Viikon kysymys: Miksi yläkerran lattia lämpenee kellarikerrosta huonommin?

Kysymys:

Vuonna -99 valmistuneessa rinnetalossamme oli reilut kymmenen vuotta kahden kuution massavaraajalla toteutettu vesikiertoinen lattialämmitys. Siinä oli reilun kokoinen, noin 100 litran paisuntasäiliö. Paine oli noin 2 barin luokkaa. Nyt toissa kesänä siirryimme maalämpöön. Mikään muu ei muuttunut kuin lämmöntuottotapa ja paisuntasäiliö huomattavasti entistä pienemmäksi. Paine on nyt lähellä 3 bar.

Ongelmana on, että alakerran lattialämpötila on viime ja tänä talvena ollut tarkalleen asteen enemmän kuin yläkerrassa. Massavaraaja-aikana tällaista ei ilmennyt. Mistä se voi johtua?
Vastaus:
Jos lämmitysmuutoksen yhteydessä on asennettu automatiikka uudelleen, muutos on ymmärrettävä. Ilmeisesti kuitenkin kerrosten ...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
28.1.2013