Talo 29
copyright
Suorakanava Oy

Tilanne työmaalla 28.1.2003

Antero Toivanen mittaamassa vaaituskoneella seuraavan harkkorivin korkeutta . Janne Lehtonen merkitsemässä oikeaa korkeutta telineeseen.


Kohteessa perusmuurin viimeiset muuraukset meneillään. Muurausta on viivästyttänyt laastin loppuminen hieman kesken, mutta muuraus saadaan vietyä loppuun aikataulun mukaan. Talousrakennuksen rungon tekoon ei olla vielä ryhdytty, sillä päätettiinkin alkaa seuraavaksi nauha-anturoiden tekoon.
Seuraavat pari kuukautta tämä kakkosvuosikurssi viettää opiskellen teoriaa oppilaitoksessa ja puolet kolmannen vuosikurssin opiskelijoista tulee jatkamaan poikien töitä. Toinen puoli kolmoskurssilaisista jatkaa Talo 28:n parissa.
 
Harkkopilari tartuntarautoineen.

Työmaalla parannellaan parakkeja varsinaisen rakennusprojektin ohessa. Nyt meneillään on toimistoparakin sähköistys. Tekniikkaopiston sähkölinjan toisen vuosikurssin opiskelijat tekevät tarvittavat lisäsähköistykset. Parakin sähköityksen tekee kuusi oppilasta pareittain. Yksi pari sähköistää WC:n, toinen hoitaa lämmityksen asentamisen ja kolmas pari tekee valaistuksen. Opiskelijoita ohjaava Eino Anttila kertoi sähkölinjan opiskeliojoiden tekevän sähkötyöt kaikissa opiston omissa rakennusprojekteissa sekä myös opiston ulkopuolisia urakoita. Kakkosvuoden vuosikurssilla on 18 opiskelijaa, joista puolet ovat käytännön harjoittelussa ja puolet tekevät harjoitustöitä tietokoneiden kanssa koululla.
Eino Anttilanmukaan työmaan sähkötöiden suunnittelu alkaa karkealla suunnittelulla, jolloin
Sähköalan opiskelijat sähkösuunnitelman parissa. alustava suunnitelma tehdään ruutupaperille,
josta nähdään, mitä tarvikkeita työmaalle tarvitaan ja mitä asiakas tarvitsee. Alustavat kuvat piirretään koululla J-Cad-ohjelmalla. Kun kuvat ja tarvikeluettelo on tehty , mennään niiden kanssa sähkötarvikeliikkeeseen hakemaan tarvittavat tarvikkeet. Sitten päästään työn touhuun.


<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle


Loading