Kontio Aurinkometsä - koti ihmiselle, joka kaipaa tasokkuutta

Kontio Aurinkometsä on koti ihmiselle, joka kaipaa tasokkuutta, toimivuutta, tilaa ja valoa. Se on uusinta muotoilua edustava tulevaisuuden koti, jonka olemus tiivistyy upean valoisaan ja ilmavaan olohuone-keittiöön. Korkea oleskelutila on suunniteltu kodin toiminnalliseksi yhdessäolon keskukseksi. Sen katseenvangitsijana toimii ympäröivä maisema, joka tulvii sisään lattiaan saakka ulottuvien suurten ikkunoiden ja yläikkunoiden ansiosta.

Lue lisää Kontion hirsitaloista

Tutustu Kontio Aurinkometsän seurantakohteeseen

Kontio Aurinkometsä on koti ihmiselle, joka kaipaa tasokkuutta, toimivuutta, tilaa ja valoa.Kontio Aurinkometsä on koti ihmiselle, joka kaipaa tasokkuutta, toimivuutta, tilaa ja valoa.

Kaupunkimiljööseen suunniteltu Aurinkometsä on linjakas hirsiomakotitalo, jonka selkeä huonetilojen jäsentely, avarat oleskelutilat sekä aktiiviseen arkeen suunnitellut kodinhoitohuone ja saunaosasto tuovat asumiseen tarvittavaa mukavuutta.

Vaasan keskustan tuntumaan rakennetun esittelytalon kerrosala on 178 m² ja huoneistoala 165 m². Asunnossa on 4 huonetta, keittiö, sauna ja 2 wc:tä. Rungon materiaalina on Kontion 205 x 275 mm lamellihirsi. Vuoden 2012 lopulla valmistuneen talon tiiveysmittauksessa ilmanvuotoluvuksi saatiin 1,0.

Kaupunkimiljööseen suunniteltu Aurinkometsä on linjakas hirsiomakotitalo.Kaupunkimiljööseen suunniteltu Aurinkometsä on linjakas hirsiomakotitalo.

Energiatehokasta talotekniikkaa

Aurinkometsän suunnittelussa on erityisesti kiinnitetty huomiota energiatehokkaaseen talotekniikkaan. Sähköistys, valaistus, lämmitys, ilmanvaihto ja kotiautomaatio on yhdistetty saumattomaksi kokonaisuudeksi. Valaistus on toteutettu pääasiassa LED-valoilla. Älykodin lämmitysmuotona on sähkölämmitys, vesikiertoisella lattialämmityksellä. Lämmitysjärjestelmä huomioi myös tulevaisuuden uudet teknologiat, sillä siihen voidaan helposti kytkeä esimerkiksi aurinkokeräimet ja vesi-ilmalämpöpumppu. Lisälämmönlähteenä toimii Tulikiven uutuus, Green W10 -vesilämmitysjärjestelmä, jossa puilla lämmitettävän uunin tuottamaa energiaa voidaan siirtää kodin muiden tilojen lämmittämiseen.

Aurinkometsä on Kontion esittelytalo Vaasassa.Aurinkometsä on Kontion esittelytalo Vaasassa.

Aurinkometsän sisustus jatkaa talon arkkitehtuuria

Aurinkometsän sisustus jatkaa talon arkkitehtuuria. Oleskelutiloihin valitut huonekalut, pöytien tummasävyinen aitopähkinä, villaverhoillut sohva ja nojatuolit, viimeistelevät viihtyisän lämminhenkisen tunnelman. Työhuoneen mustavalkoinen sisustus korostaa puunlämpöä. Makuuhuoneisiin on valittu pääosin raikkaat valkoiset kalusteet.

Sisustussuunnittelija Virpi Illman valitsi näyttelytaloon sisustuksen pintamateriaalit. Lattioissa nähdään Tulikiven Silver Cloud -graniittia, satiinipintaiseksi käsiteltynä. Kosteissa tiloissa lattia on vuolukiveä. Yhtenäinen värimaailma jatkuu pesuhuoneiden seinissä, raikastettuna valkoisella.

Omakotitalon rakentaja tekee projektissaan valtavasti erilaisia päätöksiä; lattioihin laattaa, parkettia vai laminaattia? Mikä valaistus? Minkälaiset listat? Väliovet? Sisäväritys? Kontion mallitalo tarjoaa hirsitalo- asiakkaille konkreettisen esimerkin siitä, kuinka luonnonmateriaalit sopivat yhteen, tuovat aidon tunnelman kotiin ja kestävät kauniina vuodesta toiseen.

Työhuoneen mustavalkoinen sisustus korostaa puunlämpöä.Työhuoneen mustavalkoinen sisustus korostaa puunlämpöä.
Makuuhuoneisiin on valittu pääosin raikkaat valkoiset kalusteet. 
Makuuhuoneisiin on valittu pääosin raikkaat valkoiset kalusteet.

Tilaa suurellekin perheelle

Kontion Aurinkometsässä on tilaa suurellekin perheelle. Pesuhuoneeseen valittiin suomalaista vuolukiveä. Se sopii kauniisti sävyltään sisustuksen kokonaisilmeeseen. Vuolukivi ei ole märkänäkään liukasta, joten se on erinomainen materiaali kosteiden tilojen lattiassa. Samaa kiveä saa erilaisina mosaiikkeina ja erikokoisina laattoina. Kaunis puukatto ja puu myös osittain seinäpinnassa pitävät huolen siitä, että tunnelma pysyy lämpimänä.

Lämmitys ja LVI-kalusteet

  • Aurinkometsän lämmitysmuoto on hybridikattila, CTC-vesikiertoiseen tulisijaan liitettynä. Tulisija lämmittää sekä käyttöveden että lattialämmityksen.

  • Lämmönjakotapa: Primexvesikiertoinen lattialämmitys

  • Tulisijat: 1 takka (varaava), Tulikivi + SchiedelIsokern harkkohormi

  • LVI-kalusteet: valmistaja Oras ja Ido
Taajamassakin voi asua väljästi.Taajamassakin voi asua väljästi.
 
Julkaistu
18.1.2013