Tulikiven kivitasot ja -laatat

Luonnonkivi on kaunis ja monikäyttöinen valinta kotiisi. Luonnonkivisen pintamateriaalin hyödyt korostuvat arjessa, sillä se on helppo pitää puhtaana ja kestää kovaa kulutusta. Kiven yksilöllinen pintakuvio tekee siitä upean sisustuselementin – toista samanlaista et löydä. Luonnolliset värit istuvat sisustukseen vuodesta toiseen. Lisäksi aito ja arvostettu materiaali nostaa asunnon arvoa myös vuosien päästä. Kotimaisena tuotantona valmistetun kiven pitkä elinkaari tekee siitä ekologisen valinnan.

Sisustusmateriaalina monipuolisen kivestä tekee sen runsaat väri- ja materiaalivaihtoehdot sekä käyttömahdollisuudet. Kivilajin ominaisuudet huomioiden se istuu paikkaan kuin paikkaan, koristaen kotia kylpyhuoneesta keittiöön, lattiasta seiniin ja tasoissa. Laajassa mallistossa on yli 50 kivilajia, sisältäen ilmeikkäitä kuin hillittyjäkin pintoja sekä kymmeniä sävyjä ja kuoseja.

Suomalainen vuolukivi on uniikki materiaali, joka taipuu moneen käytännöllisyyden ja rauhallisen pintakuvionsa ansioista. Se voidaan käsitellä tummaksi, vaaleaksi, kimmeltäväksi tai struktuurisen kolmiulotteiseksi tuomaan kiven kaunista ja persoonallista kuviota esiin eri tavoin. Vuolukiven ainutlaatuinen lämmönvarauskyky mahdollistaa, että kivi luovuttaa lämpöä pitkään ja pehmeästi samalla kun se koristaa kotia.

Luonnonkivillä upeat lattia- ja seinäpinnat

Valitsemalla luonnollisen kivipinnan lattiaan tai seinälle saadaan myös helposti ylellisyyttä sisustukseen. Yhdistelemällä erilaisia vaihtoehtoja sisustuksesta voidaan tehdä perinteitä kunnioittavan rustiikkinen tai linjakkaan minimalistinen moderni kokonaisuus. Lattioiden ja seinien lisäksi kiveä on helppo käyttää niin keittiön välitiloissa, portaissa kuin kylpyammeen verhoilussakin. Mitä ikinä unelmissasi toivotkaan, niin mahdollisuuksia on rajattomasti.

Aito luonnonmateriaali soveltuu kosteisiin tiloihin kuten kylpyhuoneeseen ja saunaan erinomaisesti tuoden niihin rauhoittavan elementin. Mannermaista tyyliä kylpyhuoneeseen saa marmoreilla ja kalkkikivillä, joilla voi loihtia arkeen myös ripauksen luksusta. Vuolukivilaatta ja -mosaiikki sopivat erinomaisesti kosteiden tilojen lattia- ja seinäpintoihin, koska vuolukivi ei kastuessa ole liukas tai ime vettä. Lämmönvarauskykynsä ansiosta vuolukivi loistaa materiaalivalintana myös kaikissa lattialämmitteisissä tiloissa.

Kulutusta kestävät tasot kivestä

Luonnonkivi on loistava valinta tasoihin, sillä se on helppo pitää puhtaana ja kestää kulutusta unohtamatta arvokasta ilmettä. Kovaa kulutusta kestävä graniitti ja komposiitti ovat parhaimmillaan keittiötasoissa. Keraamiset tasot taas mahdollistavat isojen pintojen valmistuksen. Luonnonkivi keittiössä lisää viihtyisyyttä ja toimivuutta. Kivinen työtaso kestää kosteutta ja kuumaa sekä toimii mainiona ruoanlaittoalustana. Tahrat puhdistuvat kivipinnasta pelkällä pyyhkäisyllä.

Tasoihin saa monenlaisia ratkaisuja: reunamuodoissa on mistä valita ja altaiden asennuksessakin on useita vaihtoehtoja. Huullettu allas on kivitasossa helppohoitoisuutensa vuoksi suosituin. Kiveen voi myös hiotuttaa valutusalueen, joka on muuta tasoa hiukan alempana.

Kivisiä tasoja voidaan tuoda kodin eri huoneisiin jatkuvan harmonisen sisustuksen luomiseksi. Luonnonkivisten tasojen edut pätevät kosteiden tilojen ja keittiön lisäksi myös kodinhoitohuoneessa, säilytystilojen yhteydessä ja miksei vaikka kesäkeittiössäkin.

Kivitasojen työstömahdollisuudet

Kun materiaali on valittu ilmeen voi viimeistellä halutulla pintakäsittelyllä. Kivitason työstöllä voidaan vaikuttaa pinnan ulkonäköön ja käyttöominaisuuksiin. Pinnan karkeutta ja kiven väriä voidaan myös muokata työstöillä. Tasoista löytyy kiillotettuja, mattaisia ja satiinisia pintavaihtoehtoja. Laattojen pinta voidaan käsitellä rosoisen tekstuurisesta, rauhallisen mattaiseksi tai kauniin kiiltäväksi – tai jotain tältä väliltä. Tasojen reunapinnat muotoillaan kohteen käyttötarkoituksen mukaan ja vaihtoehtoja muotoiluun on useita. Materiaalivalintoja ja pinnan työstöjä yhdistelemällä löytyy sopiva ratkaisu ilmeen ja vaatimusten puolesta kotiin kuin kotiin.

Kauniita ja persoonallisia sisustuselementtejä koko kotiin

Sisustuskivimallistosta löytyy useita materiaalivaihtoehtoja, joilla voi tuoda arvokkuutta laskutiloihin ja tasoihin. Laatat ja mosaiikit taas ovat sisustuskivimalliston monipuolinen koristaja taipuen niin seiniin, lattioihin, välitiloihin kuin tasoihinkin. Kivisillä pinnoilla on mahdollista muokata kodin ilmettä ja tehdä siitä oman näköinen.

Kuviolaatoilla ja tehosteraidoilla voi tehdä sisustukseen mielenkiintoisia yksityiskohtia. Sisustuksessa kasvavassa suosiossa oleva klassikko, kalanruotokuvio, on kaunis katseenvangitsija trenditietoisille ja toimii niin seinässä, lattiassa kuin välitiloissakin. Käsityötaitoinen rakentaa kivilaatoista vaikka hyllyt tai päällystää ikkunalaudat. Näin saa jatkettua kivisten tasojen yhtenäistä ilmettä asunnon läpi tai yllätettyä kontrasteilla. Voit tutkia ja tilata sisustuskiviä kätevästi Tulikivi verkkokaupassa. Jos valinta tuntuu haastavalle, voi kääntyä myös sisustussuunnittelijamme puoleen.

Sisustuskivimallisto laatat


Sisustuskivimallisto tasot


Asennus- ja hoito-ohjeet


Lisää tietoa ja apua valintaan

Kivilajia valittaessa on aina hyvä vaihtaa pari sanaa myyjän kanssa, sillä kivilajien ominaisuudet vaikuttavat sopivan materiaalin valintaan. Kivi on myös aito luonnontuote, joten toimitettava erä voi hieman poiketa tuotekuvista.

Kivisisustusta suunnitellessa voi tilata suosikkilaatoista mallipalat, jotta voi tunnustella materiaalia ja katsoa miltä kivi aidosti näyttää. Lisäksi mallipalojen avulla on helpompi hahmottaa, sopiiko kyseinen materiaali haluttuun huoneeseen ja sisustukseen.

Katso aiheeseen liittyvät uutiset

Katso myös muuta aiheeseen liittyvää


Tilaa maksuttomia esitteitä

Voit tilata seuraavat esitteet:
Tulikivi sauna
Kivitasot ja -laatat & -mosaiikit
Kiertoilmatakat ja kamiinat
Varaavat vuolukivitakat
Varaavat keraamiset tulisijat

TUTUSTU MYÖS