• Etusivu
  • Rakentaminen

KIRJAESITTELYPaula Bagge: Rakas mökki - Ideoita ja unelmia

Rakentajan toimitus
Julkaistu 22.01.2013
20131_33508.jpg
Suomalaisen mökkikansan juuret ovat pienissä, punamullalla maalatuissa torpissa ja syvällä luonnossa. Sydämemme liikahtaa, kun istahdamme kukkivan omenapuun alle, valmistamme ruoan pihakivikkoon kyhätyssä tulipaikassa, pulahdamme kuutamokylvylle kallion kupeeseen sijoitettuun teräsammeeseen tai kun otamme päivänokoset itse tapetoidun tuvan sinisessä puusängyssä.Parhaimmat onnenhetket eivät ole kiinni suurista rahoista.

Ilman ideoita ja unelmia ei synny oman oloista, mieleistä miljöötä. Tämän kirjan persoonalliset olopaikat, hauskat ja värikkäät sisustusratkaisut sekä rakastettava mökkitunnelma luotiin vähällä rahalla, pienillä ideoilla ja suurilla unelmilla.

Sisustaja, lifestyle-toimittaja Paula Bagge väritti lähes satavuotiaan Jylhä-mökin ja sen pihapiirin ilmettä Pirkanmaalla luottaen romuromantiikan taikaan. Vintiltä löydetyt vanhat esineet sekä kirppis- ja roskislöydöt saivat ansaitun jatkoajan ja jopa uuden käyttötarkoituksen maalaamisen ja korjaamisen jälkeen!

Kirjailija: Paula Bagge
Kustantaja: Multikustannus Oy
Sidosasu: Nidottu
2. painos 2007
197 sivua

Tutustu ja tilaa "Rakas mökki" Jäsentukusta

Sisällys lyhyesti:

Mökki - ideoiden ja unelmien lataamo, s. 15
Purkutuomion uhkaama nuhruinen mökki herää uuteen eloon, kun se remontoidaan rivakasti ja halvalla. Otetaanpa käyttöön hauskat ideat ja siniset unelmat.
Ovi, s.20
Jylhän ovi on avautunut ja sulkeutunut tuhansia kertoja lähes sadan vuoden ajan.
Veranta, s.25
Jylhän veranta on kapea ja pitkä
Tupa, s. 37
Kun astuimme Jylhän tupaan ensi kerran, tunsimme tulleemme kotiin, oikeaan paikkaan.
Kamari, s. 54
Jylhän kamari on melkein kuin toisessa kerroksessa.
Olopaikat, s. 68
Onni on oma olopaikka puutarhassa.
Puhtaus, s. 109
Jylhässä on lukuisia pesupaikkoja.
Kukat ja kattaukset, s. 134
Herääkö sinunkin sisäinen viherpeukalosi kostean mullan tuoksusta ja ensimmäisistä puiston kukista? Hyvä.
Romut ja riemut, s. 161
Rakkaat romut, pihalle siitä!
Tulet ja tunnelmat, s. 175
Ihmiset, otka rakastavat mökkeilyä, rakastavat myös tulia ja tunnelmia.
Räps! s. 189
Mökkialbumiin tallentuu ohi kiitävä aika.

Huomio

Huomio

Puutarha.net suosittelee

Tämän kirjan sivujen kautta astut sisään viehättävään ja rentouttavaan mökkitunnelmaan!
Runsas kuvitus sekä käyttökelpoisten ja helposti toteutettavien ideoittensa ansiosta kirja tuottaa lukunautinnon lisäksi myös tekemisen iloa; kirjan ideoita on miltei pakko kokeilla tai ainakin soveltaa omalla mökillä - tai kotona!

Tutustu ja tilaa "Rakas mökki" Jäsentukusta

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_81137.jpg
Henkilönostin testiin ilmaiseksi - voita Janneniskan nostin viikonlopuksi
Oletko aikeissa tehdä mökkiremonttia tai vaatiiko talosi huoltotoimenpiteet katonrajaan nousua? Joko teidän yrityksenne on kokeillut työkohteissa Janneniskan henkilönostinta?Kotona ja työmaalla riittää varmasti kohteita, jossa henkilönostinta kaivataan: aurinkopaneelien asennus, rännien puhdistus, talonmaalaus, kattoprojektit, korkean pensasaidan trimmaus tai yleiset kiinteistöhuollon toimenpiteet. Kerro meille, mihin työhön tarvitsisit avuksesi Janneniskan henkilönostinta ja missä kohde sijaitsee. Janneniska valitsee sopivat testaajat ja ilmoittaa heille valinnasta henkilökohtaisesti.
20107_22537.jpg
Suositut Economy-talot nähtävänä asuntomessuilla
Kastelli-talot Oy esittelee tämän vuoden asuntomessuilla taloja jokaiselle kukkarolle. Talopakettien markkinajohtaja on vahvasti mukana Kuopiossa viidellä kohteellaan: messualueelta löytyy kolme Economy-malliston kotia, tilavampi Plazia ja arkkitehti Erkki Eskelisen näyttävä Villa Roosa.
20184_52584.jpg
Luotokivi on paras pihakivi
Rakentaja.fi:n äänestyksessä esiteltiin neljä erilaista pihakivikokonaisuutta. Äänestykseen osallistui 8 515 äänestäjää. Voittajaksi ylsi Luotokivi, joka sai 50 % annetuista äänistä. Toiseksi sijoittui Onnikivi keräten 29 % ääniä ja kolmanneksi sijoittunut Piano-kivi sai 15 % äänistä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asuntomessut Vaasassa kiinnostivat erityisesti rakentajia ja remontoijia
Viime kesän asuntomessuilla kävijöistä suurella osalla on suunnitteilla joko omakotitalon tai loma-asunnon rakentaminen tai remontointi. Eri hankkeita on suunnitteilla 85 000 ja niihin aiotaan käyttää seuraavan vuoden sisällä keskimäärin 34 000 euroa. Tämä kävi ilmi asuntomessujen kävijätutkimuksesta, joka julkaistiin tänään 29.10.2008 Vaasassa pidetyssä asuntomessujen palauteseminaarissa.
200811_13841.jpg
Valloxilta uusi Digit2 SE -ilmanvaihtokone
Vallox Oy esitteli Finnbuild-messuilla seuraajan ilmanvaihtokoneiden "klassikoksi" muodostuneelle Digit-ilmanvaihtokonemallilleen. Normaalikokoisiin omakotitaloihin ja kerrostaloasuntoihin tarkoitettu uusi Vallox Digit2 SE tarjoaa kustannustehokkaasti ratkaisuja nykyajan rakentamisen tarpeisiin. Se voidaan kytkeä suoraan vesikiertoiseen lattialämmitykseen ja soveltuu hyvin maalämpötalojen ilmanvaihto- ja viilennysratkaisuksi.
20116_26562.jpg
Kokkolan asuntomessualueella
Kokkolan seutu on suomalaisen veneenrakennusalan ydinaluetta. Pitkät perinteet, vahva osaaminen, yhteistyö ja yrittäminen ovat keskipohjalaisen veneenrakennusperinteen ydintä – lopputulos seilaa tuhansina helminä pitkin maailman meriä.Kokkolalaisille veneet ovat tärkeitä ja sen näkee myös Kokkolan Asuntomessuilla. Asuntomessualueella on oma pienvenesatama ja heinäkuun viimeisellä viikolla (25.–31.7.2011) vietetään Kokkolan Asuntomessuilla venealan teemaviikkoa. Teemaviikon aikana pienvenesatamassa järjestetään mm. venenäyttely.Messualueen tonteista 8 on omarantaisia, 2 rantaoikeudella ja kaikille muille asukkaille on puolestaan varattu venepaikka alueen pienvenesatamasta. Satama-altaaseen mahtuu noin 40 pienvenettä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton