Tulikiven tulisijat

Tulisija on enemmän kuin pelkkä kodin lämmittäjä, se on kodin lämmin sydän. Varaavan tulisijan lämpö on luonnollisen pehmeää ja miellyttävää, kun lämpö vapautuu huonetilaan pitkään ja tasaisesti. Se on sopivin lämmitysvaihto niin uudis- kuin saneerauskohteisiinkin. Varaava tulisija on sähköstä riippumaton lämmönlähde, joten se turvaa lämmönsaannin myös sähkökatkojen aikana.

Nykyaikaiset tulisijat käyttävät puun poltosta saatavan lämpöenergian tehokkaasti ja huolellisesti hyödyksi. Lämmittämiseen tarvitaan vain vähän puuta eikä puhdas palaminen jätä jälkeensä juurikaan tuhkaa. Puulämmitys on myös ekologista kun hiilijalanjälki nollautuu jopa parissa vuodessa takan käyttöönoton jälkeen.

Karelia - vuolukiviset varaavat takat

Karelia-mallisto koostuu lämpöä varaavista takoista, joihin voi valita mieleisensä verhoilun kauniista vuolukivipinnoista. Materiaalina vuolukivi tarjoaa pehmeän lämmön, joka varautuu kiveen pitkäksi aikaa pitämään kodin lämpimänä. Malliston muotoilusta löytyy niin minimalistista moderniutta kuin perinteisempää designia. Suuret lasiluukut nostavat tulen näyttävästi esiin. Malliston uusimpana tulokkaana on kulmaluukkuinen Petro-takka, joka rauhoittaa selkeälinjaisella olemuksellaan ja suurella näkymällä tuleen.

Karelia-takkoihin on saatavissa pintaverhoiluun sileä Classic-vuolukivi, jossa kiven luonnolliset värisävyt tulevat kauniisti esiin. Kolmiulotteinen Grafia-vuolukivi taas on karhennettu vesileikkauksella rosoisen kimmeltäväksi ja on taattu katseenvangitsija. Perinteistä vuolukiveä tummempi ja kimmeltävämpi Nobile-pinta taas tuntuu ja näyttää nimensä mukaan samettisen ylelliseltä. Viimeisimpänä lisäyksenä vuolukivisiin pintaverhoiluihin on Unica, joka hurmaa rosoisen kimmeltävällä ja uritetulla pinnalla avaten ikivanhan vuolukiven tarinaa uudella tavalla.

Vuolukivellä on aitona luonnonmateriaalina pieni hiilijalanjälki. Patentoitu polttotekniikka takaa myös korkean hyötysuhteen ja pienet päästöt. Malliston takoissa on mahdollista polttaa puuta tai pellettejä. Takan jälkilämmön voi hyödyntää laittamalla ruokaa vuolukivisellä Cooking-sarjalla.

Karelia-malliston erikoisuutena on mahdollisuus yhdistää niihin Senso-takkaohjain, jonka avulla takan ilmansäädöt onnistuvat kätevästi kännykkäsovelluksesta käsin eikä puidenkaan lisääminen unohdu.

Pielinen – vuolukiviset varaavat kiertoilmatakat ja kamiinat

Pielinen on näyttävä vuolukivisistä kiertoilmatakoista koostuva mallisto. Upeat isoluukkuiset takat tuovat lämmön nopeasti kompaktista koostaan huolimatta ja jatkavat lämmön luovutusta vuolukiven ansiosta tavallisia kamiinoita pidempään – jopa 13 tuntia. Pielinen-mallistossa tilaa säästävän takan koon lisäksi on huomioitu myös luukut tarjoamalla useita vaihtoehtoja, jotta jokaiseen tilaan löytyy sekä käytännöllinen että kaunis ratkaisu. Ajaton ja selkeälinjainen muotoilu antaa koristeellisen vuolukivipinnan ja tunnelmallisen tulen olla pääroolissa. Tulikivi Color-pinnoitteella vuolukivitakka on mahdollista käsitellä valkoiseksi.

Uudistunut kamiinamallisto tarjoaa pikaista lämmitystä pienellä puumäärällä. Palsa ja Louru mallit tarjoavat ruoanlaittomahdollisuuden, sillä niissä on ruostumattomasta teräksestä valmistettu paistouuni. Kamiinamallistossa vuolukiven uudet pinnat tulevat hyvin esille. Vuolukiviverhous tasaa kamiinoiden pintalämpötiloja ja varaa pienen määrän lämpöä muutamaksi tunniksi. Takkojen asennus on nopea eikä vaadi suuria perustuksia kevyen painonsa ansiosta ja ne voidaan asentaa helposti rakennusten ylimpiin kerroksiin.

Kermansavi - keraamiset varaavat takat ja takkaleivinuunit

Keraamisten Kermansavi-takkojen selkeä muotokieli, laaja rauhoittava väriskaala ja skandinaavinen muotoilu miellyttävät silmää sopien harmonisesti kotiin kuin kotiin. Erityistä mallistossa on sen valmistus teollisuuden sivuvirroista saatavasta keramiikasta. Keraamiset takat ovat siis ekologinen valinta, joissa muotoilusta ei tingitä. Jokainen keraaminen takka on tehty myös ruoanlaittajaksi, sillä takkapesän paistoritilää voi käyttää ruoan kypsennykseen.

Keraamisista takkaleivinuuneista löytyy monipuolisesti malleja niin suoralle seinälle, tilanjakajaksi kuin nurkkaankin. Takkaleivinuunit tuovat kotiin kauniin sisustuselementin lisäksi mahdollisuuden valmistaa herkullisia ruokia perinteisesti. Lisäksi mallistossa on haudutusuunillisia malleja, joissa voit valmistaa vaikkapa uunipuuron. Keraamiselle mallistolle tuttuun tapaan näitäkin malleja on saatavilla useilla eri pinnoilla ja korkeuksilla, aivan kuten sinä haluat.

Klassiset – vuolukiviset varaavat takat, takkaleivinuunit, hellat ja leivinuunit

Klassiset mallit ovat perinteisiä varaavia vuolukivitakkoja, jotka ovat kovia lämmittäjiä tarjoten pitkäaikaista pehmeää lämpöä. Vuolukivitakan vankkumaton lämmönvarauskyky onkin vertaansa vailla. Takka on mainio turva sähkökatkosten varalle ja sen avulla voi leikata lämmityskustannuksia erityisesti kylminä, kalliin energian kausina. Takkatulen ääreen on helppo jäädä rauhoittumaan kaiken kiireen keskelle. Tulipesissä voi polttaa niin puuta kuin pellettejäkin.

Malliston takkaleivinuunit, leivinuunit ja hellat kuuluvat herkkusuun keittiöön. Niillä valmistuu tuoksuvaa leipää, rapeaa pitsaa, muhevaa paistia ja taivaallisia leivonnaisia. Ruokiin tarttuva aito puu-uunin aromi kunnioittaa vanhojen uunimestareiden työtä.

Varaavissa takkaleivinuuneissa yhdistyvät sekä upea suuriluukkuinen takka että leivinuunin ruoanlaitto-ominaisuus. Ne ovat komeita kodin sydämiä, jotka voi helposti sijoittaa vaikka keittiön ja olohuoneen väliin. Tehokas perinteinen leivinuuni ja puuhella taas nostavat ruoan uudelle tasolle. Mallistosta löytyy sekä perinteistä että modernia muotokieltä, joten sopiva takka ruoanlaittoon löytyy jokaiseen kotiin.

Klassiset mallit muotoutuvat myös valkoisesta takasta haaveileville. Uuden tai vanhan klassisen vuolukivitakan voi käsitellä Tulikivi Color-pinnoitteella. Lue lisää blogistamme! Klassisiin takkoihin on mahdollista hankkia lisävarusteena myös P10-pellettijärjestelmä. Pelletit ovat kotimainen helposti säilöttävä tuote, jonka hyödyt tulevat esiin poltettaessa vähäisestä tuhkasta ja korkeasta lämpöarvosta.

Mittatilausmallisto

Vaihtoehtoisesti sinulle voidaan mitoittaa kotiisi sopiva ja mielesi mukainen unelmiesi takka. Mittatilaustakka voi olla muunnelma jo olemassa olevista malleistamme tai täysin uusi, toiveidesi mukainen tulisija. Malleja voidaan viilata vain hieman tai luoda täysin uusi uniikki taideteos. Suunnittelijamme ja uunimestarimme auttavat hiomaan suunnitelmat loppuun asti halutessasi. Näin saat sekä omien mieltymystesi että takaamamme laatustandardien mukaisen Tulikivi-takan. Sivuiltamme ja blogista löydät vinkkejä siitä, mitä tulisi ottaa huomioon mittatilaustakkaa suunnitellessa.

Tulikivi Cooking

Lähes kaikissa tulisijoissa on ruoanlaiton mahdollisuus. Useissa takoissa takkapesän paistoritilää voi käyttää hiilien sammuttua ruoan kypsennykseen. Tulisijojen lämpö paistaa niin piirakat kuin pizzatkin ja pehmeässä jälkilämmössä voi hauduttaa herkulliset pataruoat. Tulikivi on kehittänyt arjen helpotukseksi upean Cooking-tuotesarjan, jonka tuotteet soveltuvat ruoanlaittoon niin takan tulipesässä, leivinuunissa, grillissä kuin sähköuunissakin. Vuolukivi on puhdas ja turvallinen luonnonmateriaali, joka ei sisällä lainkaan haitallisia aineita tehden siitä erinomaisen soveltuvan materiaalin ruoanlaittovälineisiin.

Takkaunelmista totta


Asiakastarinoita


Yhteystiedot

TUTUSTU MYÖS