Hoviherra harjakorkeudessa

copyright
Suorakanava Oy

Vko 25 (julkaistu 18.6.2003)

Ammattimiehet taipuvat työn mukaisiin työasentoihin. Timo Sallinen kurkottaa.

Työ käy ammattimiehiltä. Sen osoittivat Hoviherran pystyttäjät Timo Sallinen ja Janne Juurinen liikkuessaan ketterästi kattoristikoiden päällä ja välissä asentaessaan aluskatetta. Työn joutuisuutta edisti työmaan poikkeuksellisen hyvä järjestys ympäristön tasaamisineen sekä tavaroiden ja tarvikkeiden välivarastoimisineen, jotka kuuluvat tässäkin kohteessa rakennuttajan velvollisuuksiin.

 

 

 

 Työmaasähkö on muistettava varata hyvissä ajoin, sillä asentajat tarvitsevat virtaa. Se onkin usein ensimmäisiä asioita, joka työmaalle tuodaan.Oikea työjärjestys

Vaikka ollaankin rakentamisessa vielä alkumetreillä (kun massasta on 80 % paikallaan, on vasta 20 % työstä tehty), on erityisen tärkeätä huomioida jokaisessa vaiheessa oikea työjärjestys. Esimerkiksi kun on kysymyksessä monilappeinen vesikatto, niin on järkevää tehdä ylemmän katto-osan aluslaudoitus ennen alemman lappeen kattotiilien asentamista. Samoin on myös ilmanvaihtoputkien asentamisen ja varsinkin eristämisen kanssa. Työ on helppo tehdä ennen välipohjarakenteita, kun ympärillä on toistaiseksi väljyyttä.


Janne Juurinen J.J. Rakentajat Oy:stä asentaa tottuneesti aluskatetta


Ilmanvaihtoputkien asennus on sovitettava runkoasennuksen lomaan.


Vesikatto on enää kattotiiliä vailla.


Orava seuraa tarkkana asuinympäristönsä muutosta.

Seurannan otsikkosivulle...

Kastelli talomallisto...

<<-- Takaisin edelliselle sivulle

Loading