Varo vesivahinkoa!

Metalliputkien elinikä on noin 30–40 vuotta. Monilla paikkakunnilla vesijohtoveden laatu aiheuttaa syöpymisongelmia jo huomattavasti tätä aiemminkin. Käsittelemättömistä pohjavesistä noin 90 prosenttia on metallia syövyttävää. Vesivahingon sattuessa vakuutus ei välttämättä korvaa koko putkiston uusimista. Esim. putkiston ikä vaikuttaa vakuutuskorvauksen määrään ja laajuuteen.

Korroosion ja vesivahingon aiheuttamia tyypillisiä ongelmia ovat muun muassa:

  • juomaveden laadun huononeminen
  • rakenteiden ja irtaimiston tuhoutuminen tai vaurioituminen
  • kosteus- ja homeongelmat
  • suuret korjauskustannukset ja muut taloudelliset menetykset
  • ongelmien aiheuttama stressi ja mielipaha
  • kiinteistön arvon lasku

Ajoissa tehty putkiremontti vie vain murto-osan vesivahingon korjaamiseen vaativasta ajasta. Myös kustannukset ovat monin verroin vesivahingon korjauskustannuksia pienemmät.

Uponor-käyttövesiremontti

Uponor-käyttövesiremontti on nykyaikainen ja vaivaton ratkaisu pientalon putkiremonttiin. Rakennuksen käyttövesiputket uusitaan pinta-asennuksena kestävällä Uponor-komposiittiputkella. Vanhat putket ovat yleensä toiminnassa, kunnes uusi putkisto kytketään päälle.

Ajoissa tehty putkiremontti vie vain murto-osan vesivahingon korjaamisesta aiheutuneesta ajasta ja remonttikustannukset ovat monin verroin korjauskustannuksia pienemmät. Huoli vesivahingoista poistuu, asumismukavuus paranee ja talon arvo nousee.

Katso kuinka kotisi käyttövesiremontti tapahtuu
Uponor-komposiittiputkien valikoima käsittää putkikoot 16 mm:stä aina 110 mm:iin.Uponor-komposiittiputkien valikoima käsittää putkikoot 16 mm:stä aina 110 mm:iin.

Miksi valita Uponor-komposiittiputki?

Monikerroksinen Uponor-komposiittiputki on tuhansissa putkiremonteissa todettu laadukkaaksi ja luotettavaksi ratkaisuksi käyttövesi- ja lämmitysverkoston saneeraukseen.

Komposiittiputki on monikerrosrakenteinen putki, jossa yhdistyvät muovi- ja metalliputken hyvät ominaisuudet. Virtausputki on hygieeninen muoviputki, josta ei irtoa epäpuhtauksia juomaveteen ja joka ei altistu korroosiolle.

Putken alumiinivaippa lisää putkeen happitiiveyden. Putken uloin kerros on valmiiksi pintakäsiteltyä muovia, joten erillistä maalaamista ei työmaalla tarvita.

Putken käsittelyssä ei tarvita tulitöitä, mikä on saneerauskohteissa tärkeä turvallisuutta lisäävä tekijä.

Katso tarkemmat tiedot sekä yleisimmät kysymykset

Kauanko remontti kestää ja mitä se maksaa?

Modernilla Uponor-komposiittijärjestelmällä toteutettuna käyttövesiverkoston putkien uusiminen kestää yleensä vain 2-5 päivää, eikä asuminen keskeydy työn aikana.

Hintaan vaikuttavat mm. talon rakenne ja muoto sekä vesipisteiden määrä. Hinnoissa on vaihtelua myös alueellisesti. Uponorin valtuuttama paikallinen käyttövesiurakoitsija kartoittaa asiakkaan tarpeet ja tekee niiden pohjalta tarjouksen remontista.

Muistathan, että Uponor-käyttövesiremontin asennustyön osuudesta voi tehdä kotitalousvähennyksen verotuksessa. Kotitalousvähennys on jopa 45%.

Jätä yhteydenottopyyntö käyttövesiremontista
 
Julkaistu
4.2.2013