Kaunis, huoltovapaa ja energiatehokas TIILI

Tiili julkisivussa

Tiili sopii kaikkiin runkoratkaisuihin julkisivumateriaaliksi
Olipa runkoratkaisu puu- tai kivirakenteinen, tiili soveltuu kaikkien runkorakenteiden julkisivuverhoukseksi.

Huoltovapaa ja ekologinen
VTT:n tutkimuksen mukaan 100-vuoden elinkaaritarkastelussa tiili on kaikkein vähiten huoltoa vaativa julkisivumateriaali. Käytännössä huoltovapaus tarkoittaa sekä vapaa-ajan että ennen kaikkea kustannusten säästöä pitkällä aikavälillä. Juuri tästä syystä tiilijulkisivu on myös ekologinen.

Tiilijulkisivu alentaa energiankulutusta
Pitkäaikaistutkimuksissa on todettu, että tiilestä tehty julkisivumuuri ja sen takana oleva 30–40 mm paksuinen ilmarako pienentävätenergiankulutusta jopa 8 % lämmityskaudella, takana olevasta runkorakenteestariippumatta.

Hyvä ääneneristävyys
Tutkimuksen mukaan tiilijulkisivu parantaa olennaisesti esim. puurunkoisen talon ääneneristävyyttä. Erityisesti lento- ja liikennemelualueilla tiili on oivallinen ratkaisu hyvin ääntä eristäväksi julkisivumateriaaliksi.

Lisätietoa Terca-tiilitaloista

Voit jättää myös yhteydenottopyynnön lähimpään Terca-tiilitalon palvelupisteeseen tästä.
 

Villa Aqvarius, TampereVilla Aqvarius, Tampere

Terca-tiilitalo

Nopea rakentaa
Wienerbergerin kehittämä Terca-tiilitalojärjestelmä on yksilöllinen pientaloratkaisu, joka koostuu ohutsaumamuurattavista Terca-runkoponttitiilistä ja julkisivutiilistä sekä niiden väliin asennettavasta lämmöneristeestä. Julkisivu voidaan jättää joko muuripinnaksi tai yhtä hyvin rapata. Ohutsaumamuuraukseen perustuva muurausmenetelmä on laastia säästävä ja perinteistä muuraustapaa nopeampi.

Matala- ja passiivienergiaratkaisu
Terca-runkoratkaisu on ainoa kivitaloratkaisu, jossa julkisivu on selkeästi lämmöneristeestä ilmaraolla eriytetty. Siinä ei ole myöskään laholle eikä homeelle riskialttiita rakenneosia. Tästä syystä täystiilitalo on sekä kosteus- että lämpöteknisesti erinomainen ratkaisu.

Helppo toteuttaa
Terca-tiilitaloratkaisu on helppo toteuttaa, olipa kysymyksessä matala- tai passiivienergiatalo. Nykyisen ulkoseinille asetetun lämmöneristysmääräyksen täyttävä Terca-ulkoseinärakenne aikaansaadaan jo 150 mm paksullaSPU-AL-eristeellä tai 205 mm paksua mineraalivillaa käyttäen. Passiivienergiatasolle (0,10 W/m² K) päästään esim. 220–240mm paksuista SPU-AL eristettä käyttäen.

Palkittua laatua
Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n asiantuntijaraati valitsi Terca -tiilitalo Mustikan laadukkaimmin toteutetuksi pientalokohteeksi Tampereen asuntomessuilla 2012. Lisäksi Puhtaus -lehti valitsi Terca -tiilitalon ylläpidoltaan parhaimmaksi messukohteeksi.

Hyvä sisäilman laatu
Tiilinen runkorakenne tasaa lämpötilojen ja kosteuden vaihteluja ja parantaa näin asumismukavuutta kaikkina vuodenaikoina. Tiilirunko pitää huoneilman miellyttävän viileänä kesällä ja lämpimänä talvella. Kosteudentasauskykynsä ansiosta myös huoneilman laatu pysyy hyvänä.

Oletko kiinnostunut saamaan itsellesi esitteen Pientalon tiiliratkaisuista? Tilaa esite itsellesi tästä.
 

Terca -tiilitaloratkaisu on helppo toteuttaa jokaisen toiveiden mukaisesti.Terca -tiilitaloratkaisu on helppo toteuttaa jokaisen toiveiden mukaisesti.

Uutuutena Porotherm -kennoharkkotalo

Terveellinen ja turvallinen rakenne
Porotherm -kennoharkkotalo on rakenteeltaan mahdollisimman yksinkertainen - vain kennoharkko ja molemmille puolin tuleva pinnoite tai vaihtoehtoisesti julkisivu muurattuna.

Lämmin ilman erillistä lämmöneristettä
Porotherm -kennoharkkorakenne ei sisällä erillistä lämmöneristettä, vaan harkon tiheä ilmakennosto muodostaa rakenteen lämpöä eristävän kerroksen. Porotherm -harkkoseinän U-arvo 0,16 W/m²K täyttää nykyiset ulkoseinän tiukat lämmöneristysmääräykset.

Sisäilman laatu paranee
Tiilinen runkorakenne tasaa lämpötilojen ja kosteuden vaihteluja sekä parantaa näin asumismukavuutta kaikina vuodenaikoina. Tiilirunko pitää huoneilman miellyttävän viileänä kesällä ja lämpimänä talvella. Kosteudentasauskykynsä ansiosta myös huoneilman laatu pysyy hyvänä, olipa kyseessä Porotherm -harkkotalo tai Terca-tiilitalo.
 

Porotherm -kennoharkon tiheä ilmakennosto muodostaa rakenteen lämpöä eristävän kerroksen.Porotherm -kennoharkon tiheä ilmakennosto muodostaa rakenteen lämpöä eristävän kerroksen.

Tiili sisustamisessa

Sisusta trendikkäästi käsinlyödyillä Terca-tiilillä ja laatoilla

Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä Terca-tiililaatoilla. Niillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin.

Valikoimassa on useita eri värejä ja malleja. Ne on mahdollista asentaa vaikka itse. Aidot Terca -tiililaatat soveltuvat kiinnitettäviksi useimmille eri pohjarakenteille. Sisustustiili- ja laattamallimme laajasti esillä Rakenna & Remontoi -messuilla.
 
Persoonallisia yksityiskohtia voi luoda kotiinsa vaikka tiilen avulla.Persoonallisia yksityiskohtia voi luoda kotiinsa vaikka tiilen avulla.

Tiili pihassa ja puutarhassa

Penter-pihatiiliuutuudet
Aidot keraamiset Penter-pihatiilet ovat kestäviä eikä niiden väri katoa ajan saatossa. Savesta polttamalla valmistetut luonnonkauniit pihatiilet ovat olemukseltaan luonnollisen kauniita ja niiden olemus vain paranee vanhetessaan. Valikoimasta löytyy useita eri värejä.

Tiilipiiput

Tehokas energiavaraaja
Tiilipiippu on edullinen rakentaa ja lämpötaloudellisilta ominaisuuksiltaan ylivoimainen. Tiili on perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali. Lisäksise on ainoa massiivinen hormisto, joka pystyy luovuttamaan siihen varastoituneen lämmön huonetiloihin. Tiilipiippu vastaalämmönvarauskyvyltään jopa toista tulisijaa.Tiilipiippu on paloturvallinen ja tulisijojen määrästä riippuen siihen on helppo tehdä myös tarvittava määrä hormeja.

Kattotiilet

Aito Koramic -savitiilikatto kestää
Savesta polttamalla valmistettu kattotiili on maailman vanhin ja eniten käytetty katemateriaali. Savikattotiili on myös ainoa katemateriaali, joka säilyttää värinsä kovissakin sääolosuhteissa. Wienerbergerin Koramic- kattotiilien valikoima on laaja ja niillä on 30-vuoden säänkestävyystakuu.
Jätä yhteydenottopyyntö lähimpään Terca -tiilitalon palvelupisteeseen

Oletko kiinnostunut saamaan itsellesi esitteen Pientalon tiiliratkaisuista? Tilaa esite itsellesi tästä.
 
Julkaistu
29.6.2015