Viikon kysymys: Vanhan hirsisaunan eristäminen?

Kysymys:

Kyseessä on n. 60 v. vanha hirsirunkoinen rantasauna. Remontoimme sitä sisäpuolelta. Remppamiehemme ehdotti sisäpuolelle seuraavaa: pystykoolaus, sen päälle hopeapaperi, sen päälle vaakakoolaus ja sitten panelointi. Mietityttää voiko vanhaan rakennukseen käyttää uudenaikaista hopeapaperia. Syntyykö paperin ja hirren väliin kondensaatiovettä? Saunaa ei ole lämpöeristetty ja se on pääasiallisesti käytössä vain kesäaikaan.

Vastaus:

Jos vanha rakenne ei ole lahottanut vanhaa hirsiseinää, uusi panelointi kannattaa tehdä samalla tavalla. Jos seinässä käytetään alumiinipaperia, sen voi asentaa hirren päälle, ja sen päälle tehdä ensin pystykoolaus, ja sitten vaakakoolaus, kun haluaa paneelin pystyyn. Alumiinipaperin alapää pitää kiinnittää hirteen erittäin hyvin. Tämäkin esitys on varmaan muista esityksistä poikkeava, ja siksi olen tuon vanhan asennustavan kannalla.

Lue lisää eristämisestä

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta
 
Julkaistu
14.1.2013