17.9. klo 20:34 | 477 478 jäsentä
LIITY JÄSENEKSI, KATSO EDUT
Etuina mm. ilmaiset kustannusarviot ja Kuntokartoitusohjelma
 

Parketin hionta ja lakkaus

Parketin hionta suoritetaan koneellisesti parketinhiontakoneella.
Hionta suoritetaan 15-30° kulmassa puun kuvioon nähden.
Reunojen hiontaan käytetään erillistä reunahiomakonetta.
Ensimmäisen tai toisen hionnan jälkeen lattia kitataan esim. Kiilto parkettikitillä. Kitin annetaan kuivua 30-60 min.
Toinen hionta tehdään puun suuntaisesti parketinhiontakoneella ja reunat reunahiomakoneella. Kulmat, putken juuret yms. viimeistellään käsin hionnalla.
Imuroitu puupinta pohjalakataan joko Urpo, Smart tai Tempo pohjalakalla. Pohjalakka levitetään 3-4 kertaa. Kuivumisaika kerrosten välissä on noin 1/2 h.
Urpo ja Smart pohjalakka levitetään aina rst teräslastalla. Tempo pohjalakka voidaan levittää joko rst teräslastalla tai vesiohenteisten lakkojen telalla.
Pohjalakattu pinta voidaan tarvittaessa välihioa lattianhoitokoneella. Välihionta tehdään ensimmäisen tai toisen pohjalakkauksen jälkeen.
Pohjalakattu pinta voidaan vaihtoehtoisesti myös siklata ensimmäisen tai toisen pohjalakkauksen jälkeen puun syiden suuntaan terävällä teräslastalla.
Pohjalakkauksen kuivuttua riittävästi suoritetaan pintalakkaus Aku De Luxella tai Kalle pintalakalla 2-3 kertaa huopa- (flotex) lastalla.
Pintalakkaus tehdään yleensä puun kuvion suuntaisesti, seinästä seinään 10-20 cm etenemällä. Kuivumisaika levityskertojen välillä on 2-4 h tai yön yli.
Huonekalut voi kantaa paikoilleen n. 2 vrk pintalakkauksen jälkeen, matot vasta viikon kuluttua. Lakan lopullinen kovuus saavutetaan 2 vko:n kuluttua.
tv - rakentaja.fi TV
0/11
Toista
Pause
Julkaisupäivämäärä
20.3.2007