Kontio tuo markkinoille moderneja hirsitalo- ja loma-asuntouutuuksia

Maailman suurin hirsitalovalmistaja Kontiotuote Oy lanseeraa vuoden 2013 alussa Kontion Uusi Aika -malliston, jonka yhteisenä nimittäjänä on selkeys ja moderni arkkitehtuuri. Talo- ja huvilamalliston lippulaivat, uusimmalla talotekniikalla varustetut ja tyylikkäästi sisustetut omakotitalo Aurinkometsä ja loma-asunto Iso-Lehtisaari, ovat vastikään valmistuneet Vaasan keskustan tuntumaan ja Kontion näyttelyalueelle Nurmijärvelle.

”Pelkistetty moderni designtyyli kiinnostaa kasvavaa määrää hirsitalojen ja loma-asuntojen ostajista, tämä näkyy selvästi myös Kontion tilauskannassa”, uutuusmalliston suunnitteluun vahvasti osallistunut myynninedistämispäällikkö Olavi Kujanen kertoo Kontion Uusi Aika -malliston lähtökohdista.

Lue lisää Kontion hirsitaloista

Tilaa Kontion esitteitä!

Aurinkometsän muunnosmalli on esittelykohteena Vaasassa kevääseen 2015 asti.Aurinkometsän muunnosmalli on esittelykohteena Vaasassa kevääseen 2015 asti.

Kontion aktiivisen tutkimus- ja tuotekehitystoiminnan tavoitteena on viitoittaa suuntaa tulevaisuuden hirsirakentamiselle. Kestävää kehitystä edustava ja tekniikaltaan edistynyt Uusi Aika -mallisto halutaankin esitellä kuluttajille valmiiksi rakennettujen ja huippuammattilaisten sisustamien kohteiden avulla, ei pelkästään havainnekuvien välityksellä.

Sekä 178-neliöinen kaupunkihirsitalo Aurinkometsä että 103-neliöinen lomahuvila Iso-Lehtisaari edustavat suomalaiseen maisemaan soveltuvaa ajatonta arkkitehtuuria, jossa inspiraatiota on haettu myös kansainvälisistä asumisen ilmiöistä. Energiatehokkuuden ohella erityisesti pohjaratkaisun toiminnallisuus ja avonaisten oleskelutilojen valoisuus ovat tärkeässä roolissa.

Iso-Lehtisaari A asiakkaan muunnosmalli.
Iso-Lehtisaari on esittelykohteena Kontion näyttelyalueella Nurmijärvellä.Iso-Lehtisaari A asiakkaan muunnosmalli. Iso-Lehtisaari on esittelykohteena Kontion näyttelyalueella Nurmijärvellä.

Toimivuutta ja energian säästöä älykkäällä talotekniikalla

Kontio on kehittänyt yhteistyökumppaninsa kanssa Kontio-hirsitalojen ostajille uudentyyppisen LVISA-tekniikan palvelukonseptin, joka tarjoaa asiakkaiden toiveisiin ja budjettiin sovitetun älykotiratkaisun kokonaispaketin tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella. Energiaa säästävä asuminen, kodin turvallisuus ja tunnelma sekä arjen sujuminen syntyvät ammattilaisten opastuksella.

Kontio Kariluoto on moni-ilmeinen yksikerroksinen
koti elämän eri vaiheisiin. Käytännöllinen
pohjaratkaisu myötäilee arjen vaatimuksia.Kontio Kariluoto on moni-ilmeinen yksikerroksinen koti elämän eri vaiheisiin. Käytännöllinen pohjaratkaisu myötäilee arjen vaatimuksia.

Hirsi valtaa alaa myös julkisessa rakentamisessa

Suomalainen hirsitaloteollisuus menestyi haastavasta taloustilanteesta huolimatta vuonna 2012 hyvin. Kotimaan osalta talojen ja huviloiden myynti putosi alan yrityksissä keskimäärin vain seitsemän prosenttia ja viennin kokonaismäärä kuusi prosenttia. ”Erityisesti myynti hirsitoimialan tärkeimpiin vientimaihin, Venäjälle, Ranskaan ja Japaniin, säilyi hyvällä tasolla”, markkinointipäällikkö Raimo Louhimaa Kontiolta kertoo.

Myös julkisessa rakentamisessa massiivinen hirsi on entistä useammin varteenotettava vaihtoehto. Sisäilman terveellisyys on keskeinen valintakriteeri päiväkodeissa, kouluissa ja toimistorakennuksissa. Tuorein esimerkki löytyy Pudasjärveltä, jossa rakennetaan parhaillaan 1200-neliöistä hirsirunkoista päiväkotia. Kontio vastaa kohteen hirsiosien toimituksesta ja rungon pystytyksestä.

Hirsirakenteen kysyntä myös toimistorakennuksiin on kasvussa.Hirsirakenteen kysyntä myös toimistorakennuksiin on kasvussa.

Hirsirakenne on terveellinen ja energiatehokas

Massiivisella hirsirakenteella on monia myönteisiä ympäristö- ja terveysvaikutuksia. ”Puun käyttö rakentamisessa yleistyy sekä Suomessa että maailmalla vihreiden arvojen myötä. Toinen syy löytyy materiaalin kestävyydestä. Hirsi on monikerroksisiin seinärakenteisiin verrattuna kosteusturvallinen rakennusmateriaali vaihtelevissakin sääolosuhteissa”, toimitusjohtaja Jalo Poijula sanoo.

Nykytekniikalla toteutetut ja teollisesti valmistetut hirsitalot täyttävät hyvin vuonna 2012 voimaan astuneet energiatehokkuusmääräykset. Kontio on kehittänyt hirsitaloille erityisiä tiiviysratkaisuja, joiden avulla varmistetaan rakennusten energiatehokkuus. Tiiveydestä huolimatta seinärakenne tasapainottaa kodin sisäilman kosteutta ja pitää huoneilman terveyden kannalta hyvällä tasolla.
 
Julkaistu
18.1.2013