Talo 29
copyright
Suorakanava Oy

Tilanne työmaalla 1.4.2003.

Asuinrakennuksen perusmuuri sekä terassin anturamuotit ja raudoitus.

Talousrakennus runko pystyssä ja kattoristikot asennettuina.

Nyt keskitytään talousrakennuksen tekoon. Työmaa on pysähdyksissä opinahjon kesäloman ajan, joten on järkevää tehdä talousrakennus niin pitkälle valmiiksi kuin mahdollista.
Asuinrakennuksen ympäriltä on väliaikainen sääsuoja purettu. Asuinrakennuksen rakennustyöt jäävät tähän rakennusvaiheeseen kesän ajaksi, perusmuuri on muurattu ja alajuoksu on paikoillaan.
Talousrakennukseen on nostettu kattokannattajat asemiinsa ja ne on tuettu vino- ja vaakasitein. Seuraavaksi naulataan "pojat" reunimmaisiin kattotuoleihin ja katkaistaan päätykolmion runkotolpat oikeilta korkeuksilta.

Mikko Hellsten (vas.), Markku Aspala, Juha Lindroos ja Pires da Silva kokoamassa telineitä. Jani Korpioja sekä Markku Aspala samoissa hommissa talousrakennuksen päädyssä.

Kattoristikoiden naulauslevyliitoksia.
Kattoristikot kiinnitetään runkoon kulmaraudoilla.

Pires da Silva purkamassa linjapukkeja, jotka toimivat apuna rakennuksen paikkaa mitattaessa paikoilleen. Jani Korpioja luomassa viime silmäystään opinnäytetyöhönsä.

Opinnäytetyö

Tekniikkaopiston kolmannen vuosikurssin opiskelijoilla oli opinnäytetyön viimeinen palautuspäivä 2.4.2003. Opinnäytetyö koostuu jostakin työvaiheesta, jonka opiskelija on tehnyt työmaalla. Toinen osa opinnäytetyötä on työvaiheen esittäminen sanallisesti. Jani Korpioja teki oman opinnäytetyönsä ikkunoiden asentamisesta. Hän oli asentanut ikkunoita talo 28:n työmaalla. Opinnäytetyön on oltava vähintään kymmensivuinen tuotos teksteineen ja kuvineen.

Opiskelijat joutuvat laskemaan myös materiaalimenekkejä sekä kustannuksia piirustuksista. Apuna opiskelijoilla on Koti-Optimi cd. Mikko Hellsten kustannuksien kimpussa tällä kertaa.

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle

Loading