Talo 29
copyright
Suorakanava Oy

Työmaan tilanne 22.9.2003.

Asuinrakennuksen runko ja kantava väliseinä on saatu pystyyn. Tuulisiteet on laitettu rungon edistymisen mukaan suunnitelmien osoittamiin paikkoihin. Välipohja- ja ikkunapalkit on asennettu, ovi- ja ikkuna-aukkoja tehdään parhaillaan. Terassien lattioiden kantavat palkiti ovat paikoillaan.
Talousrakennuksessa on aloitettu ikkuna- ja oviaukkojen puhkominen. Päätykolmion julkisivun taakse tuleva koolaus on kunnossa ja julkisivulaudat on maalattu. Sähkökaappi on asennettu talousrakennuksen ulkoseinään.

 
Tomi Lindfors katsoo runkotolpan suoruuden laserilla.   Rakennuksen kulmassa olevien runkotolppien, välipohja- ja ikkunapalkkien sekä tasakerran liittymäkohta.


Jesse Mäkelä (ylh.) ja Tommi Lindfors (alh.) asettelevat kantavan väliseinän runkotolppaa suoraan. Runkopuut saadaan suht suoraan, kun ote-
 
taan pitkä lauta, ulkoseinärunkopuun ulkoreunasta asti ja merkitään lautaan vs-rungon puiden sijainnit. Sitten lauta nostetaan puiden yläpäähän ja naulataan runkopuut kiinni lautaan merkityille kohdille.   Ylemmässä kuvassa Jesse Mäkelä odottaa seuraavaa runkotolppaa saapuvaksi. Alemmassa kuvassa terassin kantava lattiapalkki.

Tomi Lindfors (vas.) ja Jesse Mäkelä (oik). kohottamassa puutavaraa yläilmoihin.

Tomi Lindfors (vas.) tukee runkopuuta Jesse Mäkelän ankkuroidessa sitä nauloilla alajuoksuun.

Rungon ikkuna-aukkoja.


Vas. kuvassa Jussi Elo (naulapyssy kädessä) ja Tomi Lehtinen kiinnittämässä oviaukon ylityspalkkia.

Kuvassa ylhäällä Niko Mäenpää hakkaa välipohjapalkkien palkkikenkiä paikoilleen.Asuinrakennus runkovaiheessa.

 
Vas. Enston sähkökaappi ja ylhäällä kuvassa maalattuja julkisivulautoja.


Talousrakennuksen päätykolmion koolaus.<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle
Loading