2.2013