Keskustelupalsta

Keskustelupalstalla lukijamme voivat esittää omia mielipiteitään tai kysymyksiään toisille rakentajille ja remontoijille. Palsta on siis tarkoitettu puhtaasti jäsentemme välisiin keskusteluihin, eivätkä esimerkiksi "Kysy, vastaamme" -palstan asiantuntijamme ole vastaamassa tätä kautta esitettyihin kysymyksiin. Palstan keskusteluissa näyttää liikkuvan myös paljon alan ammattilaisiakin, mutta aivan varauksetta keskustelupalstalta saataviin vastauksiin ei kannata suhtautua.

 
       
  Viestit aikajärjestyksessä. Palstan säännöt. Voit aloittaa myös uuden keskustelun.
 Kirjoitettu: 7.1.2004 21:18:59 Otsikko:
JPY
Profiilinro: 55232
Viestejä: 61 kpl
   
Kimble ja Imma L

Palkkimuoteilla tarkoitin pääosin Lecaa ja koska halusin 5 m autotallin oven niin siihen olisi tarvittu myös Lammi omat viritelmät.
Rotankolot tulivat kun Lammi on lisännyt Leca soraa kiveen joten sen kulmista on tullut herkkiä pienille kolhuille = reikiä, josta kura tuli välillä läpi. Samoin päätyharkot on tärkeä tukea hyvin ettei seinä "aukea" valettaessa. Sähköputket saa kätevästi kunhan muistaa kiinnittää urtsulla rasiat kiinni.

Matti, olisko niin että nesteytetyssä betonissa on niin pieni kiviaines että tarvitaan terästä estämässä seinän nurjahtamista. Ehkä joku ammattilainen (alan) osaa vastata paremmin.

Niin kuin jossain vaiheessa mainitsin oikeat rakennustavat ratkaisevat lopputuloksen tekee mistä materiaalista tykkää. Lammi jäi huonosta palvelusta johtuen minun tapauksessa kakkoseksi.

Niin ja siporex taloissakin voi käyttää ontelolaattoja ;). Tälläistä keskustelua olisin toivonut alkusyksystä...
   
    Käyttäjäprofiili Lähetä yksityisviesti

 Kirjoitettu: 31.8.2004 15:38:29 Otsikko: IV-putkien eristäminen
jb
Tuloilmaputki pitää aina lämpöeristeen lisäksi myös höyryeristää (muutenhan eristys on periaatteessa turha, sisäilman suurempi kosteus kulkee villasta suoraan läpi ja tiivistyy kylmään pintaan, jopa eristämätön putki saatta olla parempi, koska kosteassa villassa home saatta viihtyä). En tiedä mikä olisi paras höyrysulku, mutta periaattessa muovia tiiviisti teipattuna eristeen ympärille kai pitäisi toimia (ja kannattaa kuivattaa villaa ennkuin tämä tehdään). Päistä voi teipata putkeen kiinni, pieni kylmäalue ei varmasti juurikaan haittaa.
   
   

 Kirjoitettu: 2.12.2004 17:00:19 Otsikko: Vesimittarin tarkkuus ja tarkistuttaminen
ekkevaari Käyttäjä on mies  1945
Profiilinro: 54992
Viestejä: 101 kpl
   

Meillä täällä Jyväskylässä kahden hengen perheessä omakotitalossa veden kulutus on ollut säännöllisesti jo vuosia n.90 kuutiota vuodessa.Kunnes toissa vuonna se hyppäsi yli 240 kuutiota/vuosi,vaikka emme saunoneet kotona koko kesänä.Soittivat vesilaitokselta ,onko tullut lisää asukkaita,vai onko tullut lukemavirhe.Tarkistin lukeman ,ei ollut.Vuotoa ei ollut(mittari ei pyörinyt,kun vettä ei laskettu,eikä poissaollessamme lukema lisääntynyt).Heräsi epäilys mittaria kohtaan.Vaihtoivat mittarin.Nyt vuoden lukema oli 68 kuutiota/vuosi,vaikka olemme saunoneetkin myös kesän ajan kotona.Tarkistivat mittarin ja tarkistus osoitti 5%alinäyttöä.Olen kuullut,että jos mittarin edessä oleva sihti on melkein tukossa ja vesi virtaa pieneltä alalta kovalla paineella mittarin rattaaseen,niin näyttö on huomattavasti suurempi,kuin kulutettu vesimäärä.Tätä en mitenkään pysty näin jälkeenpäin toteamaan.Mittaria tarkistettaessa sihti ei tietenkään ole paikoillaan ja uuteen mittariin tulee uusi sihti.Näinollen maksoin  julmetun vesilaskun ja myös jätevesilaskun.(jätevesi maksaa Jyväskylässä kuluttajalle 7-kertaisesti sen aiheuttmiin kustannuksiin verrattuna)Nyt heräsi mielenkiinto noiden aikaisempien juttujen takia noihin pienien vesimäärien mittaustarkkuuksiin ja testasin asian.Todellakin heittoa löytyi!Pahimmillaan yhden litran laskeminen raanasta antoi mittariin 3,1litran näytön!Heittoa oli 0-210% !!Virhe riippu siitä kuinka pienissä erissä vettä lasketaan.Jo 1litran yhtämittainen juoksutus näyttää oikein,mutta 1dl kerta-annos merkitsee 100 % virhettä!Mittari pyörii muutaman sekunnin vielä senjälkeen kun hana on suljettu.Varsinkin vipuhanalla ilmiö korostuu kun virtaus lopetetaan yhtäkkiä.Mielestäni mittarin pitäsi näyttää oikein laskipa vettä miten vain!!En vieläkään usko että olisimme kuluttaneet tuon runsaan 240 m2vuodessa  kahteen henkeen.


   
    Käyttäjäprofiili Lähetä yksityisviesti Kotisivuosoite

 Kirjoitettu: 20.7.2010 10:58:31 Otsikko:

Ei viestia
   
   Tälle keskustelupalstalle ei voi enää lisätä uutta viestiä alkaen 21.5.2007.

Uusi keskustelupalsta löytyy osoitteesta www.rakentaja.fi/keskustelukanava. Uuden viestin voit uudelle palstalle lisätä siirtymällä aihetta vastaaavalle alueelle esim. valmistelu suunnittelu, suunnittelu alueelle voit lisätä uuden ketjun tästä.