Märkätilojen vedeneristykseen saman tuoteperheen tuotteet

Käyttämällä saman tuoteperheen tuotteita voidaan olla varmoja, että tuotteet toimivat yhdessä. Näin esim. tartunnan suhteen ei jää epäselvyyttä ja sertifikaatissa luvatut ominaisuudet toteutuvat.

Lue lisää Vetonit-vedeneristyksestä

Märkätilan vedeneristys

Laatoitus yksinään ei riitä suojaamaan alla olevia rakenteita, sillä sauman kautta kosteutta kulkeutuu laatan alle. Tämän vuoksi märkätiloissa alustat vedeneristetään ennen laatoitusta. Märkätilassa vedeneristeenä käytetään siveltävää weber.vetonit WP vedeneristysmassaa tai märkätilaan soveltuvaa muovimattoa.

Rakentamismääräyskokoelman osa C2 Kosteus määrittelee märkätilan seuraavasti: ”Märkätila tarkoittaa huonetilaa, jonka lattiapinta joutuu tilan käyttötarkoituksensa perusteella alttiiksi nestemäiselle vedelle tai jonka lattia- ja seinäpinnoille voi roiskua tai tiivistyä vettä.”

Määritelmän perusteella käytännössä kaikki pesuhuoneet ovat märkätiloja, jolloin ne on vedeneristettävä kauttaaltaan. Sen sijaan esimerkiksi WC:n voidaan katsoa olevan kuivaa tilaa. Tästä huolimatta WC:nkin lattia ylösnostoineen normaalisti eristetään, sillä pintojen on kestettävä toistuvaa pesua.

Vedeneristäminen on huolellisuutta ja ammattitaitoa vaativa työvaihe. Siksi suositellaan, että vedeneristyksen tekee aina ammattilainen.
Märkätila, normaali rasitus: 1. weber.vetonit MT märkätilatasoite, 2. weber.vetonit MD 16 dispersio, 3. weber.vetonit lattiatasoite, 4. weber.vetonit MS kosteussulku / weber.vetonit MD 16 dispersio, 5. weber.vetonti WP vedeneristysmassa, 6. weber.vetonit FC kuitukangasnauha, 7. weber.vetonit RF saneerauslaasti, 8. weber.vetonit DECO laattasauma, 9. weber.vetonit PROF laattasauma, 10. weber.vetonit SSL silikoniMärkätila, normaali rasitus: 1. weber.vetonit MT märkätilatasoite, 2. weber.vetonit MD 16 dispersio, 3. weber.vetonit lattiatasoite, 4. weber.vetonit MS kosteussulku / weber.vetonit MD 16 dispersio, 5. weber.vetonti WP vedeneristysmassa, 6. weber.vetonit FC kuitukangasnauha, 7. weber.vetonit RF saneerauslaasti, 8. weber.vetonit DECO laattasauma, 9. weber.vetonit PROF laattasauma, 10. weber.vetonit SSL silikoni

Vetonit vedeneristysjärjestelmä

Vetonit Vedeneristysjärjestelmän tuotteet ovat tutkitusti yhteensopivia ja käyttöturvallisia täyttäen Rakentamismääräyskokoelman osan C2 vaatimukset. Vedeneristysjärjestelmällä on VTT:n sertifikaatti.

Vetonit-vedeneristysjärjestelmään kuuluvat tuotteet: webet.vetonit MT märkätilatasoite, weber.vetonit MD 16 dispersio, weber.vetonit Lattiatasoite, weber.vetonit MS kosteussulku, weber.vetonit WP vedeneristysmassa, weber.vetonit FC kuitukangasnauha (lev. 12,5 cm), weber.vetonit RF saneerauslaasti, weber.vetonit DECO tai PROF Laattasauma ja weber.vetonit SSL silikoni.

Litex-märkätilajärjestelmä

Litex on rakennuslevy, joka toimii vedeneristeenä. Litex-märkätillevyjen materiaali on suulakepuristettua polystyreeniä ja levyissä on markkinoiden kehittynein vedeneristys. Litex-levyt eivät sisällä bromipitoisia palonestoaineita eivätkä muitakaan myrkkyjä, jotka voisivat olla vahingollisia terveydelle. Rakenteensa ansiosta levy toimii myös lämpöä eristävänä höyrysulkuna ja paksumpia levyjä voidaan käyttää märkätilojen kalustuksen rakentamiseen.

Levyjen asennustyö on helppoa: levyt ovat keveitä ja niiden katkaisemiseen riittää esim. käsisaha tai mattoveitsi. Levy voidaan laatoittaa saumojen läpivientien tiivistämisen jälkeen.

Litex märkätilajärjestelmään kuuluvat tuotteet: weber.vetonit PTM, pikatäyttömassa, weber.vetonit MD 16 dispersio, weber.vetonit RF saneerauslaasti, Litex-märkätilalevy, Litex-tiivistysnauha, Litex-sisäkulma, Litex-asennusliima, Litex-ulkokulma, Litex-läpivientivahvike, Litex-asennuslevy 32 mm, weber.vetonit lattiatasoite, weber.vetonit MS kosteussulku, weber.vetonit WP vedeneristysmassa, weber.vetonit DECO tai PROF Laattasauma ja weber.vetonit SSL silikoni.
 
Julkaistu
2.12.2013