Talo 29
copyright
Suorakanava Oy

Tilanne työmaalla 17.12.2002

Talousrakennuksen pohja on valettu. Valun jälkeen pohjaa lämmitettiin sähkölämmittimillä viikon. Tässä ajassa saavutettiin riittävä lujuus betonille. (Oppilaitoksen sähköalan opiskelijat asensivat pohjalaattaan lattialämmityskaapelit ennen valua.) Pilarien alle tulevat nauha-anturat tehdään myöhemmin.
Seuraavana työvaiheena on muottien purku.

Asuinrakennuksen pohjan raudoitus on tehty paikalla sitoen. Raudoituksessa olisi muuten käytetty valmiita verkkoja, mutta väliaikaisen sääsuojan tukijalat estivät niiden käytön. Pohjalaattaan tuli kaksinkertainen verkko (laatan ylä- ja alapintaan) 200 mm silmällä. Tarvittavat vesi- ja viemärijohtojen tuonnit rakennuksen alle sekä salaojat ja sähköputkien varaukset on tehty rakennusalan opiskelijoiden toimesta. Terassien alle tulevat nauha-anturat tehdään myöhemmässä vaiheessa, jotta saadaan niiden mitat oikeille paikoilleen. Laatan valun kuivuttua aloitetaan perusmuurin muuraaminen.


Opiskelijat osallistuvat myös itse tarvikemenekkien las-kentaan. Opettaja kuitenkin tarkistaa laskelmat ja tilaa työmaalle tarvikkeet. Meneillään on asuinrakennuksen pohjalaattaan tulevien pystytartunnoiden määrän laskenta. Laskijoina ovat Markus Laine ja Jussi Kivimäki. Sosiaalitilojen kohentamista suoritetaan myös varsinaisen rakennusprojektin sivussa. Tässä tahdään sosiaalitilojen räystäiden pellityksenä. Työn touhussa lvi-osaston opiskelijat.


<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle


Loading