Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 14.10.2013 13:17

Kysymys: pumppuryhmä

Vesi ja viemäröinti

hei
asennutin tämmöisen pumppuryhmän lattialämmitykseen putkimiehellä, ja hän väitti ettei tämä toimi ellei pura osiksi ja asenna eritavalla, kuulema kierrättää vain kattilaan takaisin veden, miksei tämä toimisi suoraan, ja miten tämä tulisi asentaa tuommoisenaan, tarkoitan mistä lattiaan meno ja paluu, sekä syöttövesi / paluu kattilaan.alla linkki pumppuryhmään.
kiitos
http://profil.fi/index.php?main_page=product_info&cPath=40_61&products_id=1047&zenid=a55e75c45cc8949ef0668597d901b095

Kuvan mukaan näyttäisi että,Vasemmalta ylhäältä pumppaa lattiaan, siinä menoveden lämpömittari.Oikealta ylhäältä paluu lattiasta, paluuveden lämpömittari.Kolmitieventtiilillä sekoitetaan lattian paluuvedestä ja kattilalta tulevasta vedestä sopivan lämpöistä vettä.Vasemmalta alhaalta kattilasta kuuma vesi, oikealta alhaalta paluuvettä kattilaan.Lattiaan suurempi kierto ja pienempi lämpötila, kattilasta pieni kierto ja suurempi lämpötila.


[PetteP]
14.10.2013 14:7


Aika normaali kytkentä, pelaa kyllä. Kolmitieventtiilin asennosta riippuvainen aukotus määrää sen, paljonko lattiapiirissä kiertävästä vedestä palautuu kattilaan ja paljonko jatkaa lattiapiiriin. Sama määrä vettä, joka kattilaan menee poistuu tietenkin sieltä lämmitettynä kolmitieventtiilille sekoittuen siinä lattiapiirin veteen sitä lämmittämään. Piirissä kiertää jatkuvasti jokseenkin vakio määrä vettä venttiilin asennosta riippumatta. 


[marksto]
14.10.2013 18:2Kommentoi:*
Vastaus

Pumppuryhmä on aivan oikein varusteltu, ja se on tarkoitettu lattialämmityksen säätöön. Lattiaputkistoon meno asennetaan vasemmanpuoleiseen yläputkeen ja paluuvesi oikeanpuoleiseen yläputkeen. Alas vasemmalle asennetaan kattilasta tulovesi ja oikeanpuoleiseen kattilaan meno.Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / pumppuryhmä":

Toimii: vesi lämpiää kattilassa ja lämminvesi lämmittää lattiaa. Kolmitieventtiilin ohjauksen hoito jäi kysymysmerkille. Lattiassa on /tai  asennetaan varmaan termostaatti, jota voit säätää halutun huonelämpötilan mukaan. Kolmitieventtiilin ohjausyksikön säätökäyristä sitten sopivia arvoja kokeillen saadaan toimivin systeemi. Markkinajohtaja ohjausyksiköissä lienee "ouman", mutta varmaan monet muutkin toimivat yhtä hyvin. Pääasia on, että termostaatti ja säätöyksikkö "puhuvat keskenään samaa kieltä". 


[Ra.insvm.-69]
14.10.2013 22:49Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: