Hoviherran muoto hahmottuu

copyright
Suorakanava Oy

Vko 26 (julkaistu 25.6.2003)

Tämän kokoinen ja näköinen talo on nyt, kun tuulensuojavillat ja vesikattotiilet ovat asennettuina.

Hoviherra on edennyt suunnitelmien mukaisesti ja talo on alkaa pikkuhiljaa olla ulkopäin valmiin oloinen. Kun tuulensuojalevyt ja ikkunatkin ovat jo paikallaan sekä kattotiilet asennettuina, hahmottuu myös talon muoto ja malli. Talon ilmekin on kohta nähtävissä, sillä ulkomuuraustyöt ovat parhaillaan käynnissä.

Huolelliset ennakkovalmistelut ja -suunnittelu ovat tässäkin työvaiheessa äärimmäisen tärkeitä työn etenemisen ja lopputuloksen kannalta. Kohteessa on huomioitu riittävä tuuletusrako tiilien ja tuulensuojalevyn välissä. Samoin ensimmäisen tiilirivin joka kolmas pystysauma jätetään avoimeksi.Muurauksen esivalmistelu

Jotta Hoviherran lähes 5 000 julkisivutiiltä löytävät oikean linjansa ja paikkansa, on perustyö tehtävä huolella. Muuraus aloitetaan luonnollisesti perustuksista ja parhaiten se käy, kun koko talo kierretään ensiksi vatupassin kanssa ja perustuksiin kiinnitetään täsmälleen samassa korossa oleva lauta. Sen jälkeen ulko- ja sisänurkkiin asennetaan niin ikään "vaateriin" julkisivumuurauksen ulkolinjan mukaiset ohjauslaudat, johon merkitään tiilivarvin nousukorkeus, joka ennakkoon suunniteltuna osuu sitten mahdollisimman hyvin esim. ikkunalinjojen kanssa.


   
Neljäs tiilirivi menossa. Muurari käsittelee tiiltä tottunein ottein.  

Seurannan otsikkosivulle...

Kastelli talomallisto...

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Loading