Talo 29
copyright
Suorakanava Oy

Työmaan tilanne 28.10.2003

Juhani Mäkinen ilmastoimassa talousrakennusta. Toni Vanhatalo talousrakennusta eristämässä.

Työmaalla on käynnissä asuinrakennuksen vesi- ja viemäriputkien vedot. Talousrakennuksessa tehdään ilmastointeja sekä sähkötöitä ja seinien levytystä. Julkisivuun on tehty katon koroke.


Talousrakennuksen sähkövedot näkyvät kuvassa.

Päärakennus, jossa keskellä näkyy vesikaton korotus.

Asuinrakennuksen työmaalla oli menossa pohjaviemärin asennus. Viemäriä oli asentamassa kolmannen vuoden opiskelijat. LVI-linjalla opiskelu noudataa samaa mallia kuin talonrakennuslinjalla, työssäoppimisjaksot ovat toisella ja kolmannella opiskeluvuodella. Kolmannen vuoden opiskelijoilla on sen verran jo oppia, että he pystyvät tekemään itsenäisesti kuvien mukaan ilmastointi- sekä putkitöitä.

Yleistä tietoa

Tänä vuonna oli ensisijaisia hakijoita tälle linjalle 26. Opinnot keskeyttää vuosittain muutama opiskelija. Ensimmäisenä vuotena opiskelijoiden perusharjoituksiin kuuluvat hitsaus, metallipuolen jutut, putkien asennusta sekä peltitöitä. Opiskelun toisena vuotena harjoitustöihin kuuluvat vaikeat asennukset (kattila- ja viemäriasennustyöt). Hitsausta harjoitellaan edelleen sen tärkeyden vuoksi. Tulityökortti suoritetaan myös. Harjoitustuntien puitteissa tehdään töitä myös yksityisille ja julkisille yhteisöille.
Linjalta valmistutaan LVI-asentajaksi. Koulustuksen aikana on mahdollista valita ilmastointi- tai vesi- ja viemäriasentaja. Valinta tehdään yleensä työssäolojaksojen aikana. Kiinnostus vaihtelee vuosittain.
Valmistumisen jälkeen työllistyminen on hyvä, LVI-asentajista on työmarkkinoilla vajausta. Valmistumisen jälkeen linjan käyneet voivat toimia LVI-asentajina, kiinteistönhoitajina, teknisinä eristäjinä (aikuiskoulutuskeskuksen koulutuslinja), kylmäkoneasentajina sekä hitsaajina.

Pia Airaksinen ja Valtteri Vuorinen putkiliitoksen kimpussa. Pia Airaksinen levittämässä liukastetta putken sisäpintaan.

Janne Sandberg (vas.) ja Matti Salminen (oik.) putkiliitostöissä. Pia Airaksinen lyhentää viemäriputkea oikean mittaiseksi.

Pohjaviemäriputki.Kuvassa vas. Valtteri Vuorinen (vas.), Janne Sandberg ja Matti Salminen tutkivat suunnitelmia.
Kuvassa ylh. Pia Airaksinen, Matti Salminen ja Valtteri Vuorinen pitävät palaveria putkien liittämisestä.<<-- Takaisin edelliselle sivulle

EtusivulleLoading