Tulikiven sähkö- ja puukiukaat

Tulikivi-kiukaat tarjoavat uuden ajan saunomiskokemuksia. Kiukaiden moderni muotoilu ja suunnittelu tekee saunomisesta nautinnon kaikille aisteille ja tuo saunan osaksi kodin sisustusta. Upeissa sähkökiukaissa on ennennäkemätön muotokieli ja puukiukaissa yhdistyy perinteinen puulla lämmitys nykyaikaisen ulkomuodon ohella.

Hyvän kiukaan tunnistat sen vaatimasta kivitilan koosta. Hyvä löyly syntyy riittävän suuresta kiuaskivimassasta ja kivitilan lämpötilasta. Nämä tekijät on huomioitu suunniteltaessa Tulikiven kiukaita.

Tulikivi tarjoaa hyvän valikoiman kiukaita saunasi koon ja valitsemasi lämmitysmuodon mukaan. Oikean tehoisen kiukaan valinta on olennaisen tärkeää. Liian pieni tai liian suuri lisää sähkökulutusta tai polttopuun tarvetta. Sopivan kiukaan valintaan vaikuttaa myös kiukaan sijoituspaikka. Pilarimaiset lattiamalliset sähkökiukaat sopivat asennettavaksi lauteiden läpi. Pieneen saunaan on tarjolla hoikkia ellipsinmuotoisia sähkökiukaita. Puukiukaista löytyy Kinos-malli, josta yhdellä lämmityksellä saa sekä löylyt että tunnelmallisen takkatulen oleskeluhuoneeseen.

Tulikiven kiukaat ovat suomalainen Avainlipputuote. Lisäksi kiukaat on suunniteltu ja valmistettu ympäristöystävällisesti. Kestävillä valinnoilla voit vaikuttaa ekologiseen jalanjälkeesi.

Sähkökiukaat

Sähkökiukaissa on monia eri vaihtoehtoja pintamateriaaleiksi harmonisesta vuolukivestä vaaleaan keraamiseen pintaan. Vuolukivi on erinomainen materiaali kiukaaseen, koska se antaa kostean ja tasaisen pehmeän löylyn. Lisäksi kiukaan vuolukivipinta kuivattaa saunan kätevästi löylyjen jälkeen.

Kiukaat sopivat harmonisesti saunan sisustukseen, niiden integrointi lauteisiin onnistuu helposti ja suojaetäisyydet ovat pienet. Sähkökiuas takaa nopean ja helpon lämmityksen. Elektronisella sähkökiukaalla voit tehdä löylyistä näköisesi säätämällä ohjauskeskuksesta kiukaan ja huoneen lämpötilan mieleiseksesi sekä ajastamalla lämmityksen haluamaasi ajankohtaan. Kiukaat on mahdollista kytkeä myös KNX-taloautomaatioon.

Puukiukaat

Puukiukaat ovat muotoilultaan selkälinjaisia ja tehokkaita. Niiden pinta ei kuumene polttavan kuumaksi ja luukun kätisyys on vaihdettavissa, mikä helpottaa niiden sijoittelua saunatilassa. Kiukaan pohjassa ja kyljissä on säteilysuojapellit vakiona, joten erillisiä palosuojalevyjä ei seiniin tai lattiaan kiukaan ympärille tarvitse asentaa. Kiukaat polttavat puut tehokkaasti ja puhtaasti, joten tuhkaa syntyy vain vähän. Savusaunan ystäville löytyy myös omat mallinsa.

Kiukaan mitoitus, asennus- ja käyttöohjeet

Millainen kiuas sopisi juuri sinun saunaasi, millainen on unelmiesi kylpyhuone tai sauna? Saunan suunnittelussa tulee huomioida jo alkuvaiheessa monta asiaa. On huomioitava paitsi itse saunatila, myös siihen vaikuttavat asiat. Olennaisia asioita ovat kiuas, sen muotoilu, sekä kuinka tuote on osa tilakokonaisuutta. Oikea valinta ja tilavaatimukset antavat lähtökohdan tehokkaalle tilasuunnittelulle.

Kiukaan teho (kW) valitaan aina saunatilavuuden (m³) mukaisesti. Asennusohjeen suojaetäisyyksiä palaviin rakenteisiin ei saa alittaa esimerkiksi käyttämällä kiukaan rakenteeseen kuulumattomia suojalevyjä tai kevyttä suojausta. Kaikessa suunnittelussa tulee noudattaa voimassa olevia rakennusmääräyksiä sekä RT-kortin ohjeistuksia.

Kiuaskivet

Tulikiven kiuaskivissä on vaihtoehtoja jokaiseen saunaan. Lohkopintainen oliviinidiapaasikivi on rouhea vaihtoehtoa ja kestää hyvin käytössä. Vuolukiven lämmönvarauskyvyn ansiosta siitä valmistetuilla kiuaskivillä saadaan erittäin pehmeät ja miellyttävät löylyt. Kiukaan pintakiviksi taas sopivat kauniisti Tulikivi Deco White pyöristetyt koristekiuaskivet.

Mistä Tulikiven kiukaita saa?

Kun harkitset kiukaan hankintaa, poikkea lähimmässä Tulikivi-studiossa katsomassa sähkö- ja puukiuasmalleja. Myymälässä pääset näkemään aidosti kiukaan materiaalin ja tutustumaan muihin kiukaan ominaisuuksiin.

Halutessasi voit varata henkilökohtaisen tapaamisen tai tapaaminen voidaan järjestää myyjän kanssa verkossa. Chatin kautta saat tarvittaessa myös nopeasti ratkaisuja omaan saunaprojektiisi.

Jos olet jo varma valinnastasi niin kiukaan tilaaminen onnistuu myös helposti verkkokaupasta. Verkkokaupasta saat myös kiuaskivet ja -tarvikkeet sekä aidot luonnonkiviset kiukaan taustaseinät, joilla viimeistelet unelmiesi saunan ilmeen. Voit tilata samalla sopivat lattia- ja seinälaatat kylpytiloihin.

Katso aiheeseen liittyvät uutiset


Tilaa maksuttomia esitteitä

Voit tilata seuraavat esitteet:
Tulikivi sauna
Kivitasot ja -laatat & -mosaiikit
Kiertoilmatakat ja kamiinat
Varaavat vuolukivitakat
Varaavat keraamiset tulisijat

TUTUSTU MYÖS