Talo 29
copyright
Suorakanava Oy

Tämä Porin Paratiisinmäkeen nouseva kohde on kaksikerroksinen ja puurunkoinen. Kohteen julkisivu tehdään tiilestä ja puusta.

Piirustukset
:
Talo 29: 1.kerros, 2.kerros ja leikkaus, julkisivut
Talousrakennus 29: pohja ja leikkaus, julkisivut

Työmaa alkuvaiheessaan, meneillään on pintamaan poisto.Lattamiehet Joonas Peltonen ja Juho Kukkonen

Linjapukit laitettiin paikoilleen tontille lokakuun puolessa välissä. Tämän tontin ja kaikki muutkin tontit oppilaitos vuokraa kaupungilta ja suunnitteluttaa talot suunnittelutoimistossa, jolloin projektiin osallistuvilla opettajilla on mahdollisuus vaikuttaa talon suunnittelu- ja rakenneratkaisuihin. Näin saadaan rakennettavasta kohteesta sekä kustannuksiltaan että toteutukseltaan oppilaille oppimismielessä sopiva.
Henri Lehtonen mittaamassa korkeuksia.
 

Oppilaat tekevät itse lähes kaiken (16 oppilasta). Erikoistyöt, joihin ei ole tarvittavia työvälineitä käytössä, teetetään ulkopuolisella urakoitsijalla.
Työmaalla noudatetaan samoja työaikoja kuin työmailla yleensä. Jos kohdalle sattuu oikein huono työsää, työmaakopissa on tällöin opiskelutunteja ja jotta ei työmaalla olisi "venttaa", osa oppilaista parantelee työmaatoimistoa.
Vastaavana työnjohtajana työmaalla (talo 29) toimii Tekniikkaopiston opettaja Pentti Naskali, joka huolehtii mm. siitä, että katselmukset pidetään ajoissa.
Rakennustöiden lisäksi myös LVI- ja sähkötyöt tehdään Tekniikkaopiston opiskelijoiden toimesta.
Opettajat Pentti Naskali (vas.) ja Jukka Hilaja


Autotallin sokkelihalkaisu
Raudoittamassa Antero Toivanen.

Tulevan asuinrakennuksen väliaikaisen sääsuojan pressutus. Töissä Roman Mozolev (vas), Markus Laine ja Janne Lehtonen. Takana autotallin pohjan raudoitusta.<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Etusivulle

Loading