Katon eristysurakka copyright
Suorakanava Oy

Villapaalit nostettiin katolle isoksi röykkiöksi, joka pikkuhiljaa hupeni työn edetessä.

Kattotuoleja ja räystäitä viimeisteltiin alkuviikosta, ja torstaina alkoi Parocin kivivillan asentaminen. 150 mm paksua UNS 37 -villaa aseteltiin kattotuolien väliin, ja kovemmasta 30 mm paksusta WAS 25t -villasta tehtiin yhtenäinen peite, jonka alle myös kattotuolit jäivät. Työ aloitettiin tuttuun tapaan tihkusateessa, mutta villoja yritettiin varjella isommalta kastumiselta asentamalla aluskate paikoilleen sitä mukaa kuin villoituskin eteni. Työmiehet lohduttivat villan kyllä kuivuvan, mutta eipä kastuminen taida erityisen suotavaakaan olla. Vaikka kattohommaa tehtiin urakalla, laittoivat rakennusmiehet villat huolellisesti paikoilleen - esimerkillistä työmoraalia. Taidan kantaa huolta turhista asioista, mutta aina päivän päätteeksi kävin virittämässä pressut villapaalien päälle.

Jotta villat eivät olisi kastuneet kokonaan, laitettiin aluskatetta paikoilleen sitä mukaa kuin villoituskin eteni.


Pohjalle laitettiin Parocin 150 mm:n paksuista UNS 37 –villaa ja sen päälle 30 mm kovempaa WAS 25t –villaa. Kattotuolien alaosat jäivät kokonaan villan sisään.

Työmaa kannattaa pitää siistinä

Lauantaina pidimme jälleen pienimuotoiset siivoustalkoot. Kattotöiden jäljiltä talossa oli monenmoista laudanpätkää, ja samassa rytäkässä heitimme ulos viimeisetkin siporexharkot, valuvanerit ym. ylimääräisen. Siivous oli vaihteeksi ihan mukavaa, koska vihdoinkin aurinko paistoi ja työn tulos oli heti nähtävissä. Ja kaiken tietysti kruunasi Karoliinan tekemät eväät.


Siivoustalkoot lauantaina.

Lauantain tiukka rutistus

Yhtä aikaa siivousprojektimme kanssa katontekijät jatkoivat urakkaansa. Kerrankin sää oli suosiollinen, ja villat saatiin koko katolle kuivina paikoilleen. Päivä kuitenkin kääntyi iltaan, ja urakoitsijan oma palkollinen joutui lähtemään pois, eikä aluskate ollut vielä paikoillaan koko alalla. Niinpä siivousprojektimme päätteeksi päätin mennä auttamaan urakoitsijaa kattoprojektissa, jotta saisimme katon umpeen hyvän sään aikana.

Näkymä ennen lauantain rutistusta.

Kotoa minulle toimitettiin kuivat sukat ja suklaata, ja isäni haki koko porukalle pitsat. Ruokatankkaus oli kaikille tarpeen, mutta lopulta klo 21.30 aluskate oli paikoillaan koko katolla! Silloin voimat olivat vähissä mutta mieli oli hyvä. Nyt saisi tuuli tuivertaa ja tulla vettä, mutta meillepä ei enää vesi sada sisään!

Illan hämärtyessä villat olivat jo paikoillaan mutta aluskate vielä puuttui.

Yläpohjaan jätettiin lautoja helpottamaan myöhempää kulkemista.

Valmista klo 21.30. Kyllä väsytti mutta oli mielikin hyvä! Aluskate kiinnitettiin kattotuolien suuntaisilla rimoilla ja laudoilla ainoastaan sieltä täältä; lopullinen kiinnitys tehtäisiin päivänvalossa seuraavalla viikolla.

Katto taloon tarvitaan. Olemme olleet tyytyväisiä valintaamme tehdä avoräystäs; se sopii mielestämme tähän taloon hyvin.

Toim. huom.
"Työ tekijäänsä kiittää", sanotaan ja kyllähän onnistunut lopputulos uurastuksen jälkeen on palkitsevaa.

Jatkoa seuraa...

Lisätietoa Jämerä-kivitaloista... Lisätietoa kivivillasta...


<<-- Takaisin edelliselle sivulle

 

Loading