Kevyet kiinnitykset rakennuslevyihin

Ohutseinämäiset rakennuslevyt ovat erittäin yleisiä kaikessa rakentamisessa, yleensä rakenteiden pintamateriaaleina. Rakennuslevyihin kuuluvat kipsi- ja kipsikuitulevyt, puukuitulevyt, vanerit, lastulevyt sekä erilaiset sisustuslevyt. Levyjen lujuus ja ominaisuudet vaihtelevat erittäin paljon. Levypinnan lujuuteen sekä kiinnikkeen asennuskohtaan vaikuttavat myös levypinnan takana sijaitsevat puiset tai metalliset rakenteet, kuten koolaukset.

Ohutlevyankkuri OLA

OLA -ohutlevyankkuri on jokaiseen työkalupakkiin kuuluva ONE-FOR-ALL-kiinnike. OLA käy nerokkaan, patentoidun rakenteensa takia kaikille 12 mm ja sitä paksummille rakennuslevyillä ja toimii myös massiivi- eli umpiaineissa kiila-ankkurimaisesti reiän seiniä vasten. Yhden kipsilevyn seinässä OLA kestää 25 kg kuormituksen ja kahdella levyllä maksimikuorma on 35 kg (varmuuskerroin 3). OLA:nraaka-aineella on erinomainen jännityksensietokykyeikä se reagoi kosteuteen. OLA toimitetaan 4 x 60 ruuvilla varustettuna.

Kipsilevyankkurit KLA ja KLA M

Kevyisiin kiinnityksiin kipsilevyille (max. kuormitus 8 kg, varmuuskerroin 2,5) on kätevintä käyttää KLA- ja KLA METAL -kipsilevyankkureita. KLA:t on helppo asentaa ilman esiporausta ristipäisellä ruuvimeisselillä. KLA METAL sopii myös EK-kipsilevylle ja toimii palonkestoa vaativissa asennuksissa.

Metallinen ohutlevyankkuri MOLA

MOLA on laadukas, kokometallinen molly -tyyppinen ankkuri, joka voidaan kiristää ruuvimeisselillä tai asennuspihdeillä. MOLAn rakenne sallii kiinnitettävän kohteen poistamisen ja uudelleen kiinnittämisen useita kertoja.

Levyankkuri TOLA

TOLA on toggle – tyyppinen M6x62 ruuvilla pultilla varustettu levyankkuri 10-70 mm paksuille levyille erilaisia ontelokiinnityksiä varten. TOLA soveltuu levymateriaalien kestävyyden puitteissa keskiraskaiden laitteiden, tv-telineiden, pesualtaiden jne. kiinnityksiin.

 
Päivitetty
1.2.2013