Talo 29
copyright
Suorakanava Oy

Tulevan asuinrakennuksen väliaikainen sääsuoja, jonka suojissa lämpötila on +10ºC - +15ºC.

Tunnelmaa väliaikaisen sääsuojan sisäpuolelta.
Pohjan tasausta Roman Mozolevin toimesta, taustalla muotin tukemistöissä Jari Silfver.

Tontin pohjatyöt on tehty ennen lumen tuloa ts. pintamaat on kaivettu pois ja osa pintamaasta on kuljetettu pois. Suodatinkangas on asennettu pohjamaan päälle täyttösoran (n. 300 mm salaojasora) ja pohjamaan sekoittumisen estämiseksi. Salaojat tehtiin valmiiksi täytön aikana pohjamaan huonon vedenläpäisykyvyn vuoksi.


Tilanne työmaalla 3.12.02


Täyttösora on tasattu ja tulevan laatan sivumuotit on tehty ja laitettu paikoilleen. Väliaikaista sääsuojaa on tarkoitus levittää hieman, jotta saadaan tehtyä terassien alle tulevat nauha-anturat lämmitetyissä oloissa suojassa säänvaihteluilta.
Seuraavaksi asennetaan 100 mm routaeriste tasatun pinnan päälle, jonka jälkeen laatta raudoitetaan ja valetaan. Väliaikaisen sääsuojan tolppien kohdille laattaan tahdään varaukset, jotka valetaan myöhemmin. Sääsuoja on suunniteltu niin, että sen tolppien ei pitäisi olla tulevien ulko- ja väliseinien tiellä.
Työnkiertoa toteutetaan niin, että osan oppilaiden tehdessä nauha-anturaa, toiset oppilaat muuraavat perusmuuria.
Muottitöissä Mika Pajunen.
Autotallin pohja on lattialämmityskaapeleita vailla
valmis pohjakatselmukseen.


Yhtenä työnä oppilaat eristävät konttia tehden siitä lämpimän varastotilan. Kontin toivat tontille PTO:n kuljetuslinjan oppilaat. Se käännettiin em. linjan oppilaiden toimesta nosturilla kyljelleen, jolloi pohja on helppo lämpöeristää. Pohjan eristyksen jälkeen kontti nostetaan pystyyn ja eristetään seinät ja katto. Kontin sisälle tehdään hyllyjä sekä työpiste, jossa pääsee huoltamaan koneita.
Tällainen kontti kestää siirtelyä työmaalta toiselle ja on lujaa tekoa sekä helppo siirtää paikasta toiseen.
Markus Laine eristystöissä.
 

Tontilla olevat sosiaali- ja varastotilat.
<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle


Loading