Rakentaja.fin messuosastolla riitti vipinää

Rakenna & Remontoi -messuilla Vantaan Myyrmäki-hallissa riitti vipinää Rakentaja.fi-palveluiden messuosastolla. Tuotteiden ja palveluiden esittelyn lisäksi tarjolla oli kilpailu, jossa messuvieraiden tuli arvata, kuinka paljon painavat yhteensä kottikärryt ja niihin ladotut Tiileri-tiilet. Palkintona viidelle lähimmäksi arvanneelle oli tarjolla 100 euron lahjakortti Rakentaja.fi-Jäsentukkuun.

Kärryt ja tiilet herättivät kovasti kiinnostusta ja arvaajia riitti messuosastolla välillä tungokseksi asti. Painon arvaamisessa nähtiin monta erilaista tyyliä ja tapaa. Toiset kirjoittivat arvauksensa ilman suurempaa miettimisiä, kun taas osa vastaajista valitsi hyvinkin matemaattisen lähestymistavan pohtiessaan oikeaa vastausta. Suosittuja vastauksen päättelytapoja olivat muun muassa yhden tiilen keskimääräisen painon arvioiminen ja tiilien lukumäärän kertominen sillä sekä kärryjen painon vertaaminen toiseen henkilöön, kuten pikkuveljeen tai vaimoon.

Tiilikärryjä sai käydä testaamassa ja suurin osa käyttikin tämän mahdollisuuden hyväksi. Kärryjä nosteltiin joka sivulta ja yksittäisiä tiiliä kokeiltiin. Usein pieni testailu saikin ensimmäisenä mieleen tulleen vastauksen muuttumaan.

Kottikärryjen ja tiilien painon testailua Rakenna & Remontoi -messuilla.Kottikärryjen ja tiilien painon testailua Rakenna & Remontoi -messuilla.

Voittajien vastaukset

Oikea vastaus kottikärryjen ja Tiileri-tiilien yhteispainoksi oli 87 650 grammaa eli 87,65 kiloa. Arvauksia yhdistelmän painoksi tuli laidasta laitaan; pienin yksittäinen arvaus oli 23,5 grammaa ja suurin 280 000 grammaa. Suurin osa annetuista vastauksista osui 50 000 - 100 000 gramman väliin. Kilpailuun osallistui 377 messuvierasta.

Seuraavat viisi onnekasta arvasivat kottikärryjen ja tiilien painon lähimmäksi oikein.

Tapio Kiviluoma, 88 000 g
Juha Simpanen, 87 950 g
Arja Peippo, 87 000 g
Janne Inkanen, 87 000 g
Raija Vehkasalo, 87 000 g

Viisi lähimmäksi arvannutta saavat kaikki 100 euron lahjakortin Rakentaja.fi-Jäsentukkuun. Otamme voittajiin yhteyttä henkilökohtaisesti. Paljon Onnea!

Tutustu Rakentaja.fi-Jäsentukun tarjontaan

 
Julkaistu
29.1.2013