Ulkomaalaus

Miksi puupinnat on käsiteltävä?

Pintakäsittelyllä parannetaan puupinnan kestävyyttä ja vaikutetaan sen ulkonäköön sekä sovitetaan rakennus ympäristöönsä. Lautapinnat kannattaa pohjustaa ja pintakäsitellä mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa, koska pintakäsittelyaine suojaa puuta auringon valon ja kosteuden vaikutuksilta. Puupintaan kohdistuva rasitus riippuu mm. rakennuksen sijainnista ja ilman suunnista. Rannikkoseudulla ja aukeilla paikoilla rasitukset ovat erityisen suuria. Etelä- ja länsiseiniin kohdistuva rasitus on moninkertainen pohjoisseiniin verrattuna.

Värit näyttävät aina vaaleammilta ja kirkkaammilta suurella pinnalla, luonnon vahvojen värien ympäröimänä kuin väri kartan pienessä värimallissa. Valitse värikartasta murretumpi, tummempi väri kuin olit ajatellut – näin olet yleensä lähempänä toivottua lopputulosta.

Ideoi, innostu ja onnistu ulkomaalauksessa

Talosi ulkomaalaaminen on henkilökohtainen päätös, jolla vaikutat koko suomalaiseen maisemaan. Julkisivujen maalauksessa tarkkuutta vaaditaan etenkin esikäsittelyissä. Tarkastele pintoja ja ryhdy vaadittaviin toimenpiteisiin alustan kunnon korjaamiseksi. Kestävä lopputulos varmistetaan kunnon pohjatöillä (pesu, naulankantojen suojaus ja oksalakkaus).

Tikkurilan Tekijäpankki

Tikkurilan ProHouse

Neuvoja julkisivun värin valintaan

Värikartat ulkomaalaukseen

Vanhojen maalattujen pintojen huolto ja maalaus

Avuksi projektiin

Työvälineet

Ulkomaalaus

Maalauskoulut

Seurantakohteet


Katso aiheeseen liittyvät uutiset


Videot ja TV-esitykset


Katso myös muuta aiheeseen liittyvää

Jälleenmyyjät


Kysyttävää tämän sivun tuotteista

Jäikö jokin askarruttamaan tämän sivun tuotteesta tai palvelusta? Jätä kysymys viereiseen laatikkoon, vastaajana toimii yrityksen asiantuntija.

Jättääksesi kysymyksen sinun tulee olla Rakentaja.fi -jäsen sekä olla kirjautunut palveluun. Jäseneksi liittyminen ilmaista. Liity jäseneksi tästä.