• Etusivu
  • Talo

Rakentaja.fin messuosastolla riitti vipinää

Rakentajan toimitus
Päivitetty 29.01.2013
20131_33600.jpg

Kottikärryjen ja tiilien painon testailua Rakenna & Remontoi -messuilla.

Rakenna & Remontoi -messuilla Vantaan Myyrmäki-hallissa riitti vipinää Rakentaja.fi-palveluiden messuosastolla. Tuotteiden ja palveluiden esittelyn lisäksi tarjolla oli kilpailu, jossa messuvieraiden tuli arvata, kuinka paljon painavat yhteensä kottikärryt ja niihin ladotut Tiileri-tiilet. Palkintona viidelle lähimmäksi arvanneelle oli tarjolla 100 euron lahjakortti Rakentaja.fi-Jäsentukkuun.

Kärryt ja tiilet herättivät kovasti kiinnostusta ja arvaajia riitti messuosastolla välillä tungokseksi asti. Painon arvaamisessa nähtiin monta erilaista tyyliä ja tapaa. Toiset kirjoittivat arvauksensa ilman suurempaa miettimisiä, kun taas osa vastaajista valitsi hyvinkin matemaattisen lähestymistavan pohtiessaan oikeaa vastausta. Suosittuja vastauksen päättelytapoja olivat muun muassa yhden tiilen keskimääräisen painon arvioiminen ja tiilien lukumäärän kertominen sillä sekä kärryjen painon vertaaminen toiseen henkilöön, kuten pikkuveljeen tai vaimoon.

Tiilikärryjä sai käydä testaamassa ja suurin osa käyttikin tämän mahdollisuuden hyväksi. Kärryjä nosteltiin joka sivulta ja yksittäisiä tiiliä kokeiltiin. Usein pieni testailu saikin ensimmäisenä mieleen tulleen vastauksen muuttumaan.

Voittajien vastaukset

Oikea vastaus kottikärryjen ja Tiileri-tiilien yhteispainoksi oli 87 650 grammaa eli 87,65 kiloa. Arvauksia yhdistelmän painoksi tuli laidasta laitaan; pienin yksittäinen arvaus oli 23,5 grammaa ja suurin 280 000 grammaa. Suurin osa annetuista vastauksista osui 50 000 - 100 000 gramman väliin. Kilpailuun osallistui 377 messuvierasta.

Seuraavat viisi onnekasta arvasivat kottikärryjen ja tiilien painon lähimmäksi oikein.

Tapio Kiviluoma, 88 000 g
Juha Simpanen, 87 950 g
Arja Peippo, 87 000 g
Janne Inkanen, 87 000 g
Raija Vehkasalo, 87 000 g

Viisi lähimmäksi arvannutta saavat kaikki 100 euron lahjakortin Rakentaja.fi-Jäsentukkuun. Otamme voittajiin yhteyttä henkilökohtaisesti. Paljon Onnea!

Tutustu Rakentaja.fi-Jäsentukun tarjontaan

20131_33601.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201510_44553.jpg
Tehokas eriste seiniin ja kattoon
Finnfoamtoi markkinoille vuoden 2013 lopulla aivan uudenlaisen harmaan FF-EPS lämmöneristyslevyn. Uuden valmistusmenetelmän ansiosta erityisesti seinien sekä kattojen eristämiseen tarkoitettu ja suunniteltu FF-EPS tarjoaa tehokkaan eristysominaisuutensa lisäksi myös kustannustehokkaamman ratkaisun. Uusi teknologia mahdollistaa paremman lämmöneristyskyvyn suhteessa tiheyteen – näin syntyy parempi eristyskyky kevyemmillä levyillä.
20195_57720.jpg
Tuplasti asuintilaa ja moderni ilmanvaihto rintamiestaloon
Vesa Vuorisen ja Tiina Haaksilahden koti Raision Kuloisissa on alun perin 1950-luvulla rakennettu tunnelmallinen rintamamiestalo. Opettajapariskunta on ehostanut talon sisäosia erinäisillä remonteilla vuosien mittaan ja viimeksi oli uudistettu asunnon kylpy- ja saunatilat. Pariskunnan seuraava tavoite oli kunnostaa 1,5-kerroksisen talon yläkerta. Toisen kerroksen tilat olivat ahtaat ja liian matalat, lisäksi sinne johtava portaikko oli hankalakulkuinen ja vaarallisen jyrkkä.
20093_15875.jpg
Ostokset helposti ja luotettavasti Jäsentukusta
Rakentaja.fi-Jäsentukku on Rakentaja.fin jäsenille tarkoitettu edullinen ja vaivaton ostospaikka. Jäsentukussa tekee ostoksia helposti suoraan tuotteita valmistavilta yrityksiltä. Tukun valikoima alkaa olla jo melkoisen kattava ja se koostuu monista kiinnostavista tuotteista. Jäsentukun kautta on tilattavissa mm. kodinkoneita, ovipuhelimia, ilmavesilämpöpumppuja, lämminvesivaraajia, keskuspölynimureita, robotti-imureita, brikettejä jne.Myytävien tuotteiden ohella Jäsentukusta on myös mahdollista lähettää tarjouspyyntöjä Rakentaja.fin yhteistyökumppaneille. Tarjouspyyntöjä voi lähettää esimerkiksi keittiöistä, tulisijoista, perustuksista, vesikatoista, eristeistä, lasiterasseista, valmisaidoista, puuportaista sekä monista muista tuotteista ja palveluista.Tutustu Jäsentukun tarjontaan...Tilaaminen käy nopeasti ja helpostiJäsentukun tuotevalikoima löytyy Tukun vasemmasta laidasta aihealueittain lajiteltuina. Pääryhmien alta löytyvät niihin kuuluvat tuotteet ja tarjouspyynnöt. Jokaisesta tuotteesta löytyy tarkempaa tietoa "esittely"-linkistä. Osto-/tilaussivulle siirrytään omasta linkistään.Tilaaminen tapahtuu nopeasti ja yksinkertaisesti viisi vaiheisen polun kautta. Koska Tukusta voivat tilata tuotteita vain Rakentaja.fi-jäsenet, tilausvaiheessa ei tarvitse enää syöttää tilaajan tietoja erikseen, sillä ne tulevat automaattisesti Rakentaja.fin jäsenkannasta.
20234_81376.jpg
Vältä vaarat sähköauton latausaseman kanssa
Naapuri näyttää ostaneen sähköauton. Toivottavasti hoitavat sen lataamisen turvallisesi, vaaroista välillä varoitellaan. Onneksi nykyään on tarjolla runsaasti sekä tietoa että laitteita sähköautojen turvalliseen lataamiseen kotioloissa.
20178_49935.jpg
Katto ja kattoturvatuotteet päivässä
Äänekoskelaisen Markku Saukon katto ja kattoturvatuotteet uusittiin kertarysäyksellä. Asentajat pistivät parastaan, kun vanha katto ja kattoturvatuotteet saivat väistyä päivässä uusien tieltä. Katon uusimisen yhteydessä oli rännien, tikkaiden, lumiesteiden ja kattosiltojen uusiminen Saukolle luonnollinen valinta, sillä talon ilme haluttiin pitää yhtenäisenä. Nyt tämä onnistui helposti.
20238_82973.jpg
Ilmavesilämpöpumppu vanhaan omakotitaloon - katso säästölukemat!
Ilma-vesilämpöpumppu mahdollistaa asunnon kokonaisvaltaisen ja energiatehokkaan lämmityksen. Laite hyödyntää mahdollisimman paljon ilmaista energia alentaen asunnon lämmityskustannuksia huomattavasti. Asunnon tarvitsemat ilma, lämpö ja vesi hoituvat kaikki yhdellä laitteella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton