• Etusivu
  • Rakentaminen

Öljysäiliön poisto on luvanvaraista

Rakentajan toimitus
Julkaistu 06.02.2009
20092_14950.jpg

Verstaan päähän raivattiin tila uudelle säiliöille.

Perhe on asunut nykyisessä, vuonna 1947 rakennetussa puurunkoisessa omakotitalossaan vuodesta 2000 lähtien. Vanha öljysäiliö palveli perhettä hyvin nuo kahdeksan vuotta. Päätöstä siirtyä uuteen, maanpäälliseen, sisätiloihin asennettavaan säiliöön vauhdittivat lehdistä luetut uutiset maaperään vuotaneista öljysäiliöistä. Alkuperäisestä öljylämmityslaitteistosta jätettiinkin vaihtamatta ainoastaan maanalainen, 5000 litran, öljysäiliö.

Kohteen pannuhuone sijaitsee tilavassa tiilirakenteisessa ulkorakennuksessa, josta löytyi sopiva sijoituspaikka uudelle öljysäiliölle. Säiliö varastaisi tilaa noin 4 m2 verstashuoneen perältä, ei siis kovinkaan paljon. Kaksi säiliötä ympäröivistä seinistä on valmiiksi kivirakenteisia. Kaksi uutta, muusta tilasta eristävää seinää rakennetaan kaksinkertaisesta kipsilevystä, joiden saumat asetetaan limittäin toisiinsa nähden. Tarvittavat määräykset ja työohjeet saadaan aina paikalliselta paloviranomaiselta.

Öljyn vuosittainen tarve on suuri

Ulkoisiin mittoihin ja teknisiin tietoihin tutustumisen jälkeen kohteeseen päätettiin hankkia Motoralin valmistamat Motoplast -säiliöt. Kaksi toisiinsa kytkettyä 2000 litran polyeteenisäiliötä valuma-altaineen veivät lopulta odotettua pienemmän tilan.

Asuinrakennus ja ulkorakennus ovat suuret. Siksi myös vuotuinen lämmitysöljyn tarve on yli 4000 litraa. Öljyn määrästä ¾ on haukannut talven kylmyys. Jo ensimmäinen uudistuksen jälkeinen vuosi osoitti dramaattista, lähes 40 % säästöä verrattuna vanhoihin kulutuslukemiin.

Uudet säiliöt odottavat pihalla varsinaista sijoitustaan.
Uudet säiliöt odottavat pihalla varsinaista sijoitustaan.

Säiliöiden asentaminen, johon kuului säiliöiden siirto pihamaalta paikoilleen, öljyn täyttöputken ja ilmaputken asentaminen, putken veto säiliöstä pannuhuoneeseen öljypolttimelle, sekä vanhan säiliön tyhjentäminen uuteen säiliöön vei kaksi reilua työpäivää. Työn teki Poltinhuolto P. Peltonen Viialasta.

Säiliöiden poistot ja asennukset on aina annettava laillistetulle asennusliikkeelle, sillä työ on luvanvaraista. Poltinhuolto P. Peltonen toimitti työstään ilmoituksen paikalliselle paloviranomaiselle. Lisäksi 10 vuoden takuu, jonka Motoral myöntää öljysäiliöilleen, vaatii asianmukaisen asennuksen sekä asentajan täyttämän ja Motoralille lähetetyn takuulomakkeen.

Poltinhuolto P. Peltonen suoritti säiliöiden poistot ja asennukset.
Poltinhuolto P. Peltonen suoritti säiliöiden poistot ja asennukset.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20142_38082.jpg
Tiedätkö, kuka ovellasi seisoo?
ABB-Welcome ovipuhelinjärjestelmä kodin turvaksiNykymaailmassa on hyvä tietää kenelle ovensa avaa. Laadukkaalla videotunnistuksella voidaan varmistaa kodin turvallisuus. ABB-Welcome-ovipuhelinlaitteet sopivat yhtä hyvin uusiin rakennettaviin pientaloihin kuin saneerauskohteisiin, joihin haetaan ensiluokkaisia ratkaisuja.Järjestelmään kuuluu ovipuhelimen tyylikäs ja yksinkertainen ulkoyksikkö, sekä sisäyksikkö joka voi olla joko 7-tuumainen näyttö tai yksinkertainen audiovastaanotin luurilla tai ilman. Summeria soitettaessa sisälle näyttöön siirtyy laadukas videokuva, ja voit avata puheyhteyden nappia painamalla. Sisäyksiköitä voidaan kytkeä useampia samaan linjaan, jolloin oven tai portin voi avata useammasta kohtaa taloa. Poissa ollessa näyttö tallentaa summeria soittaneista vieraista kuvan, jolloin kotiin tullessa voidaan helposti tarkistaa kuka on käynyt ovella.ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä on yhteensopiva muotoilultaan ja värimaailmaltaan IMPRESSIVO®-kalustesarjan kanssa. Sisäyksikkönä näyttöä on saatavissa kahdessa tyylikkäässä värissä: valkoinen ja alumiini. Audiovastaanottimia saa luurin kanssa valkoisena ja antrasiitin värisenä, ja ilman luuria handsfree-versiona valkoisena ja alumiinisena. Ulkoyksikön voi valita myös julkisivuun parhaiten sopivassa värissä joko valkoisena tai teräksen värisenä, joko uppoon tai pintaan asennettuna.Lue lisää ABB Welcome -ovipuhelimesta
20149_40974.jpg
Onko sähkötöihin aina pyydettävä ammattilainen?
Sähkötöiden tekeminen vaatii tietoa ja taitoa. Kaikkea ei saa itse tehdä, vaan ammattilainen on pyydettävä avuksi. Mikäli oma osaaminen ei riitä, sähköllä ei kannata alkaa leikkiä. Se, että valo syttyy lamppuun, ei aina tarkoita, että kaikki on mennyt oppikirjan mukaan. Ohjenuorana kaikkiin "sallittuihinkin" sähkötöihin voidaankin sanoa, että älä tee, jos et ole aivan varma.
200710_7039.jpg
Palveluhakemistolle lisää näkyvyyttä
Palveluhakemisto on rakennus-, puutarha- ja sisustusalan yritysten yhteystietoja sisältävä hakupalvelu, joka on tarkoitettu palvelemaan sekä yksityisiä rakentajia ja remontoijia että edellä mainituilla aloilla toimivia yrityksiä. Palveluhakemis-tosta Rakentaja.fi-palvelujen käyttäjät voivat etsiä erilaisiin hankkeisiinsa toteuttajia ja tuotteita. Palveluhakemistoon liittyneet yritykset puolestaan saavat palvelunsa ja tuotteensa helposti näkyville Rakentaja.fin yli 190 000 rakentajaperhettä sisältävän jäsenkannan keskuudessa.Palveluhakemistossa olevat yritykset on jaoteltu kolmeen toimialaryhmään; suunnittelijoihin, urakoitsijoihin ja jälleenmyyjiin. Näiden toimialaryh-mien alta löytyvät tarkemmat toimialajaottelut sekä maakuntajaottelu. Valitsemalla haluamansa toimialan ja maakunnan hakija saa auki yrityskortin, joka kertoo oleellisen informaation yrityksestä. Palveluhakemis- toon tehdään n. 20 000 hakua kuukaudessa!
20099_18869.jpg
Kaunis ja kestävä Sadetar
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata sade- ja sulamisvedet hallitusti pois katolta ja olla näin osana toimivaa kattokokonaisuutta. Jokainen millimetri sadetta vastaa litraa per neliömetri. Siispä 20 mm sadetta päivässä vastaa 20 litraa vettä per neliömetri. Pinta-alaltaan 150 m² katolla 20 mm sade vastaa 3000 litraa vettä. Kaatosateessa (50 mm) se tarkoittaa jopa 7500 litraa vettä tunnissa.Laadukkaat sadevesijärjestelmämme kestävät sateen lisäksi myös jään ja lumen rasitukset rikkoutumatta ja haalistumatta. Teräsohutlevystä valmistettu Sadetar-sadevesijärjestelmä sopii joustavasti sekä pientaloihin että rivi- ja pienkerrostaloihin.Lisätietoa Icopalin Sadettaresta
20204_64131.jpg
Mitä laki sanoo naapureista?
Mitä saa tehdä naapurin omenapuulle, jonka oksat varjostavat ikävästi auringonvalon pääsyn olohuoneeseen? Entä sen juurille, kun ne kulkevat aikomasi kasvimaan kohdalla? Naapurisopu rikkoutuu silloin tällöin näiden kysymysten äärellä. Kuka on oikeassa ja mitä voi tehdä? –Toisaalta on niin, että vaikka noudattaa lakia ja on sinänsä oikeassa, naapurisopu voi rikkoontua siitä huolimatta. Usein onkin paras vaihtoehto luopua joistakin oikeuksista kuin saada naapurista vihamies! Asiasta säätää vuonna 1920 säädetty laki eräistä naapuruussuhteista. Laki on iästään huolimatta relevantti moniin tämänkin päivän ongelmiin. –Toki monesta muustakin laista löytyy säännöksiä, jotka voivat säätää asiasta. Tässä on perehdytty ainoastaan naapuruussuhdelain säännöksiin.
20204_64330.jpg
Kylpyhuoneen uudella tulokkaalla on näköä ja kokoa
Vieser on ensimmäisenä yrityksenä tuonut pohjoismaisille markkinoille suurikokoiset designlattiakaivonkannet, jotka muuttavat lattiakaivon kansiritilän roolin täysin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton